אי האדונים או אגם המלכים
-
אנחנו טסים ב 29 לחודש למינכן משם לאוסטריה וליער השחור.
בתכנון אני מתלבטת בין אי האדונים או אגם המלכים בדרך מכיוון מינכן לזלצבורג.
קראתי הרבה בפורום על שני המקומות וקשה לי להחליט-מה דעתכם?
תודה
אוריתי -
אי האדונים או אגם המלכיםהי, אורית. ההבדל בין אי האדונים לאגם המלכים הוא להלן: לאי האדונים מגיעים בשיט נעים אבל לא מדהים. יוצאים מהספינה, קונים כרטיסי כניסה לארמון (במידה ורוצים, אבל רק שם כי בארמון עצמו לא מוכרים) אחר כך הולכים חתיכת דרך שאפשר לחסוך בנסיעה בכרכרה עד הארמון. המזרקות יפיפיות, כך גם הארמון עצמו. אחר כך חוזרים את כל הדרך ושטים חזרה לפריין. אגם המלכים הדרך היא הקצפת על הדובדבן. באי עצמו הכנסיה הלבנה בשיפוצים והפיגומים קצת פוגעים במראה המקסים. באי יש מסעדה טובה אבל לא זולה. והנעימות העיקרית היא לשבת על אחד הספסלים ולהתפאל מהיופי של האגם. כאמור הדרך היא כל הקסם והקסם הוא עצום. כאן באה הבעיה של מזג אוויר - עד כמה נעים לשבת על הספסל ולהסתכל על האגם בגשם - את מבינה בעצמך. באי האדונים אם יורד גשם אפשר לבלות בתוך הארמון. אני אישית לא הייתי מוותרת על אגם המלכים. אבל זה לא חוכמה כי הייתי שם בקיץ והיה נעים ובהיר. צר לי שלא הגעתי להכרעה חד משמעית, מקווה שלפחות נתתי לך את הכלים להכרעה כזאת.
אלונה -
אי האדונים או אגם המלכיםחזרנו משניהם לפני יותר משבוע ואני חייבת לציין שאם אוהבים טבע אז אגם המלכים לוקח בגדול (כמו שאלונה ציינה במזג אוויר טוב, במזג אוויר פחות טוב אין מה לעשות שם באמת). אם רוצים טיול קצת יותר מתורבת אז אי האדונים הוא בהחלט אופציה נהדרת. מקום מאוד מרשים ויפה.
אנחנו באגם המלכים עשינו הליכה לאורך האגם (במקום לשוט בו) וקיבלנו נקודות תצפית מדהימות על האגם מעבר למה שרואים כשרק מגיעים למזח. אבל ההליכה היא לא פשוטה. לא קשה מדי אבל אי אפשר לקרוא לזה טיול בפארק.
אפשר גם להשכיר סירת משוטים ולשוט לאורך האגם - שוב כל זה במזג אוויר סביר. אז תעשו אתם את השיקול לפי תחזית מזג האוויר (או אפילו על המקום) ותחליטו.
תהנו.
-
אין מקום להשוואהזה לא מבחינת שייט זה או שייט זה.
משום שכפי שנאמר כאן קודם השייט אל אי האדונים הוא רק דרך לךהגיע לאי עצמו
כשבאי עצמו יש שתי אטרקציות מרהיבות.
1. המזרקות בגן שאמנם הוא די קטן אבל מראאו בזמן הפעלת המזרקות מקסים
2. הארמון עצמו- ארמון שנבנה כחיקוי לארמון ורסאי. אז נכון שאינו גדול כמוהו ואינו מפואר באמת אך חדר המראות מקסים וגם החדרים האחרים ובמיוחד המחשביה על לדודוויג הצעיר שהצליח בזמנו ליצור אטרקציות טכנולוגיות לא מבוטלות (חכו שתראו את חדר האוכל..)
אגם המלכים יוצא דופן במבנה שלו. בכך שהוא לכוד בין ההרים כען פיורקד. השילוב שלו עם ההרים סביבו פשוט מהמם. השייט בספינה חשמלית שמונעת זיהום נגינת החצוצרה וההד שחוזר מההרים הם החוויה האמיתית. האי? לא ממש מעניין.
נלווה לזה כמובן הנוף המדהים שבדרך, רחוב ה"שוק" שיורד לאגם ובו מסעדות ומזללות באווריות טיפוסיות (באחת הפינות יש מסעדה ביתית עם אוכל משגע).
על מה לוותר? תלוי במזג האויר, בנטיות הלב.... -
אין מקום להשוואהטלוש, תגידי, אני הייתי היחידה שקנתה שם ב"שוק" הזה חתיכת מלח ב-2 יורו ועכשיו לא ממש יודעת איפה לתקוע את זה? סתם מסקרנות, את יודעת, צרת רבים...
-
אי האדונים או אגם המלכיםתודה על התגובות
דווקא די עזרתן לי .
בכל מקרה נראה לי שכל החלטה שתהיה כנראה ברגע האחרון תהיה לטובה.
אורית -
אי האדונים או אגם המלכים
אוריתי, שלום !
לדעתי, סעי תחילה לאי האדונים וביום אחר ובנחת סעי לטייל באגם המלכים.
אל תוותרי בשום פנים ואופן על טיול נינוח באגם המלכים,
וקחי את השייט הארוך גם לאגם המראה.
תהנו
-
אין מקום להשוואהאלונה
עוד שני יורו והחיים שלך היו דבש
באותו המדרחוב מוכרים גם את אבני האהבה.
לעזאזל איתך.איפה הרומנטיקה?מלח את קונה?
ג'מוס
-
אין מקום להשוואהג'מוס, הייתי עם 2 סבתות 1 ילד 1 בעל ו-40 מעלות בצל. איזה רומנטיקה?
אלונה -
אין מקום להשוואהאני מקווה שלפחות לא שילמת על עודף משקל בגלל זה..
אני משתדלת תמיד להזהיר את המתלהבים זה נראה כל כך מפתה אבל מה תעדו עם זה.? ולמה לסחוב אם יש אתזה בכל חנות שמונצס בארץ?
אז שתדעי שאת ממש לא היחידה -
אין מקום להשוואהטלוש תודה, ניחמת אותי
אלונה -
אין מקום להשוואהאכן אבני מלח ומנורות מלח בגרמניה זולים משמעותית מהמחירים בארץ !!
בגלל הזמינות ובגלל אולי שהסוחרים שלנו אוהבים להרויח הרבה.
מנורת מלח שקנינו שם עלותה כ75 ש"ח שבארץ כ120 לאחר הנחה.
לגבי ההתלבטות היכן לבקר-אכן הועלו כל הטיעונים נא לזכור הגישה לחימזה נוחה ומהירה יותר.
אז אולי כדאי לעשותו קודם וביום אחר את אגם המלכים-זו בהחלט לא חזרה על חויה דומה!!
רונן -
אין מקום להשוואהאפשר כתובת מדוייקת לחנות האבנים?
בתור חובבי אבני מזל,אהבה וסתם אבנים גם כן(מזל שזו סריטה של שניים
)סחבנו (הוא סחב) תיק גב עם אבנים,מאובנים וליקר דובדבנים אחד -אשמה שלי
.באל על עדיין לא שקלו את תיקי הגב בזמנו.
יש לנו ארץ נהדרת וממש לא חסר כלום אבל עדיין מכל טיול בחו"ל רובינו עם עודף משקל,אין אחד שלא קונה מזכרת,מתנה,שוקולדים(עשרות בלינדאו)ינשופים (מיער השחור)ואבנים מכל מקום.
אלונה את המלח רצוי למקם ע' מכשיר פולט קרינה(חשמלי,מחשבים..)וסתם בחדר שינה.אומרים שמצויין לאסמתיים.
לפחות לא מזיק.היום הבן שלי בגבעתיים עם כל העשן ופיח וללא גושי מלח,להגיד שמצבו שונה ? בבית, החדר שלו היה מלא באבני מלח,לשינה רגועה של אמו
אין לי ספק שמטיול לאוסטריה אני חוזרת עם תרמיל אבנים וגושי מלח
אמה
*חזרתי מלילה בירושליים ללא אבן.את אבני ירושלים משאירה במקומם.שם מקומם. -
אין מקום להשוואהאמה-תמורת תשלום סמלי מוכן להיות הסבל שלך...
אגב האוסף שלך מיוחד ויפה ואפילו קערת הזכוכית השטוחה מזכירה מאד אוסף וקערה שיש לנו..
בהצלחה-רונן