ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוות דעת על מסלול באלסקה

פורום צפון אמריקה
    5
    19
    4633
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • thomas757
      thomas757 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אשמח לקבל חוות דעת על המסלול המוצע באלסקה (כשבועיים).

אנחנו נוחתים באנקורג’ לאחר כחודש וחצי באזור ג’ונו ומטיילים עם רכב.

פארק דנאלי לא קיים בתכנית כי ביקרנו בו בקיץ האחרון. ב-Seward ביקרנו גם אבל לא היה לנו זמן למסלול ה-Harding Ice Field ולכן אנו רוצים לחזור לשם.

בנוסף, בטיולנו הקודם עברנו באזור Portage אבל בגלל מזג אויר גשום לא התאפשר לטייל באזור הקרחון ולכן חשבנו לחזור לשם להשלמות.

האילוץ המרכזי שיש במסלול הזה הוא המעבורת בין וויטייר לואלדז ב-6.6 אבל מעבר לזה אנחנו גמישים.

בנוסף, אשמח לשמוע אם מסלולי ההליכה שכתבתי הם ברי ביצוע בזמן זה של השנה והאם יש המלצות על מקומות לינה בישובים שציינתי.
      המון תודה על העזרה ושבוע טוב.

31.5 - נחיתה באנקורג' ב-9 בבוקר, הצטיידות ונסיעה ללינה ב-Girdwood
      1.6 - מסלול Crow pass trail to Crystal lakes - לינה ב-Girdwood
      2.6 - נסיעה ל-Seward ולינה שם – עצירה במקומות בדרך לטיולים קצרים
      3.6 - מסלול Harding Ice Field ולינה ב-Seward
      4.6 - נסיעה ל-Portage ולינה באזור
      5.6 - מסלול Portage Pass ולינה באותו מקום מהלילה הקודם
      6.6 - מעבורת ב-1 בצהריים מוויטייר לואלדז (הגעה לואלדז ב-9 וחצי בערב) - לינה בואלדז
      7.6 - מסלולי הליכה: Solomon gulch viewpoint ו-Thompson Pass - המשך נסיעה ללינה באזור Chitina – המלצות?

8.6 – טיסה/שאטל למקארתי לביקור ב-Wrangell-St. Elias NP

9.6 – Wrangell-St. Elias NP

10.6 – טיסה/שאטל חזרה ל-Chitina ונסיעה לאזור קרחון Matanuska – לינה באזור 
      11.6 - מסלול Reed Lakes Trail ולינה בפאלמר
      12.6 - אנקורג' והסביבה - המלצות? טיסה ממריאה חזרה ב-10 בלילה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sd_love_nature
        sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

אהלן!

אני לא מצליחה לחשוב על הערות ממש על המסלול אבל בכל זאת כמה המלצות קטנות נוספות שלי:

לגבי המסלול בסיוארד – תנסה לחפש באינטרנט מה מצב השביל בתחילת יוני, יש לי הרגשה שאולי הוא יהיה עדיין מלא שלג. כמובן שזה לא מונע מללכת בו אבל מצריך אולי ציוד ועדיף גם ניסיון (אני למשל ממש לא מסתדרת עם ללכת בשלג, למרות שמאוד מאוד ניסיתי...)

מקנאה בכם מאוד – ב-תחילת ספטמבר השנה היינו שם ולצערי לא הגענו עד שדה הקרח למעלה וויתרנו כשהגענו לתצפית טובה על הקרחון. פשוט היה קר מדי וגשום ומעונן והרגשנו שגם ככה לא נראה כלום מלמעלה. מחזיקה לכם אצבעות למזג אוויר טוב!! גם המסלול עד נקודת התצפית הוא יפה וכדאי לעשות גם אם מעונן.

לא יודעת אם הייתם פעם קודמת אבל כשאנחנו היינו באיזור פורטג׳ גם היה מזג אוויר נוראי אז החלטנו לוותר ובמקום זה נסענו לוויטייר – ולא התחרטנו! אומנם ״עוד״ עיירת דייגים קטנה אבל אנחנו נהננו מהחוויה. במיוחד נהננו מהחוויה האנושית – נכנסנו לתור בניין הדירות הענקי, והסתובבנו. שם הכרנו זוג נחמד שלקח אותנו לסיור בבניין וגם לסיור בבית הספר המקומי, שם דיברנו עם המורות. זאת הייתה חוויה מאוד מאוד מעניינת, לשמוע על אורח החיים במקום כזה שבו רוב השנה יורד שלג, איך מערכת החינוך מתמודדת עם מספר כל כך קטן של תלמידים (אין קונספט של כיתות, כולם לומדים לפי רמות – ילדים בגילאים שונים יהיו באותה כיתת לימוד לפי הרמה שלהם – מה שגורם לחלק מהתלמידים לסיים מאוד מוקדם את שנות הלימודים, ולאחרים דווקא לסיים אחרי יותר משנות הלימוד הסטנדרטיות, אבל ברמה טובה ולא לנשור מהלימודים...). בקיצור – ממליצה לבקר בוויטייר.

ב-7.6 ממליצה לנסות לדחוף גם נסיעה ב- Dayville Road – הזדמנות טובה לחפש דובים (למרות שנראה לי שזה קצת לפני ״ה״עונה של הסלמון אבל עדיין שווה, נסיעה לא ארוכה..)

מה מתכננים לעשות ברנגל סיינט אליאס?

יש כל מני אפשרויות – כדאי לחשוב מה רוצים (הליכה קלילה לקרחון, הליכה מודרכת לקרחון, טיסה לאיזור פנימי יותר בפארק+הליכה, מסלול יום באיזור, ראפטינג ועוד… שים לב שרוב מסלולי היום שיוצאים מקניקוט הם יום שלם וגם שים לב לשאטלים חזרה למקארתי –כשאנחנו היינו שם הם הסתיימו בערך ב-18:00, אז זה לא אפשר לעשות יותר ממסלול אחד. כמובן שתמיד אפשר לחזור ברגל 🙂 לא אמרת איפה אתם ישנים כאן)

קרחון מטנוסקה – הנסיעה עד אליו יפה מאוד (לא עד אליו ממש, אלא הנסיעה בכיוון) – מאוד יפה לראות אותו מרחוק ואני מניחה שגם מקרוב (לא הייתי עליו).

האם אתם מתכננים הליכה על הקרחון? אם הלכתם על root glacier יום קודם יש לי תחושה שזה מעט מיותר, אבל שווה לחפש מישהו שהיה גם במטנוסקה וגם ב -root. ממה שהבנתי ההליכה במטנוסקה היא יחסית קצרה ומוגבלת (מותר ללכת עד מרחק מסוים לפי סימון של קונוסים), אבל אולי הבנתי לא נכון.

ריד לייקס – הייתי מחפשת באינטרנט על מצב הכביש עד לשם, די בוודאות חלקים מהכביש של האטצ׳רס פאס יהיו סגורים ביוני, אני לא יודעת לגבי החלק הזה ספציפית. הייתי מחפשת מידע ספציפי כדי שלא תתבאסו.

מצטערת יצאה לי הודעה ארוכה קצת,

אני פשוט כל כך אוהבת לחשוב על אלסקה Smile

המלצה על מקומות לינה – יש לי המלצות על מקומות נחמדים ללינה בקמפינג (car camping) אם זה רלוונטי…

איזה כיף יהיה לכם!!

• thomas757

תודה רבה על התגובה המושקעת!

לגבי סיוארד – אני מבין שאנחנו ממש בתחילת העונה וייתכן שחלק מהשביל יהיה מכוסה בשלג. אנחנו נקווה לטוב. בכל מקרה מאוד אהבנו את אזור סיוארד ונמצא משהו אחר לעשות אם לא יתאפשר לעשות את המסלול. אולי עליה להר מרתון, אולי שייט כלשהו.

אנחנו נגיע לוויטייר כי משם אנחנו לוקחים את המעבורת לואלדז. האם יש לך המלצות גם על מסלולי הליכה באזור?

ננסה לשלב גם את Dayville road

ברנגל סיינט אליאס אנחנו לא סגורים על מסלול הליכה ספציפי, אבל שמענו שיש שם הרבה. בכל מקרה כנראה שלא נעשה הליכה על הקרחון עצמו. אם יש לכם המלצה על מקום לינה שם אשמח לשמוע. חשבנו על Kennicott Glacier Lodge (ככה גם לא נהיה תלויים בשטאל של סוף היום למקארתי). יש קופון של 1+1 בספר הקופונים של אלסקה על המלון הזה אבל הבעיה היא שניתן להשתמש בו רק 30 יום לפני ההגעה ועשוי להיות שם מלא אז עוד לא בטוח מה נעשה.

לגבי ריד לייקס, אני לא מצליח להבין מהאינטרנט אם הכביש לתחילת השביל בדרך כלל סגור או לא. אנחו מתכננים לישון בפאלמר בלילה הזה ומסלול נוסף שחשבתי עליו הוא Lazy Mountain Trail. האם עשיתם את אחד המסלולים האלה?

לינה בקמפינגים פחות רלוונטית עבורנו בטיול הקרוב…

שוב תודה על כל ההמלצות.

• עופר אלסקה
            עופר אלסקה נערך לאחרונה על ידי

המסלול בגדול נשמע מצוין. אם נכנסים קצת לברגים אז יש כמה הערות:

- אני לא מכיר מקומות לינה בעמק פורטג’ (רק קמפינג). אתם יכולים לישון ב-Hope, מקום חמוד ומאוד לא תיירותי שנמצא לא רחוק משם, או בגירדווד. אם אתם מגלים מקום לינה טוב בפורטג’ אני אשמח לשמוע. 

- המסלול של פורטג’ פאס הוא די קצר, אלא אם כן אתם מתכוונים לרדת מהפאס לצד השני ולהגיע עד האגם. עד הפאס זה בערך חצי שעה, מקסימום 45 דק’. 

- בואלדז הסלמונים מגיעים בדר”כ בתחילת יולי. אם אתם מתכוונים לטייל ב-Solomon Gulch אז אתם בכל מקרה נוסעים ב-Dayville Road, אבל הסיכוי לראות דובים לא גבוה. 

- Wrangell St. Elias: ממליץ מאוד על טיול של יום מלא בקרחון. אם אתם לא עושים את זה, אפשר ללכת לאחד המסלולים שעולים למכרות (בוננזה, ג’מבו או Erie) אבל אין עוד שבילים מסודרים באזור.

- לינה בקניקוט: אתם יכולים ללכת על KGL ולקוות שיהיה מקום – בעונה הזו זאת הנחה די סבירה. לחילופין, אם אתם מחפשים לינה זולה יחסית, יש במקארת’י את ה-Lancaster’s Hotel (קצת פחות מ-$100 ללילה לחדר זוגי). מחוץ לעיירה יש את ה-Kennicott River Lodge וגם שם יש אופציות ללינה זולה יחסית, לפחות בפעם האחרונה שבדקתי (מודה, זה היה לפני די הרבה זמן). 

- ריד לייקס: יש כביש סלול שמוביל מפאלמר להאצ’ר פאס, רוב הסיכויים שיהיה פתוח בעונה הזו (יהיה מפתיע מאד אם לא). ממנו יוצאת דרך עפר שמובילה לתחילת השביל של Reed Lakes, אני לא זוכר מה האורך שלה אבל היא מישורית ולא מאוד ארוכה. בדר”כ היא בסדר ואפשר לנהוג עליה, אבל אם היא סגורה או במצב משובש, אתם יכולים ללכת עד תחילת המסלול. זה יוסיף כמה ק”מ לתכנון שלכם אבל זה עדיין מעשי. בכל מקרה בעיניי המסלול של Reed Lakes יותר יפה מ-Lazy Mountain. 

- קרחון מטנוסקה: אפשר ללכת עצמאית עד הקרחון לפי הסימון של הקונוסים אבל זה קצת מוקדם בעונה, כדאי לוודא עם MICA Guides (חברת המדריכים שפועלת שם) אם המסלול אכן מסומן. אם לא, קחו בחשבון שיש שם קטעים של בוץ טובעני שיכול להיות לא נעים. אם אתם לא עושים טיול על קרחון Root בקניקוט, אז טיול מודרך על הקרחון עם MICA Guides יהיה אחלה תחליף. הם חברה מצויינת והמחירים בהחלט סבירים. 

תעשו חיים!

• sd_love_nature
              sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

בכיף Smile

אני רואה שעופר הצטרף – כמובן שכל מה שהוא כותב שווה זהב Smile

לצערי אין לי המלצות למסלולי הליכה בוויטייר (היה לנו רק כמה שעות באיזור ובגלל הביקור בבניין ובבית הספר לא הספקנו משהו נוסף)

במקרת׳י ישנו בקמפינג (מהצד השני של הנהר) אז אין לי המלצה על מקום לינה. נראה לי נחמד לישון בקניקוט בגלל השאטל, אבל גם מקרת׳י זו אופציה טובה כמובן (לא זוכרת בדיוק אבל השאטל לא כזה ארוך, קילומטרים בודדים, כך שאם אתם מפספסים אתם יכולים פשוט לחזור ברגל – יש שעות יום ארוכות. ביום שעשינו את המסלול לבוננזה לא היינו בטוחים שנספיק ובמקרה הכי גרוע היינו חוזרים ברגל… בסוף הספקנו)

אני מצטרפת להמלצה של עופר לעשות טיול של יום מלא בקרחון. אנחנו עשינו עם אחת החברות (היה קופון בספרון של הקופונים אז זה היה בערך 100 דולר לשניים) וזו הייתה אחת החוויות הטובות. הלכתי על קרחון בעבר בניו זילנד (יש לי תחושה שגם אתה Smile) והפעם היה לי הרבה יותר כיף. לא יודעת להסביר למה אבל הפעם נהניתי הרבה יותר, ולא הצטערתי שעשיתי את זה ״שוב״.

היו אנשים שעשו הליכה באופן לא מודרך עם קרמפונים מהבית, זה גם אפשרי ונחמד אם יש לך ניסיון, למרות שבאופן אישי לא הייתי עושה את זה – ראינו בכמה מקומות בקרחון מדפי קרח יחסית דקים ועם התנאים הנכונים זה עלול להיות מסוכן. מדריך מיומן יותר בלזהות היכן הם ואיך לעקוף.

כפי שעופר רשם – אין הרבה מסלולי הליכה מסודרים ברנגל שיוצאים מאיזור קניקוט. אם יש לכם רק יום אחד – הייתי עושה טיול על הקרחון. אם שניים – אז גם מסלול הליכה (אנחנו עשינו את בוננזה שהוא הקל מבין הקיימים, לנו זה לקח בערך 8 שעות אבל אנחנו הולכים לאט ועוצרים הרבה לצלם)

ריד לייקס – עופר ענה נהדר

לא עשיתי את המסלול השני

לא רשמת אם היית, ולא יודעת אם זה יתאים לכם, אבל דבר נוסף שאנחנו נהננו ממנו מאוד זה ביקור ב- AWCC. לא חובה להקדיש הרבה זמן, וזה ממש על הדרך. אנחנו ממש ממש נהננו שם – זה לא גן חיות, כמעט כל החיות שם היו יתומות/פצועות ולא היו שורדות לבדן בטבע. זהו מוסד ללא מטרות רווח והביקור שם היה מיוחד מאוד. 

איזה כיף לכם לחזור לאלסקה פעם שניה!!

• ofuks
                ofuks נערך לאחרונה על ידי

שלום תום,

גם אנחנו חוזרים בשנית לאלסקה השנה (אמצע ספטמבר, בעיקר על מנת לראות את דובי הקוטב ב kaktovik)

בטיולינו הקודם הלכנו את מרבית המסלולים שהזכרת ואחרים. 

Crow pass  – ממליצה ללכת עד לקרחון raven 

בסביבת Gridwood יש מסלולים נחמדים נוספים וגם בפורטאג’ יש מסלולים נוספים מומלצים– כמו מסלול Byron

בסט אליינס, הלכנו על הקרחון אבל החמצנו את מסלול בונאנזה שנחשב מאד יפה. נכנסנו ויצאנו באותו יום. 

השנה מתוכננים טיולים אחרים כגון: lost lake, pioneer ridge, eagle and symphony lakes...הכל בתקווה שמזג האוויר יהיה לטובתנו

מצרפת קישור שיכול מאד לעזור בבחירת מסלולי הליכה

https://alaskahikesearch.com/search/#results

תהנו

אורית

• thomas757

שלום עופר ותודה רבה על כל העצות!

כמה שאלות:

*אם אנחנו מורידים לילה באזור פורטג’, כלומר, מגיעים לשם בנסיעה ב-5.6, עושים את המסלול הקצר של הפאס ולמחרת שטים לואלדז בצהריים, מה היית מוסיף ל-4.6? עוד יום באזור סיוארד? משהו אחר בדרך?

*לגבי רנגל סנט אליאס, האם מסלולי ההליכה למכרות הם מרשימים ויפים? כי המכרות עצמם לא נשמעים אטרקטיביים במיוחד.

*לגבי ריד לייקס, זה אחד המסלולים שאנחנו הכי רוצים לעשות. אחרי מה שכתבת אני קצת חושש שמדיניות חברת ההשכרה לא תאפשר נסיעה על דרך עפר…

• thomas757

שוב שלום,

עלית עלי – אכן ביקרתי בניו-זילנד wink עם זאת, אמנם הייתי באזור הקרחונים בניו-זילנד אבל ויתרתי על ההליכה עליהם כי ממש קצת לפני ניו-זילנד ביקרתי גם באיסלנד שם התנסיתי בהליכה על הקרחונים. בהחלט הייתה חוויה כיפית וייתכן שנחזור עליה בטיול הנוכחי בעקבות ההמלצות ששמענו מכם ומעוד אנשים.

אכן ביקרנו גם ב-AWCC ונהננו מאוד. בהחלט מקום נחמד.

המון תודה על כל הרעיונות והעזרה בתגובות שכתבת!

• thomas757

שלום אורית,

לגבי crow pass, אם הולכים עד קרחון רייבן זה עדיין מסלול שניתן לעשות ביום אחד? (אנחנו מטיבי לכת אבל לא נעשה טרקים רב יומיים בטיול הנוכחי).

מעבר ל-Byron בפורטג’, נשמח לשמוע המלצות מנסיונכם לגבי מסלולים נוספים שכבר עשיתם באזור Girdwood (כמובן שגם נסתכל באתר שכתבת ובאפליקציית All-trails השימושית).

גם המסלולים המתוכננים שלכם נראים מעניינים ויפים. את Lost Lake אתם מתכננים לעשות ביום אחד?

בנוסף, האם יש לך המלצות על מקומות לינה לאורך המסלול שלנו שאינם קמפינגים? פאלמר, סיוארד, מטנוסקה, גירדווד, ואלדז, אזור צ’יטינה, קניקוט/מקארתי?

המון תודה על תגובתך.

• עופר אלסקה

כן, יום נוסף בסוארד לא יכול להזיק. אם יהיה מזג אויר טוב תוכלו לעשות חצי מהשביל של Lost Lake או אולי את Cairnes Head. 

רנגל סט. אליאס: כן, אם יש מזג אויר בהיר אז הנופים בדרך לבוננזה (ואני מניח שגם ג’מבו) יפים מאוד. צירפתי כמה תמונות להמחשה. המכרות הם לא האטרקציה, גם ככה לא נכנסים אליהם. יש שם שיפוע די רציני בחצי השני של המסלול, אבל לדעתי זה שווה את זה. 

ריד לייקס: נכון שזה כנראה לא יהיה מבוטח. זאת דרך עפר קצרה ואי אפשר לנסוע שם הרבה יותר מ-10 קמ”ש אז הסיכון של תאונה נמוך מאד, אבל כמובן שכדאי לנסוע בזהירות. 

• thomas757

תודה רבה עופר, אתה ממש עוזר.

שתי שאלות נוספות:

*בהנחה שאנחנו מוסיפים עוד יום לאזור סיוארד – האם שווה לעשות יום טיול לקטמאי? או שאם מדובר על חודש יוני וזו הרי לא עונת הסלמונים אז חבל על הכסף? אני מניח שבמקרה שנעשה את זה אז נצטרך לעשות לילה יותר קרוב לסולדוטנה.​​​​​​​

*במקום להוסיף לילה בסיוארד – האם כדאי להוסיף לילה באזור פאלמר כדי לעשות מסלול הליכה נוסף באזור שם? איזה אזור אטרקטיבי יותר לדעתך?

• Luli5
                            Luli5 נערך לאחרונה על ידי

שלום,

בתחילת יוני עדיין מוקדם מידי לראות דובים תופסים סלמונים ב Brooks Falls.

בתקופה הזו אפשר לראות דובים אוכלים עשב (grasing) באיזור Lake Clark / Chinitna Bay.

אנחנו גם מתלבטים אם לקחת טיסת דובים אבל אנחנו נהיה בתחילת יולי ועם ילדים, אז השיקולים אחרים.

לא חייבים לצאת מסולדוטנה, יש גם טיסות מאנקורג’. למשל:

https://flyrusts.worldsecuresystems.com/bear-viewing/index.h tml

או

https://regal-air.com/alaska-shore-excursions/alaska-bear-vi ewing/silver-salmon-creek/

ויש גם מספר חברות בהומר שטסות לשם.

אם כבר מזכירים את הומר – הייתם שם בפעם הקודמת? אם לא – אולי כדאי לכם לשקול במקום סוארד להגיע להומר (צריך לפחות יומיים-שלושה).

אנחנו מאוד אהבנו את הומר בפעם הקודמת ומתכוונים לחזור אליה שוב ביולי. האיזור מדהים ביופיו והאוירה מיוחדת יותר מסוארד (לדעתי). גם בהומר וגם ב Kachemak Bay יש הרבה מסלולי הליכה ונוף מהחלומות. מצרפת כמה תמונות מהאיזור.

בכל מקרה – תהנו, אלסקה מדהימה Smile

הנוף מהומרחוף בהומרתצפית על הספיטהמרינהשייט ב Kachemak Bayשייט ב Kachemak Bay
                            • עופר אלסקה

הייתי עושה עוד יום בסוארד. לא חסרים שבילי הליכה, ואפשר גם לצאת לטיול קיאקים או לשייט לשמורת קינאי פיורדס. יש מספיק מה לעשות שם. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • Luli5
                                Luli5 נערך לאחרונה על ידי

לגבי המלצות ללינה:

בסוארד היינו ב Hotel 360. מלון טוב מאוד. חדר נעים ונקי, ארוחת בוקר כלולה ומיקום נהדר במרינה. המחיר לא זול. כדאי להזמין חדר עם נוף למרינה (עוד יותר יקר). אם מזמינים חדר עם נוף להרים – לבקש רק חדר בקומה גבוהה. אנחנו קיבלנו חדר בקומת קרקע ממש על מגרש החנייה. אי אפשר היה לפתוח את הוילון – כל מי שעבר בחוץ ראה את פנים החדר.  ביום השני שדרגנו לחדר עם נוף למרינה שהיה מצויין.

מטנוסקה – Sheep Mountain Lodge הנהדר. נעים, נקי ופסטורלי. מחיר סביר לאיזור (לחמישה אנשים).יש מטבח בבקתה, מסעדה צמודה, שבילים לטיול ונוף נהדר.

ואלדיז – דיס-המלצה. היינו ב Totem Inn. חדר ענקי ומחיר סביר. אבל בחדר היה ריח מאוד לא נעים של ריהוט ישן. אי אפשר היה לפתוח חלון והריח ממש הפריע לישון.

גירדווד:

דיס-המלצה – Ski Inn. לא ישרים ולא אמינים. הזמנו דרך Hotels חדר עם Free cancellation. בהמשך התכנון השתנה המסלול ורצינו לשנות את התאריך ולהזמין ליום אחר. המלון התכחש ל Free Cancellation (לאחר שחייבו אותנו על לילה אחד בזמן ההזמנה). גם Hotels ניסו להתנער מאחריות (בטענה שבעל העסק שינה את המדיניות והם מתנצלים וכו אבל לא מזכים). בסוף אחרי שיחה עם מנהל בכיר יותר ב Hotels הם זיכו אותנו, אבל יותר לא נעבוד עם Hotels.

והמלצה חמה – Alyeska Resort. מלון מצויין, מיקום נהדר, ארוחת בוקר עשירה  (בתוספת תשלום), בריכה כיפית שפתוחה עד מאוחר (הכי כיף לחזור מיום טיול נהדר ולהתפנק בבריכה המקורה המחוממת עם הנוף להר עד 23:00. מבחינת הילדים זה היה אחד ההיליטים של הטיול). יקר. פינוק של סוף טיול Smile

תהנו Smile

• ofuks

שלום תום,

אני כרגע לא בארץ וקשה לי לענות לך מהנייד.

אשמח לחזור ולהשיב לך באמצע שבוע הבא

אורית

• thomas757

בסדר גמור,

מחכה לשמוע מה דעתך.

תהני בחו”ל.

• thomas757

תודה רבה על התגובות וההמלצות.

לא היינו בהומר בפעם הקודמת אבל התמונות מהממות.

עם זאת, אני לא רואה איך נצליח לשלב את המקום במסלול הנוכחי...

• ofuks

שלום תום,

להלן תשובותיי,

1. 1. Craw Pass – התחלנו את המסלול בגרידווד והלכנו עד הפאס/ראוון גלישר ביום אחד. האמת שאפילו התחלנו את המסלול מאוחר באותו יום. הצטערנו מאד שלא יכולנו להמשיך עד הנקיק שנחשב קטע יפה מאד.
                                        2. 2. טיולים נוספים באזור גרידווד – הלכנו את Winner creek trail בנוסף לכל שאר הטיולים הקלאסים באזור פורטג’. מסלול מקסים נוסף שעשינו (אומנם לא כל כך באזור), אבל עדיין נגיש אם מחליטים על טיול כוכב הוא: skilak lookout trail בקינאי
                                        3. 3. מסלולים עתידיים, וספציפית lost lake – כל המסלולים ארוכים ומומלץ כמובן להישאר לילה באזורי האגמים. אנחנו ננסה לעשות אותם ביום אחד, אם מזג האוויר יאפשר. אנחנו עם שתי מכוניות וכנראה נשאיר רכב בשני צידי המסלול (בלוסט לייק)
                                        4. 4. מקומות לינה – הטיול הקודם שלנו שילב טיול ברכב רגיל וטיול בקראוון. בסוורד ובקנאי ישנו בקוטג’ים מהממים, אך לדאבוני אני לא מצליחה לשחזר את שם המקומות. בספטמבר הקרוב נישן ב Mountain sheep lodge  – כבסיס לטיולים באזור פאלמר והסביבה וב – Hotel Alyeska – כבסיס לטיולים לאזור גרידווד/סוורד והסביבה. בגלל שאנחנו מגיעים ממש בסוף עונת התיירות המחירים במלון האחרון סבירים מאד.  לילה נוסף הוזמן ב – chena hot springs ושלושה ימים אחרים בצפון הרחוקקק…..

מקווה שלא שכחתי כלום, 

שיהיה בכייף

אורית

• thomas757

שלום אורית ותודה רבה על ההמלצות.

כרגע אנחנו שוקלים שינוי קטן בתכנית בעקבות המלצות וקריאת חומר על הומר.

במקום לעשות שלושה לילות בסוארד נעשה שני לילות שם ועוד שני לילות בהומר וכנראה שכדי לעשות את זה נצורך להוריד מהתכנית את מסלול Crow Pass בגירדווד או את Reed Lakes בפאלמר אם יש לך המלצות ללינה באזור הומר נשמח לשמוע. לא נעשה שם טיול לצפייה בדובים אבל נראה שנעשה יום טיול בקאצ’מק.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון