תכנת MapFacto
-
שלום לכולם, למישהו יצא להשתמש בתכנת ניווט ללפטופ MapFactor של מייקרוסופט ויודע איך לעבוד איתה?
כבר שעות אני מנסה לבנות מסלול ולא מצליח לחבר 2 נקודות.
-
לא מכיר, אבל יכול להמליץ בחום על 2013 Streets & Trips של מיקרוסופט.
נהדר (ארהב בלבד), קל ואיטואיטיבי, מאפשר לתכנן לפי שעות.
להורדה חינם דרך טורנטים.
-
תודה, אבדוק.
אני מתכנן טיול לצפון מערב ארה”ב.
דרך אגב, אהבתי לקרוא את הבלוגים של הטיולים המשפחתיים שלכם.
-
התוכנה הזו לא ירדה מהמדפים?
ובשביל מה צריך את התוכנות האלו?
מה הן נותנות שסתם גוגל מפס לא נותן?
-
היי
אכן גוגל מאפס עושה את העבודה, אפשר גם להשתמש ב-MapQuest ששם אין את המגבלה של מס’ העצירות (10) במסלול כמו שיש לגוגל מאפס.
בהצלחה.
-
התוכנה מאפשרת ניווט מהלפטופ (מסך גדול) ולא מוגבלת במספר הנמקודות לאורך המסלול.
-
הטיולים שלנו רבי- אתרים, מדינות ונסיעות.
לכן לדעתי התרומה הגדולה של התוכנות הללו היא הוספת מרכיב הזמן.
- קובע לדוגמא שיום יתחיל בשעה 09:00 ויסתיים ב 19:00
- מקבל התראות על חריגה (לילה), מקבל תכנון שעתי (כך שמוזיאון שיסגר ב 17:00 ונפספס בגלל נהיגה, יועבר ליום אחר)
- התוכנית מחלקת לימים. (ללא תאריך. חבל.)
- ניתן להפיק תכנית מודפסת, להדפיס ל HTML ולהעביר לאקסל. על זה אני עושה מניפולציות כמו הוספת קטגוריות (מוזיאון, טבע, קניות) ואז מאזן את הימים – שיהיה תמהיל סביר מבחינת אטרקציות ולא רק אופטימיזציה של מרחק/זמן.
- גוגל מגביל ל 26 אתרים במפה. כאן הגעתי ליותר ממאה.
- ניתן להוסיף הערה לנקודה, שתכלול טקסט, לינק – מאוד נוח בשלב ההקמה לחבר מידע כמו תמונות או הרחבת ההסבר.
- תכנון ברמה כזו מכריח בדיקת המון המון נקודות (שעל חלקם נוותר ) אבל מביא לחשיפה גבוהה וכיף כללי.
צריך עוד?
-
התוכנה אכן הפסיקה להתמך על ידי MS ב 2013 או 14, כי רצו לקדם את BING – שדי דומה לגוגל מפס.
בפועל, ניתן לחפש, להוריד, להשתמש, ואפילו לקבל עדכונים בזמן אמת על תחזוקת כבישים וכד’.
-
טוב, אני מהאנשים שלא מתכננים ימים על הדקה, אלא ככה בערך. איך אני יכולה לדעת מראש כמה זמן ארצה לשהות במקום מסויים?
יש לי גישה שלכל יום / חצי יום יש עוגן ותוספות.
ובשביל זה מספיק גוגל מפס. אני מסמנת ימים בצבעים שונים ואיזורים גדולים בשכבות שונות.
הערות ולינקים אפשר להוסיף בנקודות של גוגל מפס.
-
אכן מדויק. תכנה נוחה מאין כמוה.