ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שהייה בבריטניה

פורום אירופה
    5
    7
    3350
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sedna
      sedna נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני מעוניינת לנסוע בקרוב לבריטניה, כדי לטייל ולשהות שם כמה חודשים. יש לי אזרחות ישראלית בלבד. מהאתר של שגרירות בריטניה בישראל הבנתי שמותר לישראלים לשהות שם עד 6 חודשים, וידוע לי שהחוקים לבריטניה מעט שונים מאלו של האיחוד האירופאי (בו מותר לנו לשהות עד 3 חודשים). השאלה שלי היא מה קורה לאחר מכן – אם ניצלתי את מלוא 6 החודשים, כמה זמן אצטרך לשהות מחוץ לבריטניה עד שאוכל לחזור שוב? 6 חודשים נוספים?

מדגישה שאין לי כוונה לעבוד או לשהות שם בניגוד לחוק, אני פשוט מנסה לתכנן את השהות הראשונה, בידיעה שבסביבות אוקטובר-נובמבר אצטרך כנראה לנסוע פעם שנייה. במקרה כזה, האם אני צריכה לקצר את השהות הראשונה כך שסה”כ שני הביקורים יצטברו ל-6 חודשים ביחד? יש לי מעט חששות, מאחר וכרגע רשויות ההגירה שם עושות בעיות גם למי ששוהה באופן חוקי, בגלל טעויות של פקידים במשרד הפנים ואי וודאות כללית בגלל הברקזיט.

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורן
        אורן נערך לאחרונה על ידי

לקבלת תשובה מוסמכת הייתי פונה לשגרירות בריטניה בישראל.

צרי עמם קשר דרך האתר שלהם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

לגבי בריטניה, לא כדאי להסתמך במלואו על החוק היבש. למשל, על פי חוקי הויזה אין בעיה לצאת ולהיכנס, למשל אם היית בבריטניה חודש, נסעת לשבוע למדינה שכנה, חזרת לעוד שבוע, נסעת שוב החוצה לשבועיים וחזרת – אבל בפועל פקיד ההגירה שמולך יכול לחשוב שזה נראה חשוד. וכן, אחרי שהייה של מלוא 6 חודשים, יהיו הרבה שאלות על כניסה מחודשת ובמיוחד אם היא מתרחשת תוך פחות משנה מהנסיעה הקודמת, ולא משנה מה החוק היבש אומר. כנ”ל אם שהית 4 חודשים וחזרת שוב תוך זמן קצר. 

הבריטים נוטים להחמיר, ולתרמילאים חוזרים הם עשויים לעשות חקירה שלמה בכניסה. כי בכל זאת, זה יישמע להם חשוד – טיול בלבד, כל פעם של בדיוק מלוא מסגרת הויזה? אם אכן כוונתך לטייל, סעי לטייל בעוד מדינות, או תתחילי ממקום אחר כך שתגיעי לבריטניה פעם אחת, במקום לחזור פעמיים על אותו תרגיל. ובכל מקרה, תכיני להראות בכניסה הוכחות לגיבוי הסיפור שלך. 

• sedna
            sedna נערך לאחרונה על ידי

תודה לשניכם! לא מדובר בטיול תרמילאי. הביקור הראשון יהיה נסיעה לצרכי מחקר ועבודה במס’ ספריות, וכן כדי לטייל במדינה שעוד לא יצא לי לבקר בה. הביקור השני אמור להיות לצורך השתתפות בכנס אקדמי. אני תלמידת מחקר באוניברסיטה בישראל בשנה”ל הנוכחית ומקווה שהאישור של המוסד יהיה מספיק כדי לשכנע את פקידי ההגירה שאין לי כוונה להגר באופן בלתי חוקי. הבעיה היא שלא מדובר בשהות שקשורה איכשהו למוסדות בריטיים, אז אין לי מכתב רשמי מהם או משהו כזה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

תבדקי אם כך עם השגרירות הבריטית. אם המטרה היא שהות ארוכה לצורך לימודים, ייתכן שאת זקוקה לויזה אחרת. אני, בכל אופן, אישית בעד כוונון להגעה חד פעמית בלבד ולא פעמיים כשהראשונה ארוכה. גם אם אין מכתב רשמי ממוסד בריטי, תביאי מכתבים מהאוניברסיטה שלך, מהבנק (שיש לך מספיק כסף לתוכניותייך) וכל מה שיכול להראות על רצינות כוונותייך למקרה שיחקרו. 

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

אם תביאי מכתב רשמי שזה בשליחות של אוניברסיטה מוכרת בארץ, לא רואה כל בעיה. הפקיד יכול לשאול האם האוניברסיטה מממנת את כל ההוצאות. גם לזה צריך לתת תשובה. אבל יכול להיות שבמקרה זה, כפי שקודמי כתב, תהיי זקוקה לויזת לימודים. אני היתי ניגש לשגרירות בריטניה ומבקש מהם תשובה רשמית.

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא מכיר את התחום האקדמי שאת עוסקת בו אבל מכיר קצת את העולם האקדמי.

מניסיון שלי (בלימודים לתואר מתקדם) – זה עניין די קל ליצור קשר עם מוסד אקדמי בארץ היעד, כלומר עם חוקר כזה או אחר, ולייצר שיתוף פעולה. לא רק שזה אולי יסייע עם פקיד ההגירה, זה יכול לסייע גם במהלך המחקר. למשל באפשרות לתת הרצאת אורח, לקבל מקום שבו אפשר לשבת וללמוד \ לחקור וכו.

לי יצא בעבר לעשות את זה כמה פעמים עם מוסדות אקדמיים בארה”ב ולשלב ביקורים כאלה בתוך טיולים.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון