6 ימים בבודפשט
-
שלום,
אשמח אם תמליצו לי על מסלול מומלץ ל 6 ימים בבודפשט,
אתרים שאסור לפספס, דברים שאסור לפספס, מלון מומלץ (אנחנו זוג בני 45+ שיוצאים לחופשה רומנטית) וכל טיפ אחר.
תודה מראש,
אנדה -
6 ימים בבודפשטהייתי בבודפשט עם אמא דוברת הונגרית, אז השמיים הם הגבול, עיר ציורית ורומנטית.
המלצה- קחו רכבת תחתית (שהופכת לעילית), מהתחנה המרכזית לכפר סנט אנדריי, כפר/ עיירה קטן וחמוד, יש שם מוזיאון מרציפן יפה ומגרה. ביציאה ממנו יש בית קפה קטן, שמוכר כמובן מרציפן וגם עוגות מדהימות, בכל הגדלים, סוגים צבעים, הקינוחים הכי טעימים שאכלתי בחיי (והאיש שלי קונדיטור...). אנחנו היינו לפני היורו, אז המחירים היו מצחיקים, מקווה שגם עכשיו.
מתוק ומומלץ.
כל הכפר שווה טיול ציורי, נעים, אוטנטי
תהנו! -
6 ימים בבודפשטועוד טיפ קטן, השתמשו ברכבת החשמלית והתחתית. יש כטיס נסיעה שבועי ויומי, יש גם משולב לרכבת ולחשמלית, זה יוצא זול מכל אמצעי תחבורה אחר.
-
6 ימים בבודפשטתודה שנה -
6 ימים בבודפשטעדיין לא נסעתי אני רק בשלב ההכנות אבל מהמידע שהספקתי ללקט,
האתרים שכנראה נבקר בהם ללא חלוקה לימים:
בית הכנסת, הערבה הבוכיה,הפרלמנט בנין האופרה ארמון המלוכה,
כנסית מטיאס, המצודה ואיתה התצפית שיט בדנובה עפ"י ההמלצות בשעות הערב יפה יותר, חצי יום מרחצאות, אתר הנעליים,עפ"י ההמלצות ישיבה בקונדטורית ג'רבו.
יום אחד יוקדש לנסיעה לכפר האמנים, ומוזיאון המרצפן.
כרגע אני בשלב איסוף החומר מהפורומים ו-1001.
דינה
ב-1001 ישנם מסלולים תלת יומיים שייתנו כיוון.
יום נפלא
טיול נעים.
-
6 ימים בבודפשטבקשר לכרטיס מטרו לשבוע. שים לב שצריך לרשום שם את השם. השגיאה הזו עלתה לי 300 פורינט.
כמו כן נסה להגיע לבניין הפרלמנט, ורצוי מוקדם. לפני כמה שנים היו שם סיורים בתשלום. לא כל יום נותנים להיכנס, אבל אם יהיה לכם מזל יהיה יום עם סיורים כאלה , ואולי תזכו גם במדריך דובר עברית.
קצת יקר אבל לדעתי כדאי.
בג'רבו העוגות לא היו איכותיות.
יש בבודה קונדיטוריה רוזוום, היא מככבת בספרי הטיולים. יש מול ג'רבו קונדיטוריה אנה. יש מלון (ברח לי השם אולי מישהו יזכור) שיש שם עוגות וקינוחים כפי יכולתך. ויש קינוח נהדר, קרם ערמונים. -
6 ימים בבודפשטנזכרתי. מלון מריוט. -
6 ימים בבודפשט--מספר הערות לשיפור1. ג'רבו מאוד לא מומלץ, יש עשרות קונדיטוריות טובות יותר (גם זולות יותר). אחד למשל CAFE SZAMOS (השיך לרשת של מוזאון המרציפן) בבנין ROYAL HOTEL, כתובת: ERZSEBET KORUT 41, מול תחנת KIRALY UTCA של קו חשמלית 6.
2. בפרלמנט יש שני סיורים מודרכים בעיברית (ללא תשלום נוסף) ב-10:30 וב-13:30.
3. לסנטאנדרה מספיק חצי יום, את החצי השני ניתן לנצל ע"י המשך הטיול לברך הדנובה (לפרטים עיינו ב-1001 טיפים).
-
6 ימים בבודפשט300 פורינט הם 6 ש"ח נכון?