תכנון טיול בקוסטה ריקה במאי
-
הי כולם, אני ובעלי מתכננים טיול של 14 יום בקוסטה ריקה במאי ויש לי כמה שאלות:
1. עלות ממוצעת ליום טיול : בהנחה שנישן במלונות סטנדרטיים + rbnb; שמתכננים לשכור רכב - יתכן ש 4X4 או קומפקטי; וכמובן כניסה לפארקים ואטרקציות. מעבר לזה אנחנו צנועים בדרישות ולא מחפשים מקומות יקרים/בזבוזים.
2. יש לנו ויזה לארה"ב, האם יש צורך בויזה מיוחדת לכניסה לקוסטה ריקה?
3. האם יש צורך בחיסונים?
4. טרם תכננו מסלול ספציפי, אם יש המלצות - נשמח לשמוע.
תודה רבה

️
️
-
לא צריך ויזה לקוסטה ריקה.
חיסונים עשויים להיות תלויים בסוג המסלול שתבחרו וכדאי לכן לפנות למרפאת מטיילים.
לגבי מסלול כדאי שתכתבו מה מעניין אתכם יותר- חופים , טבע וכ'ו... זה לא אומר שכל הצעה תכלול רק משהו אחד אבל זה יהיה כבסיס לחיבור בין נקודות.
לגבי התקציב - בצד שמאל של הפורום תחת שאלות נפוצות יש את גישת התקציב שלי, שאתם יכולים לעבוד לפיה. בטיול של שבועיים, רוב הסיכויים שתדעו מה מתוכנן ולכן תוכלו יותר לדייק בתקציב. קוסטה ריקה יקרה ותתכונני לכך.. בגלל שאתם עם אכב, תכסו יותר מרחק ותספיקו ליותר אטרקציות ועיקר התקציב ילך על אטרקציות שעלותן לא מבוטלת ובעבר הצגתי כבר איך יום אחד מגיע ליותר מ- 100$ לאדם רק על אטרקציות. האוכל גם לא זול במיוחד ( אלא אם נצמדים למנות הקסאדו המקומיות) ..
-
תודה רבה!
בגדול אנחנו בכיוון של טיולי טבע, בעלי הוא טיפוס קצת יותר אקסטרימי ממני..
וחופים כמובן. הרבה טיולים בשטח זה בטוח, מסלולים קל- בינוני של כמה שעות טובות כל יום -
שבועיים סטנדרטים בקוסטה ריקה. מה שכולם עושים, יכללו סביר להניח את טורטוגרו ( לילה אחד ויומיים בסהכ), את לה פורטונה ומונטה ורדה , מאחר שאתם בענייני אקסטרים וטבע כנראה שאתם מדברים פה על כשבוע או 6 ימים. ואז מנואל אנטוניו, מאחר ורוצים גם חוף זה אומר 3-4 ימים.. נשאר לכם כיומיים לעלות אולי לפנינסולת ניקויה לאחד החופים, או לקצר את מנואל אנטוניו רק לשמורה ובמקום זה להגיע לחוף הקריבי לכ-4 ימים.
אם אתם רוצים קצת לחרוג מהרגיל, זה אומר לוותר על משהו מאלה וללכת על אזור פחות פופולרי כמו כמה ימים בדרייק ביי או שמורת רינקון דה וייחו והעיר ליבריה וכיוב"..