ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סין ויפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    14
    2679
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shosh1948
      shosh1948 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו טסים ב אפריל לשנחאי ,רציתי לדעת באם אני יכולה להגיע עם דולרים והאם מקבלים דולרים במונית ,ןהיכן אני יכולה להמיר לכסף מקומי ,

אנחנו נהיה בסין5 ימים מלון כבר מסודר ,כמה  כדולרים  בערך אצטרך להמיר  ל 5 ימים ,לאחר מכן אנחנו מגיעים בקרוז ליפן למשך 10 ימים גם כאן באם אפשר להשתמש בדולרים ובאם לא היכן אוכל להמיר לכסף מקומי (יין) אפשר בבקשה לקבל תשובה לאימייל הפרטי [email protected]

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

לא בסין ולא ביפן קיבלו ממני דולרים ,

בסין החלפתי במעבר הגבול קצת דולרים , אצל חלפנים בשער מזעזע , בהמשך החלפתי בבנק אוף צ’יינה , והוצאתי כסף מקומי ממכשיר בנק אוטומטי .

ביפן החלפתי כסף בשדה התעופה , ובהמשך הוצאתי מהמכשיר .

זה מזכיר לי שהדרכתי ישראלים באירופה , ותמיד היו להם טענות שלא מקבלים דולרים , אלא רק יורו , 

• ענתנת
          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

תמשכי בכספומט סכומים קטנים כל פעם וככה לא תתקעי עם יותר מדי. יש כספומטים בכל חור.

אני לא הייתי אצל חלפן בסין (או בבנק בסין) אף פעם. רק כספומטים.

אי אפשר להגיד לך כמה כסף תצטרכי ל-5 ימים בלי להכיר אותך ולדעת מה סגנון הטיול שלך, איפה את מתכוונת לבלות ולאכול וכו’.

• shosh1948

תודה לך עלתשובתך המהירה, אך לא הבנתי בדיוק למה את מתכוונת, למשוך בכסף מקומי ואני יחוייב בארץ זה כדאי ?בדקת את העמלות הכרוכות בכך ,מעבר לכך שאני מגיע לשנחאי , צריכה לקחת מונית או תחבורה אחרת למלון ,הם מקבלים דולרים? טוב שהחליף בצנג’ בשדי התעופה ,כמה עולה מונית למרכז העיר ?בערך

סליחה ,שאני מרבה בשאלות , כי אין לי מושג כהו זה איך מתנהלים במזרח 

• shosh1948

תודה על,תגובתכם המהירה את הסכום הראשוני אני יכולה להמיר בשדה בתעופה ? יש כספומטים, או צנג’?

• shosh1948

אנחנו בסך הכל יומיים וחצי בשנחאי,וממשיכים בקרוז לבייגין ל 3 ימים 

• karnielr
                  karnielr נערך לאחרונה על ידי

ניתן להשיג מטבע זר כבר בארץ, לדעתי כדאי להביא סכום מסוים למונית משדה התעופה למלון ואולי לעוד הוצאות ראשוניות. 

• ניתאי א
                    ניתאי א נערך לאחרונה על ידי

היי שוש,

גם בשנגחאי (הניו יורק של סין) וגם ביפן הם מקומות לא שונים מכל מקום אחר בעולם המערבי שהיית בו. כן, יש להם צ'יינג' וכספומט כבר בשדה שתוכלי למשוך כסף מקומי (יש עמלה כפולה על כל משיכה אבל זה לא משהו שעושה חור בכיס. אותו דבר יהיה לך אם תביאי כסף מקומי מהארץ, בעיניי לא נחוץ. המחיר של העמלות הוא זניח ביחס לטיול שלך). 

אפשר להביא קצת דולרים (זה מה שאני עושה), ממיר בקטנה בשדה רק בשביל להגיע לעיר (לרוב השער בשדה לא להיט) ומשאיר קצת דולרים לגיבוי חבוי אצלי.

בכל מקום תשאלי אם ניתן לשלם באשראי והאם יש על זה עמלה מקומית. אם לא זה הכי זול. ביפן אפשר היה בהרבה מקומות לשלם ככה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • ענתנת

איזו עמלה כפולה יש במשיכה?

נכון שיש המרה בדרך לדולר או אירו (תלוי הכרטיס) אבל זה נעשה לפי “שער אמצע” – משהו שמקביל ליציג ואין בו עמלה. זה אותו שער על חיוב וזיכוי.

אח”כ ממירים לש”ח לפי שער יציג ומוסיפים עמלה שמשתנה בין כרטיסי האשראי השונים.

אם קונים מט”ח בארץ זה ממש לא חזר עמלות גם כן.

אם קונים דולרים בארץ וממירים למטבע אחר – פה באמת יש עמלה כפולה (אבל לפעמים 2 עמלות הן נמוכות מאחת גבוהה, כך שהמושג עמלה כפולה לא בהכרח אומר שמשהו יותר יקר).

בכל מקרה על ימים בודדים זה הכל ממש זניח. מכיוון שצריך יואנים כבר במונית מהשדה, וכדי לחסוך התרוצצות בארץ למצוא חלפן עם יואנים, הכי קל ונוח למשוך מייד כשמגיעים.

• karnielr

אין צורך להתרוצץ בארץ ולחפש חלפנים (זה באמת נשמע איום ונורא!)....יש סוכנות נוחה ומוארת בנתב"ג. אני תמיד אביא איתי מהארץ סכום של מטבע מקומי, אפילו מינימלי, בשל האפשרות הקלושה שהמכשיר בשדה התעופה לא יעבוד, אבל זה באמת עניין של אופי, אני אוהבת לסגור פינות. 

• גילי ט
                          גילי ט נערך לאחרונה על ידי

המקום הכי גרוע להחליף זה שדה תעופה.

יש בארץ לא מעט חלפנים, תבדקי בעיר שלך אם יש.

אם אין, תחליפי ממש מעט בשדה התעופה (רק כדי להגיע לעיר) ואחרי כן בבנק אוף צ’יינה.

• ענתנת

כל אחד ורמת הפינות שהוא חש צורך לסגור.

לא קרה לי עד היום מעולם שנתקעתי, ונסעתי המון. טפו טפו Smile)

• karnielr

אני נוסעת הרבה, עוד לא קרה לי, אבל לפי חוקי הלוגיקה זה שמשהו לא קרה לי בעבר לא אומר שאפסו הסיכויים שזה יקרה בעתיד. זה מאמץ שהוא כל כך מינימלי (וכן...אני קונה בעיר מגוריי ולא בנתב”ג….) שאני לא רואה שום סיבה להפוך את זה לאידיאולוגיה שלמה. 

• keves160
                                keves160 נערך לאחרונה על ידי

כנ”ל. תמיד אסע עם יורו או דולר ואשראי, ואסתדר כשאגיע. מקסימום אחליף 50 דולר בשדה. 

מה שכן, כשמדובר על ין באמת אין צורך להחליף בעלות גבוהה יותר בנתב”ג, כי ין הוא מטבע זר שנסחר בארץ וקל למצוא אותו במשרדי חלפנות שונים עם שער יותר סביר, אם רוצים. 

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון