6 ימים בקפריסין
-
אז רכשנו כרטיסים לחודש ספטמבר לקפריסין ל 6 ימים.
אנחנו בהרכב של 3 מבוגרים כשאחד מאיתנו מתקשה בהליכה.
לא מעוניינים לנהוג בצד ימין של הכביש ולכן חשבנו על הזמנת מדריך + רכב ליומיים מתוך השישה, מתוך כוונה שבשאר הימים תתאפשר מנוחה, או טיולים קלים בעיר.
כ”כ חשבנו להזמין מלון לכל הלילות בלימסול, אך נאמר לנו שאולי כדאי לפצל את השהייה ל 2 ערים שונות, למשל ניקוסיה ולימסול.
אשמח לחוות דעת של מי שמכירים.
תודה
-
אם אתם נוהגים לשכור רכב בטיולים אחרים שלכם בחו”ל – מציע לכם לא לחשוש מהשכרת רכב בקפריסין. מניסיון שלי, אם יש וותק בנהיגה מתרגלים לנהיגה די מהר.
-
היתרון הגדול של קפריסין (לעיני מטייל ישראלי. כמובן מעבר למרחק ועלויות הטיסה) הוא גם החיסרון הגדול: זו לא מדינה/אי של 'ואו'. יש בקפריסין די מהכל אבל לרוב בצורה שאינה מצדיקה את מה שמדריכי מישלן הירוקים היו מתארים כ'שווה מסע במיוחד'. זה יתרון בעיקר כי זה אומר שתוכלו לבקר בקפריסין ליומיים, או לעשרה, ובשני המקרים לא תרגישו שפיספסתם המון או שראיתם הכל.
מרחקי הנסיעה לא גדולים ובמקרים מסויימים התחבורה הציבורית יעילה לצורך טיול משפחתי.
אם אתם מרגישים חשש מנהיגה בצד שמאל אז רדו מהרעיון. שום דבר לא 'ירגיע' אתכם הרי עד לרגע בו תנהגו אז למה לבלות חצי שנה בתחושת דאגה?
לימסול היא באמת בסיס טוב לטיול נינוח בקפריסין למי שלא הצמיד לעצמו רכב או מדריך ורכב (עסק יקר). לימסול היא העיר הכי קרובה בקפריסין להיות 'עיר שיש בה הכל' ואפשר לטייל ברוב האי בנוחות מלימסול כטיולי יום. יש בלימסול גם חיים אורבניים די תוססים (המון זרים, בעיקר רוסים ובריטים, והמון סטודנטים), גם מין ריוויירה עם כמה חופים לא רעים, גם קניון גדול, גם פארק מים מרשים וגם אזורי מסעדות ושופינג רציפים. במרחק של עד לשעה לכל כוון נמצאים אתרי עתיקות מהחשובים (במיוחד קוריון העתיקה ומצודת קולוסי), פאפוס שהיא מין שילוב בין נהריה לאילת והכפרים היותר יפים של מורדות הטרודוס (אומודוס הוא הידוע מביניהם). אפשר להגיע אליהם בטיולי יום מאורגנים (לדעתי פחות מומלץ), נהג פרטי (משתלם לשישה וגם אין תלות באחרים) או אפילו תחבורה ציבורית אם אתם גמישים ורגילים לזה (זה מה שאני עושה. מתאים לדוגמא למצודת קולוסי או הכפר אומודוס).
לדעתי אין צורך לישון בניקוסיה כלל. זו עיר גדולה אבל יותר מרכז פוליטי של המדינה. וזה מורגש מאוד. אין שם שום שופינג שאין בלימסול (אותו סוג של קניון, פחות רחובות קניות), אין ים וכמעט שאין מלונות נופש אלא רק כאלה שמשמשים ללינה בלבד.
העיר העתיקה שווה ביקור לכמה שעות. רוב האנשים יגלו שהיא קצת מאכזבת למרות התיאור של 'עיר עתיקה מוקפת חומה'. החומות לא מרשימות ולא שמורות, ויש מצב שנמשך כבר שנים במסגרתו פרוייקט ענק של שיקום וחידוש כיכר הכניסה לעיר העתיקה תקוע כמו פיל לבן וזה גם משפיע מאוד לרעה.
המלצה שלי? סעו לניקוסיה מלימסול באוטובוס 'אינטרסיטי' שיש כמעט כל שעה והוא ממש מהיר. יוצא משלל תחנות לאורך הטיילת של לימסול ומגיע ממש לעיר העתיקה בניקוסיה. מחיר הכרטיס זול וזו דרך יעילה ואמינה מאוד. תבדקו מראש לוחות זמנים וכך תשמרו על גמישות ותוכלו לחזור ללימסול אם תגלו שמשעמם.
לרנקה נמצאת שעה מלימסול. היא עיר חוף נחמדה עם כמה חופים יפים אבל לא בטוח שתמצאו משהו שלא היה בלימסול.
הייתי מוותר על 'טיול יום' לפמגוסטה בצד התורכי. מזג האוויר בספטמבר חם מאוד ולדעתי תגלו שבזבזתם יום ארוך לשווא. אלא אם מישהו מכם מאוד מתעניין בארכיטקטורה של ימי הביניים בסגנון אולמות האבירים של עכו.
בהחלט אפשרי לקחת גם נהג ורכב ליום ארוך ולצאת למסלול באזור 'פוליס' שעל החוף הצפוני צפונית לפאפוס ולעבור בדרך בכפרים ולעצור בטברנות או יקבים. או אפילו לנסוע דרך רכס הטרודוס ומנזר קיקוס. ליום ארוך אחד (נניח עשר שעות ברוטו) זה יכסה הרבה מקפריסין הכפרית.
כמובן שבשיא העונה מפעילי תיירות מציעים בלי סוף קרוזים, טיולי ג׳יפים וטיולי פולקלור. זו דרך טובה לסייר אבל רובם מכוונים למבקר בריטי או רוסי שבשבילם מרתק יותר לראות נוף ים תיכוני. אתם מכירים את עצמכם ולכן תחשבו לבד כמה מהנה בעבורכם לצאת ליום טיול בשבילים ונופים שמזכירים את הכרמל בקיץ .... אישית אני אוהב את זה. יש כאלה שיגידו שלא ריתק אותם.
-
המון תודות, בעיקר לתשובה המפורטת.