מעברי גבול באירופה
-
למבינים בלבד,
אני כבר 8 חודשים בספרד וצריכה להגיע השבוע לגרמניה. אני יודעת שמותרת שהייה של 3 חודשים באיחוד ואני נמצאת הרבה מעבר לזמן המותר.
האם יש דרך בטוחה וזולה להגיע לשם בלי בעיה של הגירה?
-
מעברי גבול באירופהבדרך מספרד לגרמניה אין בכלל ביקורת דרכונים.
-
מעברי גבול באירופההי גיל, תודה על התגובה.
ז"א שאין בדיקה של דרכונים גם בטיסה? -
מעברי גבול באירופהבטיסה סביר להניח שכן תהיה בדיקה כי היא נחשבת טיסה בינלאומית.
-
מעברי גבול באירופהבניגוד למה שציין קודמי, טיסה בין מדינות "שנגן", אינה נחשבת לטיסה בינלאומית, ולפיכך בדיקת המסמכים בה מוגבלת יותר.
יחד עם זאת, יתכן ותצטרכי להציד מסמך כלשהו (נניח ת.ז), המאשר את היותך חוקית במדינה בה הנך מתחילה את המסלול, ואם אין לך תעודה שכזו, אז הוכחה כי נכנסת אליה באופן חוקי.
אני מצרף לך כאן קישור בעברית, שמסביר בפשטות מהי אמנת שנגן. מציע שתקראי בעיון.
דורון -
מעברי גבול באירופההגם שאין ביקורת דרכונים בטיסה בין ספרד לגרמניה, הרי שחברות תעופה רבות מבקשות לראות את הדרכון בעת הצ'ק אין לטיסה לוודא שלא תסורבי כניסה במדינת היעד (דבר אפשרי גם בין מדינות שנגן, ועלות הטסתך חזרה נופלת במקרה זה על חברת התעופה). כבר שמעתי על מקרים בהם סרבו לאפשר לאנשים לעלות לטיסה בגלל בעיות בדרכון אפילו שמדובר במדינות שנגן ובתיאוריה אין כלל צורך בדרכון..... -
מעברי גבול באירופהבטיסה באמסטרדם ללונדון ומלונדון לאיטליה, לפני פחות מחודש, לא התבקשנו להציג דרכונים.
יש להנחי שגם ברכבת לא יבדקו הדרכונים.
אולי שווה לצאת לשוויץ (שאיננה באיחוד) ולהיכנס שוב. -
מעברי גבול באירופהשוויץ לא חברה באיחוד אבל שותפה מלאה לאמנת שנגן. -
מעברי גבול באירופהלסיכום, התשובה ברורה מאד.
אם תטוסי את לוקחת סיכון שלא קיים בתחבורה קרקעית.
שימי לב: בטיסה תמיד תידרשי להציג תעודה מזהה. -
מעברי גבול באירופהברכבת מקומית, היכן שהיה פעם מעבר הגבול בין גרמניה להולנד, עלו שני שוטרים על הרכבת ובדקו דרכונים (אגב, גם בהלוך וגם בחזור).
ברכבת בתוך גרמניה, ממינכן לשטוטגארט, שני שוטרים ממחלקת ההגירה ביקשו ממני להציג תעודה מזהה.
המסקנה צריכה להיות- זה אידיוטי לשהות שארץ ללא אישור שהיה, ולא משנה באיזה אמצעי תחבורה... -
אמנת שנגןלא הכרתי את האמנה אבל כמעט בכל נקודות הגבול של שוויץ יש ביקורת, נכון שלא בודקים את כולם אבל מידי פעם בודקים ולפעמים גם מחתימים דרכון. -
אמנת שנגןברב ארצות אירופה מבצעים ביקורות פתע באיזורי הגבול, דווקא בגלל ביטול הביקורת במעברי הגבול הישנים. -
אמנת שנגןThank you all
-
אמנת שנגןאגב, יציאה מאיזור שנגן למדינה שלא חתומה על האמנה (לא שווייץ, אבל אולי מדינה במזרח אירופה) יכולה להוות פתרון רק אם מדובר על תקופה מינימלית של שלושה חודשים. יציאה לימים ספורים לא מאפסת את המונה.
נעה