יורוטריפ אירופה
-
שלום,
אנחנו זוג + 2 ילדים (בקיץ יהיו בני 5, 8 חודשיים)
מתכננים לטוס כחודש וחצי – יולי אוגוסט (לנצל את חופשת הלידה:)) לאירופה (וזאת לאחר התלביטות על יעדים רבים בשל החיסונים לקטנה)
אני בשלב ראשוני של בניית מסלול:
חשבתי להתחיל ביער השחור – בערך כ 10 ימים
להמשיך לסלובניה קרואטיה לעוד 10 ימים ( דרך שוויץ איטליה או אוסטריה – היינו באוסטריה שנה שעברה)
ומדרום קרואטיה – למקדוניה, אלבניה ומנטנגרו – שבועיים
- אחרי חיפוש בכל חברות הנסיעה – נראה שאין חברה שמסכימה לקחת רכב בגרמניה ולהחזיר בסלובניה על פי הפורמים הבנתי שגם יש עניין עם הכנסת רכב שכור לקרואיטה.
מה האופציות שלי לעבור לסלובניה ולהימנע מהחזרת הרכב לגרמניה.
מה אתם חושבים על המסלול?
אשמח להתמקדות במעברי מדינות ברכב שכור ואם לא ניתן מהן האופציות.
תודה,
ענבל
-
היער השחור מאד רחוק משאר היעדים ומשבש את התוכנית מאד.
הייתי הולכת על סיבוב בבלקן.
אם תשכרו רכב בקרואטיה תוכלו להכניס אותו לסלובניה, למונטנגרו ולסרביה שלא הזכרתם.
לאלבניה – אני לא מצאתי חברה שמתירה את זה. בסיפורים על אלבניה שאני קראתי אנשים טסו למקדוניה – משם אפשר לקחת רכב שכור לאלבניה.
אם עדיין רוצים את היער השחור הייתי לוקחת טיסה מבאזל או משהו בסביבה לכל יעד שתמצאו טיסה אליו בזול בבלקן (עדיף מקום גדול יחסית שלא תהיה בעיה עם השכרת הרכב)
-
עם תינוק הייתי נשאר במערב אירופה ומחכה עם מדינות כמו אלבניה ומקדוניה.
-
ועוד משהו: היתרון של השכרת הרכב בקרואטיה הוא שניתן לקחת בזאגרב ולהחזיר בדוברובניק ללא עלות נוספת, או קנס נמוך יחסית. מכיוון שקרואטיה ארוכה מאד זה חוסך את החזרה לזאגרב. עושים סיבוב בסלובניה, יורדים דרומה לאורכה של קרואטיה, עושים סיבוב במונטנגרו ומה שמתאפשר, ושבים להחזיר את האוטו בדוברובניק.
מצאתי גם חברות שמאפשרות להחזיר במקומות אחרים בבלקן, צריך לבדוק עלויות.
-
מחזקת מאד את דברי טלו
לא רוצה לספר לכם איך נראה בית חולים במונטנגרו (הכי גדול ורציני!)
לא האמנתי שרפואה במאה ה-21 יכולה להראות כמו פארודיה על שירותי רפואה בהודו (שם עצם כללי).
מאד ממליצה להישאר עם ילדון בגיל 8 חודשים בחלק היותר מערבי של אירופה.
-
תודה על התגובות המהירות!
נראה שבאמת האופציה הטובה היא טיסה לכיוון הבלקן, מבדיקה ראשונית זו טיסה של שעה.
אם אתם חושבים שאיזור הבלקן אינו מתאים לתינוקת קטנה, מה היתה המלצתכם ליעד נוסף מהיער השחור ( היינו כבר בהולנד ואוסטריה עם הגדול)
-
כל מדינה במערב אירופה תתאים לכם. השאלה מה אתם מחפשים.
אפשר לחזור לאוסטריה ויש עוד המון מדינות.
אנחנו טיילנו עם ילדים בצרפת, צפון איטליה ושוויץ. בכל מדינה טיילנו כמה טיולים.
אפשר לטייל בגרמניה מעבר ליער השחור.
לא ברור איזה יתרון יש בטיול עם תינוקות למדינות הבלקן. אולי הן יותר זולות אבל זה לדעתי לא שווה את הסיכון.
-
מתחילה בכך שאני כותבת מהגיון ולא מנסיון (אני מאמינה שגם TELO עשה כמוני, יאיר את עיני אם אני טועה), ומטרתי רק להציע לבדוק.
לא הייתי שמה את כל ארצות הבלקן בסל אחד של “לא מתאים לתינוקות”.
אני בטוחה שאין דין קרואטיה וסלובניה כדין אלבניה.
אם בא לכם על האיזור (ואני יכולה להבין, כי אני בעצמי מתכננת טיול באיזור כרגע והוא נראה מהמם) אז הייתי מתעמקת קצת ומנסה להבין מה רמת הרפואה לפני שהייתי פוסלת.
זה לא שאתם מדברים על חור נידח באסיה שגם נמצא מרחק שעות טיסה ארוכות מישראל במקרה של חירום חו”ח.
-
הכוונה שלי בבלקן היתה כמובן לאלבניה ומקדוניה ולא לסלובניה, למרות שגם היא נחשבת לחלק מהבלקן. בסלובניה טיילנו עם תינוק והיא יעד מומלץ מהבחינה הזאת.