ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קנדה

פורום צפון אמריקה
    6
    14
    3196
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • elvia
      elvia נערך לאחרונה על ידי

מדובר בשבועיים.

הנחיתה בטורונטו (חניית ביניים בניו יורק).

כמובן שלא מוותרים על מפלי הניאגרה.

השאלה למי שכבר טייל במקום ועם נסיון וידע – 

איך להתחיל את המסלול עם הנחיתה בטורונטו (או שאפשר לנחות במקום אחר בקנדה) . מה חובה  לראות. עלי לציין שההעדפה היא לא לטייל בעיר גדולה אלא דגש יותר על טבע, גיאוגרפיה וכד’.

תודה 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ריקי 5
        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

לא לגמרי ברור לי איפה אתם רוצים לטייל. האם רק קנדה או גם ארה”ב (מניחה שיש לכם ויזה כי אחרת טיסה דרך ניו יורק לא רלוונטית). למה לא לטוס ישירות לטורונטו (ישיר או דרך אירופה)? האם אתם מתכננים לבקר גם בניו יורק?
        בנוסף לא כתבת למתי אתם מתכננים את הטיול. 

• dhz
          dhz נערך לאחרונה על ידי

במפלי הניאגרה, לדעתי כדאי לשלב את הצד האמריקאני עם הקנדי.  הצד האמריקאני פחות מפותח תיירותית, אבל הוא מביא אתכם ממש לראש המפלים האמריקאנים וגם קרוב מאד לראש מפל הפרסה (המפל הקנדי), בצד הקנדי, צופים במפלים ממול.

היות ואתם רוצים להתמקד בטבע, הרי שללא המפלים הייתי ממליץ על נחיתה במונטריאול וטיול בין שבועיים בפרובינציית קוויבק.  כמובן, נחיתה בטורונטו הגיונית אם מבקרים במפלי הניאגרה, ואוסיף גם את העירה הציורית Niagra on the lake.

ובכל זאת, המלצתי היא לפנות מהמפלים מזרחה, חזרה לכוון טורונטו, ומשם, ניתן להצפין לכוון ה- Georgian Bay לשיט על אגם Huron ו/או לכוון פארק הפרובינציה הגדול Algonquin.  משם מזרחה לכוון אוטבה וקוויבק.  אפשרות אחרת היא לותר על ההצפנה ולנסוע מטורונטו לכוון איזור 1000 האיים ולעשות את השיט שם.

גם משם ניתן להמשיך לכוון אוטבה וקוויבק.

מאוטבה לכוון מונטריאול ואחר כך העיר קוויבק.  לו היה לכם זמן נוסף, הייתי מפנה אתכם לחצי האי גאספה, אבל אני לא בטוח בכך, ולכן לדעתי כדאי אולי להמשיך מזרחה בחלק הצפוני של נהר סיינט לורנץ עד איזור Tadousac וביקור בפיורד של Sagueni, ואחר כך לחזור מערבה עד טורונטו.

לו הייתם מוותרים על מפלי הניאגרה, הייתי מציע להקדיש את כל הזמן לפרובינציית קוויבק כטיול המתחיל ומסתיים במונטריאול (שגם אליה יש טיסות ישירות מישראל).

• elvia

מתוכנן לסוף יוני – אחרי ה-20 ביוני.

אין כוונה לטייל בארה”ב. הטיסה שהתעניינו בה היא לטורונטו עם חניית ביניים בניו יורק.

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

אם אין כוונה לטייל בארה"ב יש לא מעט טיסות לטורונטו עם חניית ביניים באירופה שבדרך כלל משתלמות יותר מחניית ביניים בניו יורק, שווה לבדוק את ההיצע. 

• elvia

הנחיתה בטורונטו.

כיצד מגיעים למפלי הניאגרה עם עזיבתנו את שדה התעופה?

איך יהיה מסלול הנסיעה?

האם קודם המפלים מהצד האמריקאי ואח”כ הקנדי? או ההיפך?

האם יש המתנה ארוכה כדי לעשות את  שייט בסירה קרוב למפלים?

האם מספיק חצי יום או יותר כדי למצות את השהייה באזור המפלים?

מה יש עוד לראות לפני עזיבת אזור המפלים?

מהו כיוון הנסיעה אחרי עזיבת המפלים? טורונטו? והאם מומלץ לדאוג ללינה בטורונטו בלילה של אותו יום?.

תודה

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

השאלות מאד מאד לא ברורות

לא ברור מה ההרכב – זוג? ילדים? בני כמה? (ה-20 ביוני מעלה חשד לילדים גדולים, אם כי גם יכול להיות שאחד מכם מורה)

מה רוצים לראות/לעשות?

קנדה מדינה מאד גדולה, למעשה השניה בגודלה בעולם (אחרי רוסיה).

אם רוצים טבע אז דווקא האיזורים היפים יותר של קנדה הם לא כלכך קרוב לטורונטו. או במערב, או בצפון, או במזרח. כלומר ברור שאפשר לנסוע מטורונטו צפונה, ותראו הרבה טבע, השאלה היא אם זה מה שמדבר אליכם

לגבי הניאגרה – אני יכול להציע מדריך קצר שכתבתי שאולי קצת יעזור

• karnielr
                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

כיצד מגיעים למפלי הניאגרה עם עזיבתנו את שדה התעופה? 

חשוב לדעת מה שעת הנחיתה. אם אתם נוחתים בשעת לילה, אחרי טיסה ארוכה מהארץ, ממש לא כדאי לצאת לדרך וכדאי ללון ליד שדה התעופה. בכל מקרה, עדיף כמובן לנסוע לניאגרה ברכב שכור. 

איך יהיה מסלול הנסיעה?

שאלה לא ברורה...נעזרים במפה….

האם קודם המפלים מהצד האמריקאי ואח”כ הקנדי? או ההיפך?

הצד הקנדי יותר מרשים, לא יודעת אם זה משנה מה עושים קודם. 

האם יש המתנה ארוכה כדי לעשות את  שייט בסירה קרוב למפלים?

בדרך כלל לא. 

האם מספיק חצי יום או יותר כדי למצות את השהייה באזור המפלים?

עניין של גישה. לדעתי חצי יום מספיק, יש כאלו הנהנים להשאר שם יותר. 

מהו כיוון הנסיעה אחרי עזיבת המפלים? טורונטו? והאם מומלץ לדאוג ללינה בטורונטו בלילה של אותו יום?.

כיוון הנסיעה אחרי עזיבת המפלים תלוי כמובן במסלול הטיול שלכם….אתם רוצים לטייל בטורונטו? במקום אחר? לדעתי אם אתם רוצים לטייל בטורונטו כדאי לכם לעשות זאת עם הנחיתה ולא לצאת לניאגרה ולחזור שוב לטורונטו. 

• dhz
                      dhz נערך לאחרונה על ידי

מצטרף למגיב הקודם, כאשר היכן ללון ביום הנחיתה תלוי בשעת הנחיתה.  אם נניח שלא מדובר בשעת לילה, אז הדרך למפלים תקח באיזור השעה, שעה וחצי.  צריך לעלות על כביש QEW לכוון מערב או דרום (לא בטוח) והוא יוביל אותך ממש לעירה Niagara Falls.

אין חשיבות גדולה באיזה צד של המפלים תבקר קודם.  המלצתי היא לצמצם את חציות הגבול לאחת לכל כוון.  קח בחשבון שהמעבר על הגשר בין המדינות עולה כסף, כך שכדאי להצטייד במעט כסף מזומן לצורך התשלום.

אינני יכול להתחייב לגבי זמן ההמתנה לעליה על הסירה.  במקרה של הביקור שלי לא היתה המתנה ארוכה, אבל הביקור שלי היה באוקטובר ולא בשיא הקיץ (אבל בחג ההודיה הקנדי, כך שהיו הרבה אנשים שם).  הסירות יוצאות גם מהצד הקנדי וגם מהאמריקאני והן יוצאות בתדירות גבוהה, ולכל אורך היום.  גם בערב. אינני חושב שתהיה בעיה.

לגבי אורך השהות, השאלה המרכזית היא האם אתם רוצים לבלות בעירה Niagara Falls הקנדית (יש קזינו שם, למשל), או שאתם שם רק עבור המפלים.  אם מדובר במפלים בלבד, לדעתי, חצי יום מלווה בלינה, כלומר שהביקור יכלול גם את שעות החשיכה, יכול להספיק.  במקרה זה, הייתי הולך לאטרקציות הקנדיות קודם, חוצה את הגבול, כך שתהיו בצד האמריקאני גם בשעות החושך הראשונות ואז חוזר לקנדה, ומטייל לאורך הטיילת של המפלים גם שם בשעות החשיכה.  אני ביליתי במפלים 24 שעות בערך.

אני מציע לאחר המפלים לנסוע לעירה Niagara on the lake.  עוד טיול אפשרי הוא על הכביש לאורך נהר ה- Niagara עד Port Erie שנמצאת ממול לבאפלו.  זו נסיעה יפה והנהר כל הזמן חשוף.  אפשר לעצור בכל מיני מקומות.  לטעמי, זה שווה.  המרחק הוא 30 -40 קילומטר לכל כוון.

אני מצרף קישור לסיכום הטיול שלי באיזור מסתיו 2017:

סיום טיול לצפון מזרח ארה"ב ולאונטריו בסתיו 2017

הטיול שלי למפלים התחיל בארה”ב ושם עברתי את הגבול לקנדה.  שימו לב להודעות 17-24.

• elvia

מסלול הטיול שלנו מתחיל ומסתיים בטורונטו. מהנחיתה עד לחזרה יש לנו כשבועיים.

לכן חשבנו על מסלול הבא (אציין מקומות מרכזיים). נשמח לכל תיקון, הצעה, הארות והערות:

מפלי הניאגרה

אזור אלף האיים

אזור קוויבק וקוויבק סיטי (סאגוני, טאדוסאק, אזור שרלבואה)

חצי האי גאספה והעיירה גאספה, מפרץ סנט לורנס, פארסה, חצי האי נובלה, פארק מיגושה

ממשיכים צפון-מזרח בכביש 132 חזרה  לקוויבק סיטי דרך עמק מטאפדיה

מכאן איך הטוב ביותר לחזור לטורונטו?.

אנחנו מתלבטים אם להגיע גם למונטריאול.

ה אם אפשר להציע לנו חלוקה של הזמן, כמה ימים להשאר בכל אזור מאלה שחשבנו לכלול במסלול?

תודה

• dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

בהתחשב במרחקים ובאתרים התוכנית שלכם נראית לי שאפתנית מדי לשבועיים.  אם תוותרו על אונטריו ותנחתו במקום זה במונטריאול, אולי היא תהפוך לריאלית יותר.  גם כן, לא בטוח.  בהתחשב בכך שמתחילים ומסיימים בטורונטו, אני חושב שתצטרכו לותר על חצי האי גאספה.

בטיול שלי בקוויבק, ראיתי שהטיול ממונטריאול ועד היציאה מפרוביציית קוויבק לקח כ- 10 ימים.  אם נוסיף חזרה למונטריאול, נצטרך להוסיף יום נסיעות נוסף.  אם תוסיפו את איזור סגיני שאני לא ממש ביקרתי בו, תצטרכו עוד יומיים לפחות, ושייט צפיה בליויתנים מ- Tadoussac ודאי עוד חצי יום.  נגמרו השבועיים.  איפה אונטריו?  אתם צריכים לפחות עוד 3-4 ימים ורצוי אפילו שבוע כדי להוסיף את החלק של אונטריו כמו שצריך.

אני מצרף קישור לסיכום הטיול שלי בקוויבק ב- 2010.  הטיול שלי היה בין יותר מ- 3 שבועות והוא התחיל והסתיים בניוארק.(ניו ג’רזי).

טיול בצפון מזרח ארה"ב ובקוויבק מסתו 2010

• elvia

הנחיתה בטורונטו ומסיבות שונות אין אפשרות לנחות במונטריאול.

ואיננו רוצים לוותר על אונטריו. וגם לא על חצי האי גאספה.

נשמח לשמוע עוד הצעות הארות והערות וכל מסלול אחר שיאפשרו לנו ל

להגיע למקומות שברצוננו להגיע אליהם.

• elvia

הנחיתה בטורונטו ומסיבות שונות אין אפשרות לנחות במונטריאול.

ואיננו רוצים לוותר על אונטריו. וגם לא על חצי האי גאספה.

נשמח לשמוע עוד הצעות הארות והערות וכל מסלול אחר שיאפשרו לנו ל

להגיע למקומות שברצוננו להגיע אליהם.

• jardine
                                jardine נערך לאחרונה על ידי

מתוך השבועיים 3-4 ימים תהיה באזור ניאגרה וטורונטו, רק אם תשלבו טיסה לקוויבק סיטי הלוך וחזור מטורונטו תצליחו לראות את חצי האי גאספה. 

יש גם בגאספה שדה תעופה קטן, אבל סביר להניח שחברת ההשכרה תדרוש סכום כלשהו על החזרת הרכב שם.

אני חושב שבמגבלת הימים תצטרכו להסתפק באזור קוויבק סיטי, סאגוני וטאדוסאק 

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון