עזרה לתכנון טיול ליפן
-
אני וחבר רוצים לעשות טיול ליפן במשך חודש – חודשיים (עוד לא סגורים) בסביבות אמצע מאי, האם יש אזור תאריכים יותר טוב לדעתכם?
ואנחנו נשמח לקבל הצעות של מה לעשות ביפן כי אנחנו רוצים לראות גם תרבות ככה שלא להיות רק בטוקיוהאם יש מקום אחר שעדיף לנחות כדי להתחיל את הטיול?(התחלנו לחשוב אולי לא לנחות בטוקיו ובחזרה נטוס מטוקיו)
כמה זמן לדעתכם יספיק בשבילנו לראות את יפן?
תודה לעוזרים מראש
-
חודשיים זה זמן נהדר לטייל ביפן.
בדרך כלל המטיילים מנסים להגיע בסביבות מרץ אפריל לעונת פריחת הדובדבן, או ספטמבר אוקטובר לשלכת. אבל גם בלי זה יפן כיפית ומזמינה.
יש המון מה לעשות ולראות ביפן וככל שתטיילו יותר תראו שלא הספקתם מספיק.
את ההגעה והעזיבה תתכננו לפי זה. אם לא אכפת לכם לא לקנות את כרטיסי הטיסה הזולים ביותר אלא את הנוחים ביותר, יש הרבה נמלי תעופה לנחיתה והמראה. מכיוון שיפן ארוכה וצרה, הרי הכי נכון זה לנחות בקצה אחד ולהמריא מהאחר ולעשות זאת בהתאם לשונות מזג האויר.
אינפורמציה אדירה ניתן למצוא באתר japan-guide, כולל זמנים ומקומות פריחת הדובדבן או השלכת.
אם אתם סגורים על מאי, אז הזמן קצר וההכנות מרובות.
-
היי,
אני טיילתי יחד עם חבר 5 שבועות ביפן, גם לנו הייתה התלבטות איך לתכנן נכון את הטיול מבחינת מסלול וטיסות.
המסלול שלנו כלל גם שבוע באוקינאווה ובכל וריאציה של מסלולים ראינו שהמחירים מרקיעי שחקים או עם קונקשנים לא הגיוניים. כמו החלפת שדות תעופה בטוקיו שלא קרובים כלל אחד לשני. מצאנו שKLM טסה ישירות לפוקוקה במחירים הגיוניים ושקלנו גם אותה, אבל פוקוקה ואוסקה הם “תקועים” באמצע של המסלול.
בסוף קנינו הלוך ושוב לטוקיו עם AEROFLOT ב800 דולר לטיסה באמצע אוגוסט וקונקשנים של 2-4 שעות בשני הכיוונים.
אנחנו גילינו שהטיסות בתוך יפן זולות ומאוד נוחות. 100 דולר לטיסה בANA ו Solaseed Air שאיתם טסנו בטיסות פנים. יש גם את PEACH שלא התנסנו איתם אבל הבנתי שהיא זולה (לאו קוסט אם אני לא טועה).
התחלנו בשבוע בטוקיו (כולל ניקו, האקונה, טיפוס לילי לפוג’י) משם עלינו קצת לטייל באלפים היפנים, טיול בעמק קיסו, 8 ימים באוסקה שהייתה לנו בסיס לשאר המקומות באיזור כמו נארה, קיוטו הסמוכה, קובה ועוד. משם להירושימה עם עצירה בדרך בהימג’י, משם טיילנו בקיושו: בסאסבו, נגסאקי המדהימה (לא לפספס), קגושימה ואיבוסוקי ועוד שבאיזור (פה נגמר לנו הפס JR של 21 יום), ומכאן טיסה לנאהה אוקינאווה (עם Solaseed Air ) ב90 דולר לטיסה. אחרי שבוע באוקינאווה טסנו ב110 דולר לימים אחרונים בטוקיו. לנו היה חשוב שננחת בחזור בטוקיו בהאנדה ולא בנאריטה כי הוא ממש קרוב לעיר ועם קו A הגענו מהר לתוך העיר.