רכישת מצלמה ביפן
-
חזרתי לא מזמן מטיול ביפן ורציתי לשתף אתכם ברכישת מצלמה ביפן.יצא לי לרכוש 2 מצלמות: אחת סטילס דיגיטלית ואחת וידאו HD.
הראשונה של חברת RICOH מדגם CX1
והשנייה של SANYO מדגם VPC-CG10
את שתיהן רכשתי ברשת המפורסמת והפופולארית BIG CAMERA
לתומי חשבתי שהיא הזולה ביותר אך מתברר שיש חנות קטנה שהיא אף זולה יותר ושמה KIMURA ברובע שינג'וקו בטוקיו(מאחורי YODOYABASHI CAMERA).
לדוגמא, המצלמה של RICOH - שהיא דרך אגב אחת המצלמות הטובות שקיימות היום בשוק מסוג מצלמות הכיס.אין אותה עדיין בארץ - עלתה לי ב-BIG
CAMERA כ-1,600 ש"ח ואילו ב-KIMURA נמכרת ב-1,200 ש"ח.
בכל אופן, המצלמה השנייה מסוג SANYO שאף היא מצלמה מצויינת נמכרת בארץ במחיר נמוך מהמחיר ביפן. רכשתי אותה ב-1,600 ש"ח ובארץ היא נמכרת בפחות מ-1,200 ש"ח בחנות בבני-ברק קמרה פור לס.
לגבי רכישות ביפן, צריך לדעת שהמחירים שם שונים בתוך הרשת מחנות לחנות. כלומר מצלמת ה-RICOH שקניתי בביג קמרה בטוקיו נמכרת באותה הרשת בעיר קיוטו במחיר נמוך ב-80 ש"ח.
דבר נוסף, לא כמו שמקובל לחשוב, מצלמות בארץ עשויות להיות זולות מיפן גם שמדובר במצלמה יפנית. לכן תמיד שווה לבדוק ב-ZAP ולהשוות מחירים.
לסיכום, חווית הקנייה ביפן מאוד גבוהה אך יש לזכור שהיפנים משלמים ממיטב כספם לדגמים חדישים בעוד שדגמים ישנים נמכרים שם במחירי מבצע. ולכן צריך לבדוק בטרם הקנייה אם הדגם המסוים שאנו רוצים לרכוש הוא החדיש ביותר.
לגבי נושא של פטור ממכס, אז ביפן הפטור ניתן לרוב בחנות שבה מתבצעת הרכישה ויש לבחור בין הנחה של הרשת או פטור ממכס של 5% על מוצרי חשמל. למרות שיש שחושבים שביפן לא מתמקחים על מחירים אז דעו לכם שיש יוצאים מן הכלל. ותמיד כדאי לשאול על הנחה ולבקש. אולי תופתעו.
-
רכישת מצלמה ביפן- וגם אלקטרוניקהברצוני להוסיף לטיפ החשוב שכתב כאן TOTIDAHR.
הכל תלוי מה אתה רוצה לקנות.ובניגוד אליו חויית הקניה שלי ביפן לא היתה מוצלחת ואסביר. בכל מכשיר שנדרשת תאימות (ולפעמים אתה לא ער לכך)יש בעיה, ומכיוון והיפנים כבר יודעים זאת לא תמיד הם "רוצים" למכור לך, ואתה אפילו לא מבין את הסיבה.ולכן במצלמה אין בעיה, אבל בPSP, או בטלפון סלולרי, או בטלביזיות לסוגיהן ואולי אפילו GPS (לא בדקתי)ועוד מכשירים יש בעיה. דוגמא שקרתה לי, רציתי לקנות נינטנדו והסתובבתי במספר חנויות (כמובן באקיהבארה)עד שמצאתי משהו טוב.וזה היה מכשיר חדש באריזה שנפתחה ולכן הציעו אותו ב2/3 מחיר, אבל ראיתי שהמוכר לא שש למכור לי המכשיר, וטען שלא יתאים לישראל. בכל זאת התעקשתי שהמוכר יראה לי ויסביר לי, ולאחר שעה של בילבול מוח למוכר ולאחר שכבר החלטתי שהכל בסדר ואני רוכש את המכשיר התקשרתי לארץ לאשר סופית, ואז התברר לי שהמוכר צדק ובגלל שיטת השידור (פאל) המכשיר לא היה עובד כפי שהוא בארץ. וכך היה גם עם סלולריים.
גם בחנויות המתמחות ביצוא שם לא מצאתי מה שרציתי. ומכיוון ואני לא בטוח לגבי המחיר, כפי שכתבו לעיל, וגם אין אחריות (לפחות - לא נוח להפעיל אותה בעת הצורך) אזי פשוט לא "שווה".
אני מניח שלקוראים נוספים היו חוויות קניה אחרות אזי אולי כדאי שיספרו כאן.
רמי אדלר
-
יופי של טיפ!מציעה לך להכניס אותו למערכת הטיפים שלנו, דבר שיזכה אותך בנקודות לקבלת מתנות ברשת "למטייל"