ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתכנן טיול

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    6
    2517
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • התפסן
      התפסן נערך לאחרונה על ידי

אהלן
      אני חייל שמשתחרר עוד כמה חודשים והולך לעבוד באוסטרליה בזכות הדרכון הצרפתי שלי כמה חודשים לאחר השחרור(משהו כמו אפריל 19) 

ובכן השאלות שלי:

1.האם יש איזשהו מסלול או מעבר מדיני מומלץ מאוסטרליה בשביל לעבור בכל אסיה?(מתכנן גם מעבר באינדוניזיה וקירגיזסטן)-האם מומלץ לעשות זאת יבשתי/אווירי/ימי
      2.מדריכי הלונלי פלאנט רלוונטים?
      3.יש איזשהו מקבץ טיפים למזרח באתר?(למרות שהייתי כבר בלאוס קמבודיה ותאילנד כמה פעמים ואני יחסית מבין איך לחיות שם)

4.האם מוכר לכם עניין באסיה של וויזת עבודה לאזרחי אירופה או לפחות עבודה תמורת מחייה?(לפחות באזורים כמו יפן וקוריאה)
      5.אם אני ארצה ללמוד מא’ עד ת’ על אסיה ואיך לטייל בה כמו שצריך לאיפה כדאי לי לפנות? הפורום ומדריכי הלונלי פלנט יהיו מספקים או שעדיף יותר עמוק

6.יש איזשהי טבלה של יוקר מחייה במדינות באסיה? אני משער שיפן הונג קונג וקוריאה היקרות ביותר אך ארצה משהו מדויק שאוכל לתכנן

7.איך עדיף להתנהל כספית שם? דולר לחירום,מטבע מקומי והרוב באשראי? בהתחשב מפחד מגניבות

8.רשימת ציוד מומלצת בהתחשב שאני אסתפק בשינה בטבע הרבה פעמים.

תודה רבה לכם חבר’ה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • gauntlet
        gauntlet נערך לאחרונה על ידי

מקבץ שאלות ממש מוזר, לא יודע איך להתייחס לזה…

קודם כל, אם היית כבר כמה פעמים בלאוס, תאילנד קמבודיה, אז מה השאלות?
        אתה מבין איך הולך שם העניינים, ושאין אפשרות לישון בטבע 

מה זה לטייל כמו שצריך? כל אדם והאופי טיול שלו וכל מדינה והדרישות והתנאים שלה. יש כאלה שיטיילו עם אופנוע ואוהל, יש כאלה באוטובוסים והוסטלים ויש עם טיסות ומלונות.

תיכנס לאתרים כמו booking כדי לראות מחירי לינה, לאתר כמו kayak כדי לראות מחירי טיסות ולאתר כמו yelp כדי לראות תפריטים של מסעדות – ואז תוכל להרכיב מחיר לכל מקום.

כרטיס אשראי ו-100-300 דולר עליך לחירום

• התפסן
          התפסן נערך לאחרונה על ידי

הייתי כמה פעמים בלאוס קמבודיה ותאילנד..אני מאמין שיפן קוריאה והונג קונג שונות לגמרי מהצורה שחיים במדינות העניות באסיה

שמע אני רוצה לדעת יותר דברים מאשר Booking Yelp וKAYAK

אני לא ילד..שאני מדבר על ‘’לטייל כמו שצריך’’ זה איך לנוע באסיה כמו שצריך משהו יותר השוואתי וכמה קשה לעבור גבולות שם באופן קרקעי

אני פשוט אשאל שאלה אחת שתסכם לי:

אני צריך יותר מלונלי פלאנט בשביל ללמוד איך להתנהל בכל מדינה בהתאם למדריך? 

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

באופן אישי אין לי לונלי פלאנט. מזמינים מקום לינה ללילה ראשון או שלושה, מגיעים ומסתדרים. אבל אם אתה רוצה לונלי פלנט, לך על זה, או קרא בכל מקור אחר (בלוגים/אתרים ברשת).

כן, יפן, קוריאה והונג קונג הן מערביות. איך מטיילים שם? כמו לשאול איך מטיילים בצרפת ובאנגליה, או באוסטרליה. ההבדל הוא יותר במחיר. 

אי אפשר לענות על “איך לנוע באסיה כמו שצריך משהו יותר השוואתי וכמה קשה לעבור גבולות שם באופן קרקעי” – יש מדינות שבהן זה יותר מסובך (בורמה), או מדינות איים (יפן, ותכלס אפשר לומר את זה בערך על דרום קוריאה...), ויש שאין בעיה. יש מקומות שצריך טיסה ויש מקומות שבדרך הקרקע ולפעמים יש דיל טוב על מעבורת. מאחר ואתה מונה כמעט את כל יבשת אסיה מיפן ועד אינדונזיה וקירגיזסטן, אין באמת טעם שנכין לך רשימה ארץ-ארץ. בדוק כל פעם את מה שרלוונטי לשלב הבא – מה גם שאין שום טעם לתכנן בפרוטרוט טיול של יותר משנה ואולי שנתיים (מן הסתם לא התכוונת לדחוס כל כך הרבה מדינות פלוס ויזת עבודה ארוכה בפחות משנה). אי אפשר גם לתת לך מחירים מדויקים של יוקר מחיה – זה תלוי באיך תחיה ומה תעשה. 

לגבי ויזות עבודה – קודם כל שים לב לתאריכי ההגשה של ויזת working holiday  כדי לעבוד באוסטרליה, כי לרוב פותחים את ההרשמה פעם בשנה וכל הקודם זוכה. אי אפשר לעבוד בויזת תייר ולא משנה איזה דרכון יש לך. 

נדמה לי שיש ויזה דומה לקוריאה, גם לדרכון ישראלי, אבל כנראה שתצטרך להגיש בקשה מהארץ ולא תוך כדי טיול, וזה גם לוקח זמן (ושלל אישורים שיש לך כסף וכו’) וגם יגביל אותך מבחינת תזמון המדינות כדי שהויזות לא יפוגו. כדאי לזכור עוד דבר חשוב: ויזות של חופשות עבודה כאלו לא הולכות להביא לך איזה בוחטה מרשימה ביד. זה נועד בשביל החוויה עבורך, ולאוסטרלים (או מדינות אחרות) כדי לקבל צעירים זרים שמוכנים לעבוד בשכר המינימום (ולפעמים פחות, לפעמים אפילו רק להתנדב תמורת לינה חינם) בעבודות שהמקומיים פחות מתלהבים מהם, כמו ניקיון, קטיף ומלצרות. כך שתקבל מזה בעיקר חוויה ואולי דרך למתוח יותר את הטיול, לא הרבה מעבר – קח את זה בחשבון. 

• gauntlet
              gauntlet נערך לאחרונה על ידי

לא ילד וחייל שמשתחרר זה לרוב לא מסתדר… אלא אם כן בילית כמה שנים בקבע.

כששאלת על תקציב, אין דרך הרבה יותר טובה מהאתרים שאמרתי לך כדי לחפש ממוצע להוצאות בסיסיות לכל מדינה, עדיף מאשר סתם לומר תאילנד עולה 1000 דולר בחודש ויפן 1500.

באסיה, טיסות לרוב זו הדרך הכי משתלמת כל עוד מזמינים מראש – אין בעיה בגבולות יבשתיים, אבל זה תמיד יותר סחבת ויותר זמן.
              טיול באסיה הוא לרוב זורם, מגיע ליעד, רואה כמה זמן כיף ואז מחליט איך ומתי הלאה  -ואם המדינה לא כיפית, טיסות זה לא עניין יקר מיום אחד לאחר (לעומת יבשות אחרות).

מעולם לא השתמשתי בלונלי פלנט לטייל, אז לא לוקח אותו כפונקציה.
              תקרא פה באתר עפתי על יעדים מרכזיים, תבדוק האם יש דברים שצריך לשים לב (לדוגמה להזמין מקומות מראש בטט בוייטנאם או בפריחת הסאקורה ביפן, איזו מדינות צריכות ויזה ואיך), תבנה שלד של טיול בסיסי ואז תתקדם לשאלות ספציפיות יותר

• almog.sj
                almog.sj נערך לאחרונה על ידי

הלונלי פלנט יכולה להיות שימושי, אבל יש עכשיו המון מידע באינטרנט שיכול להעמיק את הידע שלך ולהיות יותר עדכני ורלוונטי. בעיניי חבל להתבסס רק על הלונלי פלנט, בייחוד בשלב של תכנון הטיול. 

אני אוהבת לקרוא סיכומי טיול ובלוגים של אנשים, זה גם עוזר בהיבט של ההתנהלות וגם מידע על המקומות. 

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון