תוקף דרכון להוצאת ויזה
-
שלום .
מעוניינת לטוס לארהב באוגוסט , תוקף הדרכון עד דצמבר . האם ניתן להוציא ויזה על דרכון שאין לו חצי שנה לאחר השהייה בארהב, לאחר הוצאת הויזה הוציא דרכון חדש ואסע עם שניהם.
תודה
-
אני הייתי מוציאה כבר דרכון חדש ואז ויזה.
מנסיון, זה סתם עונש לנסוע עם שני דרכונים, ועכשיו אמור להיות פחות עומס (ואולי גם יותר זול) בהפקת דרכונים מאשר אם מחכים לקיץ.
-
לא יודע לכמה זמן את נוסעת באוגוסט. הדרכון צריך להיות בתוקף למשך הזמן שמתכוונת להישאר בארה”ב. יש הסכם עם ארה”ב שהדרכון לא חייב להיות תקף לששה חודשים.
-
אין לי בעיה לנסוע עם שני דרכונים אבל מבחינת השגרירות זה אפשרי להוציא ויזה על דרכון עם תוקף של ארבעה חודשים בזמן החזרה לארץ?
-
אני נוסעת לשבועיים באוגוסט וביום החזרה לארץ ישאר לי תוקף בדרכון ארבעה חודשים. האם אפשרי מבחינת השגרירות (האם יאשרו לי ויזה) או שצריך תוקף דרכון חצי שנה לאחר היציאה מארהב?
-
אין כל בעיה וכל מניעה להוציא ויזה על הדרכון הישן ולסוע איתו לארה”ב באוגוסט לשבועיים, אם כפי שציינת תוקפו עד לחודש דצמבר.
רק מה, בנסיעות הבאות שלך לארה”ב, אם תהיינה כאלה, תצטרכי לסוע כעם שני דרכונים: זה הנוכחי עם הויזה והדרכון החדש התקף לפעמים הבאות אחרי דצמבר 2018.
בגלל זה שירלי המליצה להוציא דרכון חדש עתה (אין כעת לחץ במשרד הפנים) ואז לעשות את הויזה כבר על הדרכון החדש. אבל לא חובה.
האם אני לא ברור ?