חופשת הסקי שלי עם בני ב-Aprica ינואר 19-26.
-
לקראת סוף הקיץ האחרון החלטתי שגם לבני השני (9) מגיע להתנסות בסקי שלג.
בהתחלה חשבתי על בנסקו, כמקום מתאים להתחלה, אבל בעקבות תגובות של חברי הפורום שסיפרו על תורים ארוכים בבוקר לרכבל ועומס רב על המסלול הראשי שיורד לעיירה, החלטתי לחפש אלטרנטיבה. ממש אז צצו הטיסות הזולות של איזיג’ט ורינאייר לאיטליה, ואתר שנראה על פניו מתאים למטרה- APRICA, אתר קטן, רק 50 ק”מ מסלולים, שמחציתם כחולים וגם לא מעט מעליות שטיח, מה שיתאים מאד לבני כמתחיל. הקרבה היחסית לפאסו-טונלה נותנת אפשרות, אם תנאי השלג ב-APRICA לא יהיו טובים.
הטיסה – הזמנתי בעוד מועד בספטמבר טיסה לברגמו עם ריאנאייר, משישי לשישי,בעלות בסיסית של 70 אירו, עליה הוספתי את הסטטוס “פלוס” לשנינו בתוספת 60 אירו כ”א, שמקנה לנו בנוסף לתיק היד בן 10 ק”ג, גם מזוודה בת 20 ק”ג לבטן המטוס, מקומות שמורים, סאטוס PRIORITY (שיתברר כחשוב בהמשך) ואפשרות כירטוס חודשיים מראש. וויתרתי על הטסת הסקי שעולה 80 אירו לשני הכיוונים.
בהלוך שעת הטיסה די נוחה (12:15), בחזור, החוויה הרבה פחות נוחה (6:15). ימים ספורים לפני היציאה, ריאנאייר החליטה לא לאפשר לנוסעים ללא הסטאטוס פריוריטי, להעלות לטיסה את הכבודה בת עשרת הק”ג, אלא להורידה לבטן המטוס ולחייב ב-50 אירו לכיוון!
הדירה – מלון דירות בשם BIANCANEVE כ-200 מטר מתחנת הרכבל MAGNOLTA. דירת חדר צנועה ביחס לסטנדרד האוסטרי עם מטבחון שיש בו הכל ומתאים לעד ארבעה אנשים. עם אינטרנט מהיר, חדר סקי בקומת החנייה, חדר משחקים (טניס שולחן וכדורגל שולחן) וחניה פרטית לאורחי המלון. במלון יש גם אפשרות לארוחות בחדר האוכל. את ההזמנה ביצעתי מול המלון. סה”כ 400 אירו לשבעה לילות ללא ארוחות. מחצית שילמתי כמקדמה באמצעות כרטיס אשראי ומחצית ביום ההגעה.
רכב – הזמנתי דרך שלמה סיקסט רכב מסוג סיטרואן קקטוס ודומיו, עם ביטול השתתפות עצמית, נהג נוסף ושרשראות שלג ב-WINRENT. עלות 210 יורו.
בשדה שודרגתי לפיאט טיפו סטיישן עם צמיגי חורף. לא נתנו לי שרשראות בתואנה שאם אני מקבל צמיגי חורף, לא מגיע לי שרשראות.
הדרך לאתר – ממש מול השדה ישנו מול ענק עם מסעדות והסופר שאני אוהב IPER. אכלנו וקנינו אוכל לדירה. בדרך, כ-10 דקות נסיעה עצרנו גם בדקטלון להצטיידות נוספת. משם תוך כשעתיים נסיעה בדרכים הרריות ובין עיירות בדרך, הגענו ל APRICA.
סקיפס – המחיר הרגיל לשישה ימים, לא בשיא העונה, 156 יורו למבוגר ו-122 יורו לילד. בפועל קניתי סקיפס דרך בית המלון בעלות כוללת לשנינו ב-180 אירו. הדיל הזה אינו קיים בשיא העונה.
ציוד – הזמנתי אונליין בחנות IDEA SPORT מגלשיים ונעליים לבני ומגלשיים מסוג TOP CARV לי. סה”כ 135 יורו, כשמראש שילמתי באתר 15 אירו והשאר בחנות. אפשר להשאיר את הציוד בסוף כל יום בחנות.
העיירה – די צפופה יש בעיית חנייה במקומות אסטרטגיים כמו בקרבת הרכבלים. יש לא מעט מסעדות וכמה סופרים, אבל אם תזדקקו (כמוני) לכרטיס זיכרון, תאלצו לסוע לעיירה אחרת.
הסקי – אתר קטן, 50 ק”מ מסלולים, אבל פרוש בצורה טובה. גובה לגלישה 1200-2300. מחציתו מסלולים כחולים וגם האדומים והשחורים אינם קשים במיוחד. יש מתחם מיוחד למתחילים, בסמוך לעיירה בשם CAMPETTI, בו מספר לא קטן של מעליות שטיח, כפתור ואחת של כיסאות. כל המעליות דורשות סקיפס. ישנן מעליות שטיח נוספות גם על ההר. האתר מקושר וניתן להגיע מכל מקום לכל מקום.
הגישה לאתר משלוש נקודות: המערבית MAGNOLTA, המרכזית PALABIONE והמזרחית BARADELLO שמצויידת בשטח חנייה גדול. לא היו תורים למעליות אפילו בסופש. בעיירה עובר סקיבס שנותן פיתרון למצוקת החנייה.
למרות הקושי ביום הראשון, דניאל הפתיע ותפס את ה”עניין” מהר, כשבסוף היום השני גלש בכחולים ובשלישי גם התנסה באדום (בחלקו הקשה על הטוסיק). ביומיים האחרונים השלמנו את כל המסלולים באתר, כולל השחורים (על הרגליים).
המסלול הכי הכי זה הכחול הארוך S בברדלו.
מז”א – רוב השבוע בהיר לחלוטין יום ראשון ואחרון מעונן חלקית וטמפרטורות מעט מתחת לאפס. שלג ירד בלילה שבין שבת לראשון, כך שהיו תנאי גלישה מצויינים כל השבוע.
עלויות: לשנינו
טיסה 260 יורו.
לינה 400 יורו.
רכב ודלק 250 יורו.
סקיפס 180 יורו.
ציוד סקי 135 יורו.
אוכל 250 אירו.
ביטוח 120 אירו.
סה”כ 1595 יורו.
-
וואו נראית כמו חופשה מהממת,
תודה על הדיווח!
-
נראה נהדר!
מה עם הבן הבכור?
-
יפה מאודכל הכבוד שלימדת אותו בעצמך!
-
לבני הבכור, עידו, כבר הקדשתי חמש חופשות סקי. אני חושב שגם לבני השני מגיעה חופשה כזו, שאני איתו ובשבילו.
מעבר לסיבה לעיל, עם דניאל אני מתחיל מאפס ועידו לא מעוניין לגלוש לבד. ומה יהיה אם דניאל לא יתחבר לסקי? נשב שלושתינו במלון?
למה אני הדרכתי אותם? לא נראה לי לשים אותם בקבוצת הדרכה בשפה זרה, כשהם לא מכירים אף אחד.
ומה עם רואי הצעיר בן ה-5?….
-
הלואי שאני יכולתי ללמד את הילדיםנראה כיף והילד למד מדהים.