פאפוס בלי רכב
-
שלום לחברי הפורום!
למרות שלא תכננתי חופשה לפסח, מצאתי דיל מפתה לפאפוס במלון הכל כלול על החוף בחול המועד. בעלי הצהיר שהוא לא מתכוון לנהוג, ובטח שלא בצד שמאל, ומספיק לו הנהיגות בקיץ...בהנחה שהוא לא יתרצה
, ושאנחנו נרצה גם לטייל כמובן (במיוחד שרחצה בים לא רלוונטית), האם יש אפשרות לטיולים למשפחה (זוג+ שלושה 8, 14, 15) בתחבורה ציבורית/ נהגים/ או כל אפשרות אחרת?אודה לכל מידע ועצה

-
-
Klava, תודה על הקישור

אשמח אם מישהו מכיר ויכול להמליץ על מדריך מקומי.
-
אם הבעיה היא שבעלך לא מוכן לנהוג, אולי תנהגי את?
-
פאפוס ערוכה מעל ומעבר לאנשים ללא רכב. יש שם סוכנויות טיולים על כל צעד ושעל.
הבעיה היותר גדולה היא שפסח עדיין קר במים ואני אישית ממש לא ממליצה על קפריסין בעונה כזו.
-
תודה פנינית, טוב לדעת. אני גם מרגישה שעדיף להינות מהים בקפריסין בתקופה חמה יותר...נישאר הפסח בארץ לטייל בשבילי ישראל

-
בניגוד לפנינית אני כן ממליץ מאוד על קפריסין בעונה הזו – אבל לא בשביל מי שבא לבטן גב, אלא למי שבא לטייל, רצוי עם רכב. עבור אלה זו העונה היותר מוצלחת מבחינת טבע, נחלים, פריחה וכו.
-
עמיחי, קראתי כבר מזמן את הטיול המעניין שלכם לקפריסין (ואולי בגלל זה בכלל חשבתי על האיזור). ברור שלטיול טבע עדיפה העונה הזאת, אבל גם רכב...לחופשת הפסח הספונטנית הזאת נלך על משהו קליל ומקומי הפעם (מתברר שהילדים לא היו עדיין במצדה!
, מחדל חמור שיתוקן בטיול באיזור ים המלח עין גדי).נשמור את היעד לפעם אחרת (באביב טיול רכוב ומתוכנן או בקיץ חופשה יותר בסימן בטן-גב-ים)
-
אכן אני חושבת שאנחנו נהנינו מקפריסין הרבה פחות מעמיחי למרות שנסענו עם רכב בטרודוס וטיילנו גם ברגל.
האטרקציות - בין אם המפלים או האתרים ההיסטוריים (למשל קברות המלכים) או הכפרים (למשל אומודוס) - מצריכים לדעתי רמת ציפיות לא גבוהה מדי. לא יותר מנחמד.
כמובן זה עניין אישי לחלוטין אבל שמעתי לא מעט קולות גם בסגנון שלי כך שנראה לי שכדאי שגם הזווית הזו תושמע.
היום הכי טוב בטיול היה דווקא באיזור שעמיחי לא כלל בטיול- סירת מירוץ ללגונה הכחולה וטיול באקאמס גורג בעקבות ענת.
אני חושבת שאם היינו בעונה שמשלבת גם ים זה היה אחרת ואולי מאזן את האכזבה .
-
תודה , תמיד טוב לשמוע עוד דיעות, חיוביות יותר או פחות. זה עוזר גם בחשיבה ובתכנון וגם בתיאום הציפיות

-
גם אני חושב שתיאום ציפיות זה חשוב. הרי הטרודוס הם לא הרוקיז האמריקאים. מצד שני הטיסות זולות, השהות זולה, ממש קרוב לבית (יותר קרוב מאשר אילת), האנשים נחמדים, וזה ממש מתאים לקפיצה קטנה באביב.
נשמח לחזור בהזדמנות להשלמת החלק הצפון-מערבי.
-
לפני 20 שנה טיילתי בקפריסין במשך שבוע בחג סוכות.
המסלול התבסס על שילוב 2 מסלולים שמפורסמים במסע אחר.
עד היום אני נושא זכרונות נעימים מטיול מקסים, כפרים ציוריים, אנשים מקסימים.
יתכן ודברים השתנו ב20 שנה, אבל כמי שמאד אוהב את היוונים ומטייל ביוון , אני בטוח שרוב הדברים קיימים עדיין.
ממליץ בחום על קפריסין.
-
התיאורים מזכירים לי את כרתים. דוקא הכפרים שם לא היו יפים בעיני ואפילו אכזבו אותי. אבל הסך הכל, כולל כמה מקומות יפים ומעניינים, ובשילוב נופש ימי ובמיוחד בני המקום הסימפטיים ביותר, השאירו טעם מצויין. הכי זכור לי לטובה היחס הנהדר והמתחשב לקטנטנים. בני הצעיר ידע לעשות לא מעט בלגן, וזכה לתגובות נלהבות ואוהבות שלא זכורות לי משום מקום אחר (שלא לדבר על הרבה מקומות שמעקמים את הפרצוף לילדון שובב).
אם הקפריסאים דומים לאנשי כרתים, כבר שווה להגיע

-
צפנת
טיילנו בפסח שעבר.
כמו עמיחי גם אני חושבת שזו תקופה נהדרת לטיולים
הנהיגה ממש לא קשה ובן הזוג התרגל מהר מאד.
מה שכן – ממש לא יעד לבטן גב בעונה זו .
הנה הסיפור שלי. אולי בכל זאת תשתכנעו
-
תודה איריס,
קראתי כמה סיפורי טיול שלך (ומאד נהנתי
), ואת זה פיספסתי, ורואה שהכי אהבתם את פאפוס
טוב, כבר לא יצא הפעם (עין גדי ומצדה כבר נסגר ומחכה לנו), בפעם הבאה....
-
הכפרים בקפריסין יותר יפים מכרתים, חלקם מאד מיוחדים.
טוב הלב, האנושיות, והיחס החם מאפיין את כל היוונים והקפריסאים חלק מהם.