התייעצות רומניה מרץ 2018
-
שלום
אנו 2 זוגות בשנות ה -50 טסים לקלוז’ לפני פסח.
מתלבטים בין שני מסלולים להלן:
אופציה 1
יום 1 – נחיתה אחה"צ לינה בקלוז'
יום 2 נסיעה מערבה לכיוון הרי האפוסן דרך Marisel לאגם Belisלינה ב Arieseni
יום 3 טיול למערת הדובים – לינה ב Arieseni
יום 4 נסיעה דרומה לאלבה יוליה וצפונה דרך טרודה לקלוז' – לינה בקלוז'
יום 5 קלוז' – לינה בקלוז'
יום 6 – חזרה מוקדמת (6 בבוקר) לישראל.
אופציה 2
יום 1 – נחיתה אחה"צ לינה בקלוז'
יום 2 נסיעה דרומה לאלבה יוליה וצפונה בחזרה דרך טרודה לקלוז' – לינה בקלוז'
יום 3 נסיעה צפונה לביאה מארה, ספנצה
יום 4 ויסאו דה סוס (רכבת) בורשה – לינה בקלוז'
יום 5 קלוז' – לינה בקלוז'
יום 6 – חזרה מוקדמת (6 בבוקר) לישראל.
האופציה השנייה – יותר נסיעות (הגיוני??), כבר בקרנו ברומניה ומודעים לאיכות הכבישים…
כמו כן האם מזג האוויר יאפשר נסיעה בטוחה בכבישים מבחינת שלגים וכו’.
אשמח להערות/הארות ולהמלצות נוספות
תודה
אבי
-
שלום אבי !
- מזג האויר יכול להשתנות משבוע לשבוע בחודש מרץ, כך שממש קשה לנבא .
ראה כאן בהודעות מס’ 15 – 42 – 43 איך היה מזג האויר באמצע מרץ ואפריל ברומניה בשנה שעברה .
- באופציה השנייה המסלול יותר ארוך בשליש ואם אתם לא קוראים ומבינים רומנית לא תבינו את ההומור שעל המצבות . הטיול עם הרכבת המוקאניצה ארוך ונדשת סבלנות גדולה .
- אני ממליץ על האופציה הראשונה לפי מסלול זה .
- מקומות נוספים לביקור :
א. הביקור במערת הדובים הוא כ – 45 דקות ולאחר מכן ממליץ לבקר במוזאון האנטרופולוגי פלוטור שלא רחוק מהמערה .
ב. אם אתם בכושר הליכה תוכלו לבקר בבור החלוד, תופעה טבע מעניינת לא רחוק מווארטופ . הליכה של כ 45 דקות בשביל תלול . זהירות, לא להתקרב יותר מדי לשפת בור .
- באזור גם שני מפלים : VARCIOROG ו- PATRAHAITESTI .
-
אילן תודה
אני גם חושב שהאופציה הראשונה יותר הגיונית.
אך משום מה הפרטנרים נמשכים צפונה (שורשים), הכוונה לנחות ב 15 בצהריים לקחת רכב ולנסוע ישירות צפונה לויסאו דה סוס, שם ללון יומיים.
יום אחד לנסוע מערבה לספנצה וסיגאט – לינה בויסאו דה סוס
היום השני הטיול ברכבת וחזרה ללינה בקלוז’.
האם תוכל להמליץ על משהו בדרך מהצפון לקלוז’. ישנה אפשרות להפוך את הימים (ויסאו דה סוס – סיגט – ספנצה ולחזור דרך ביאה מארה) האם ממליץ?
אני מאמץ גם את המסלול הדרומי שלך ואזמין לינה ב Arieseni עם אפשרות ביטול.
לקראת הטיסה (מזג אוויר) אחליט מה לבצע…
בנוסף יש לך המלצה על השכרת רכב, אנו רוצים לקחת בשדה ולהחזיר בעיר.
תודה מראש
אבי
-
שלום אבי !
- אם הבנתי נכון, אתם רוצים לנסוע לשתי לילות לווישאו דה סוס ולחזור לקלוז.
- האם השורשים של השותפים בווישאו או זה רק עבור הנסיעה במוקאניצה ?
- אני מציע לכם לנסוע קודם צפונה לסיגט ובית הקברות העליז בסאפאנצה, ללון לילה באיזור ולמחורת לנסוע לווישאו דה סוס ומשם לחזור לקלוז לפי מסלול זה :
https://goo.gl/maps/f2o8FNy86nt
בדרך הדרך עוברת דרך מעבר גוטאי ( PASUL GUTAI ) וביציאה ממנו תפגשו שתי מסעדות על הנחל . אנחנו היינו פעמיים במסעדה השנייה PASTRAVARIA ALEX .
- מקומות נוספים לביקור הם מוזאון העופרות בבאיה מארה, מוזאון קורבנות הקומוניסטים בסיגט, מוזאון הכפר וכמובן ביתו של אלי ויזל ליד הקהילה היהודית .
מקומות נוספים תמצאו כאן .
- בספטמבר האחרון השכרנו בקלוז רכב מחברת קלאס וואגן . שלח להם מאיל ותקבל הצעת מחיר עם כמה אפשרויות . אני תמיד לוקח את האפשרות עם ביטוח מלא שיותר יקר אך לא דורש השארת פיקדון , מה עוד שזה מתחלק לשניים .
בקלוז שדה תעופה קטן ממש ליד העיר ושם ימתין לכם נציג החברה עם שלט . משדה התעופה לקחו אותנו ברכב 9 מקומות למשרד במרחק נסיעה של כמה דקות ושם קיבלנו את הרכב.
הטיסה שלנו הייתה בשעה שש בבוקר והשדה נפתח רק בשעה 4.00 . מחזירים את הרכב במשרד שלהם שבדרך לשדה התעופה והם מקפיצים אותכם לשדה .
ברומניה אני תמיד לוקח את הדצ’יאה לוגן שממש מותאם לכבישי רומניה .
-
אילן תודה על הקישורים
השורשים הם בבורשה, יתכן שנוותר על הרכבת… כי אי אפשר להספיק הכל.
אבי
-
שבוע טוב אבי !
– עד עכשיו רק רמזתי לך שהמוקאניצה לא מסט, אך עכשיו אעזור לך לקחת החלה ולוותר אליה .
- קחו בחשבון שעשרת הקלמוטרים ממויסאי לבורשה בכביש DN18 הם במצב גרוע למרות שהתחילו לחדש אותם . בבורשה המצב גרוע עוד יותר .
- אם אתם באזור ובכושר הליכה מומלץ לבקר במפל הסוסים = CASCADA CAILOR אחד היפים ברומניה . אפשר להגיע למפל בהליכה של כשעה וחצי מקומפלקס בורשה או לעלות עם הרכבל ולרדת כ-40 דקות . הרכבל פועל רק כש מתאספים 10-15 נוסעים . העליה בחזרה מהמפל עד תחנת הרכבל די קשה ולכן אני מקווה שאתם בכושר טוב .
-
אילן תודה על הטיפים.
אני אוסף אותם, והחלטות יתקבלו בשטח תלוי מזג אוויר.
תודה שוב.
אבי