ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בהרי האפלצ'ים

פורום צפון אמריקה
    3
    12
    3289
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shai.
      shai. נערך לאחרונה על ידי

מתכננים טיול של כ-14 יום בחודש יוני שיסתיים בפילדלפיה.
      היכן כדאי להתחיל?

אנחנו רוצים לעבור ולראות כמה שיותר מהאפלצ’ים והפארקים הסובבים, בעיקר נופים יפים ומסלולי יום קצרים.

אין לנו בעיה עם נסיעות ארוכות אבל נשמח לבלות כמה שיותר מחוץ לרכב בהרים ובערים מגניבות.

היכן כדאי להתחיל את הטיול, מבחינת מרחק ומבחינת נוחות הטיסות (מעדיפים קונקשן אחד. נראה שיש טיסות לאטלנטה ולשארלוט מאירופה, האם יש לנו עוד אפשרויות? אולי איזור נאשוויל?)

יש צורך להתחשב בהחזרת הרכב מראש ולבדוק לפני הזמנת הטיסה, או שמכל מקום יתנו לנו לשכור ולהחזיר בפילדלפיה (ושאלוהים יעזור לנו עם הקנס..)?

בנוסף, האם יש הצעה למסלול שיכול להתאים לנו? רשימת פארקים מומלצים, אולי אפילו מספה שמישהו כבר בנה?

תודה רבה לכולם על כל עזרה 🙂 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני נערך לאחרונה על ידי

שלום

נראה שאם בצדק מבקשים לפקוד את נשוויל ,  צירוף הטיסות ושכירות הרכב הנוחים יהיו עם בריטיש  לאטלנטה, וחזרה לארץ מפילדלפיה.

אפשר לבדוק נחיתה בנשוויל עם אייר קנדה(1 stop טורונטו), אבל צריך לבדוק איך זה מתיישב עם טיסה חזרה מפילדלפיה, וכמובן השוואת מחירי הטיסות בין 2 האפשרויות האלו ,וכמובן גודל דמי החזר של רכב  בשתי האופציות.

דמי החזר יכנסו לסך ההוצאות של הטיול ,ולכן מיותר לבקש עזרה מהאלsmiley

יש דיווח מפורט(שאין ערר עליו) יפהפה של הגולשת vovka אומנם בכיוון הפוך וגם בכמות ימים גדולה משלכם, אבל תוכלו להיעזר ולהתאים ולשנות/לצמצם על פי הקצבתכם.

http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1181669/prevloaded -1/start-0

שים לב שיש 4 עמודים לשרשור  ,כמובן רצוי לדלג על תגובות הביניים .

מוני

• dhz
          dhz נערך לאחרונה על ידי

אינני בטוח מי מבין שארלוט ואטלנטה קרובה יותר לפארק הרי הסמוקי.  בדקוו ב- Google maps.  אם רוצים לנחות עוד יותר קרוב, אבל מדובר בשדות תעופה קטנים יותר ולא בינלאומיים, אפשר להגיע ל- Knoxville בטנסי או ל- Ashville בצפון קרולינה.  אני לא יודע אם ניתן לשכור שם רכב ולהחזירו בפילדלפיה (בדקו זאת אם תחליטו לשקול את הנחיתה באחד משני שדות התעופה הללו).

הדרך צפונה לאורך האפאלצ’ים היא ה- Blue Ridge Parkway.  היא מתחילה ב- Great Smoky Mountains National Park בקרולינה הצפונית ומסתיימת ב- Waynesboro במערבה של מרכז וירג’יניה.  נסעתי לכל אורך הדרך הזו, אם כי במספר ביקורים, בכל ביקור מקטע אחר.  ב- Waynesboro מתחיל הקטע האחרון של הדרך, שנקראת עכשיו Skyline Drive והיא נמצאת בתוך הפארק הלאומי שננדואה עד ל- Front Royal בצפון החלק המערבי של וירג’יניה.  הדרך עצמה היא איננה מהירה, עם מגבלת מהירות של 45 מייל לשעה (כ- 70 קמ”ש).  לאורכה יש נקודות תצפית, אבל לצערי הנוף די דומה, כך שלאחר מספר עצירות אני מסופק אם תרצו לעצור בכל עצירה ועצירה, ותסתפקו רק ביוצאות דופן.

כמו כן, לאורכה יש אפשרות לעשות מסלולי הליכה קצרים יותר או פחות המובילים למפלי מים, אגמים או ערכי טבע אחרים.  יש גם אתרים הנמצאים לא רחוק מהדר, אבל לא ממש עליה.  למשל, grandfather mountain  או דרומה יותר, Chimney Rock.

יש באינטרנט אתרים על ה- blue ridge parkway (וגם על פארק שננדואה), לרבות האתרים של ה- national park service.

בתום הנסיעה נמצאים בקרבת וושינגטון וניתן לבקר בה ולהמשיך צפונה לכוון פילדלפיה.  לדעתי, זה ישאיר לכם עדין עודף זמן.  לכן, אפשר לשקול ביקור במדינת וירג’יניה המערבית.  אני לא ביקרתי בה, אבל שמעתי ביקורת חיובית מכוונו של מוני.  מדינה הררית, אבל עניה.  אפשר גם להכנס לקנטאקי, שיש בה אתרים מענינים.  אפשר לשלב גם ביקור בטנסי, בחלק הדרומי יותר של הטיול.

• shai.

תודה רבה לשניכם על התגובות המושקעות!

בפילדלפיה ווושינגטון כבר היינו ואין כוונה להיכנס שוב (באמת. ערים מאוד מיותרות ביחס לכל מה שיש מסביבן Razz ).
            טיסה דרך טורונטו נשמעת לי משמעותית יקרה יותר אבל אבדוק את האופציה.

להבנתי, עד שאני לא בודקת ייתכנות של החזרת רכב אין לי מה להזמין טיסות כי זה כל כך תלוי אחד בשני Sad

• shai.

האם צריך איזי-פאס למסלול כזה?

אני ממש בורה במה שקשור למזרח ארה”ב...

• shai.

היי.

קודם כל- תודה רבה על התגובה המושקעת.
                ברשותך- מספר שאלות.

האם לכוון את תחילת המסלול שלנו לGreat Smoky Mountains National Park? כי נראה שזה רק 3 שעות נסיעה מכל שדות התעופה הבינלאומיים ”רחוקים” יותר (אטלנטה, נאשוויל, שארלוט). אם כך המצב- יש עדיפות לאיזור אחר להתחיל בו שיתן לנו סיבה לבחור בשדה מסויים?

שאלה נוספת- האם שבועיים הם באמת יותר מדי למסלול הזה? לי זה נראה טיול מאוד קצר, וחלום שלי להספיק בו כמה שאפשר. אז מלבד הערים (פילי וכ’ו) שכבר היינו ולא נרצה לראות שוב, איזה עוד טבע נוכל לשלב מלבד הBlue Ridge Parkway עד לשננדואה (נסיעה של 5 שעות לפי גוגל, אבל אני מניחה שמדובר בפארקים עם טיולים ככה ש5 ימים של טיול לכל היותר).

למען האמת- חשבתי שמדובר על משהו “גדול” יותר.
                אני רגילה מהפארקים של המערב שכל פארק קטן מצריך לפחות יומיים של ביקר- זה לא ככה כאן?

• shai.

שאלת לינה

האם הטיול הזה מאלץ אותנו לישון בתוך הפארק עצמו?

אני מנחשת שמחירי הלינה יהיו יקרים מאוד.

אנחנו רגילים לסיים את היום וליסוע כשעה למקום לינה מרוחק וזול יותר (ובדרך כלל כזה שלא מחייב הזמנה חודש מראש). זו לא אופציה באיזור הזה?

• מוני
                    מוני נערך לאחרונה על ידי

שוב שלום

האם הבנתי שלא חייבים פילדלפיה?

אם יש מצב לנחות בנשויל הן מבחינת טיסה אליה וחזרה מפילדלפיה ,ובנוסף קנס החזרת הרכב לא יעלה על 200-300 דולר, הייתי בוחר בנשוויל.

נשוויל<<פילדלפיה מבחינת חיסכון קמ אידאלי,לעומת שארלוט

אם רוצים נשויל ומחליטים על נחיתה בשארלוט אז אפשר מעגלי(כי רמזתם שלא חובה פילדלפיה) וניתן לבטל קנס החזרת רכב,אבל כפי שכתבתי בגלל סוג של הלוך וחזור משארלוט לנשויל יותר קמ משמעותי.

מקווה שאת מבינה את הכוונה שלי.

ולבסוף אטלנטה לנחיתה זה בסדר, ואז אפשר להחזיר רכב בשארלוט ולחזור בטיסה ממנה,כי יש גם בה נוכחות של בריטיש .

לגבי ימים בבלו רידג’ ,ובשננדואה,אכן 5 ימים זה לדעתי גג,תוסיפי לזה ימים בנשויל (כדאי לבלות בה יומיים)>>>צ’טנוגה יום +,>>> אזור הסמוקי (גטלינבורג /פיג’ון פורג’ יומיים )>>> אשויל עם אפשרות לשלב  צ’ימני רוק יומיים(כולל הגעה)>>>,ואם יש הגעה לפילדלפיה אפשר אפשר לשלב את מפגש הנהרות בהרפרס פרי>>> והיסטוריה  במוזיאון הקרבות ושדות הקרב בגטיסברג,זה עוד יומיים.כולל הדרך לפילדלפיה.

לגבי לינות נסי לתכנן גיוון עם כבישי עיירות  מחוץ לכבישי הפסגה של הבלו רידג’ והשננדואה,ובכך גם תוכלו בצדק להעדיף לינות מחוץ לפארקים הללו, ואתם לא תהיו היחידים שתעשו זאת

ובעיקר להשתדל לא לעשות השוואות עם פארקי וקניוני המערבsmileywink

לגבי

מוני

• מוני
                      מוני נערך לאחרונה על ידי

קבלי הפניה לשרשור מעורר תיאבון ליעדים מתאימים לכם בטנסי של הגולשת –

coeavi

https://forum.lametayel.co.il/forum_threadt/frm_id-43/msg-41 94273/srch-#msg_4194273

בדף הפורום שיפתח תרדי בשרשור עד הכותרת מוסיקה הרים ואנדרטאות

מוני

• shai.

לא חייבים פילדלפיה, וייתכן ובכלל נרצה לסיים בבולטימור (פשוט טרם הוחלט לאיזה חברים הוא הולך קודם, ומאיפה אני מתחפפת חזרה הבייתה בלי לפגוש חבורת אמריקאים צעירים שיכורים).

בינתיים גיליתי שקנס ההחזרה בין כ-ל האופציות שלנו יהיה 250 דולר. אני מודה שזה יקר יותר משחשבתי.

הצעת מסלול מעגלי, האם זה אפשרי בכלל בטווח הימים שיש לנו?
                        (אם כן- זה יהיה מעגלי מפילדלפיה או בולטימור, מן הסתם).
                        אני מניחה שבכיוון אחד עושים את מוקדי העיניין וכיוון שני רק נסיעה כמעט רציפה חזור- בכמה זמן/ימים אתה יכול להעריך נסיעה כזו?

קצת חבל לי שאני מגלה עכשיו שאין מה להשוות לפארקים במערב Sad
                        האם מצפה לי טיול של 2 מפלים ושני אגמים? אין נופים יפים משמעותית? Sad
                        (עוד לא מאוחר לי לשנות הההההכל. כלום לא מוזמן!)

• מוני
                          מוני נערך לאחרונה על ידי

היי

בתגובה קודמת שלך רשמת ואני מצטט-אני רגילה מהפארקים של המערב שכל פארק קטן מצריך לפחות יומיים של ביקר- זה לא ככה כאן?

מתוך חשש שתוך כדי טיול תעשי השוואה לצד ההוא, רשמתי מה שרשמתי,זה נכון שיש הבדלים בין הצדדים,אבל צריך לדעתי לדעת לקבל גם מה שיש לצד הדרומי הזה להציע,ועם קצת מזל למזג אויר מחייך ניתן ליהנות גם מהאפלצ’ים.

גילוי נאות ב-2015 ובחודש מועד לפורענות כספטמבר, נפגע טיול שלנו באזור ממזג האוויר עד כדי כך שלא המשכנו  לפארק הרי הסמוקי, עשינו תיקון מוצלח באוגוסט 2017 והתעקשנו לרדת מקנטקי, לנאשויל טנסי, ומשם להרי הסמוקי ,ווסט וירג’יניה,ומערב פנסילבניה,וזכינו למזג אויר מתאים,והנאה .

לגבי שאלתך על חלוקה לימים ,אפשר להציע כאשר תחליטו סופית על יעד הנחיתה,

ומקום יעד סופי וההמראה חזרה ממנו, כמו כן כמות ימים סופית בין יום התחלת המסלול הרכוב,ויום סיומו.

לגבי מפלים ואגמים אז בטיולים רגליים ניתן להגיע ליותר משני מפלים ,ואלו האזור הזה לא השתבח ביותר מידי אגמים ,אותם כן ניתן לקבל בצפון מזרח ובעיקר אין ספור כאלה במדינת ניו יורק(אגמי האצבעות, ובאדירונדאק)

אגב היכנסי בבקשה לשרשור של הגולשת חנילה בדף הזה של הפורום, ותעייני בעוד דיווחים של גולשים על האזור הדרומי הזה!

מוני

• shai.

תודה מוני!

בינתיים אני לא רואה איך נצליח בכלל להחליט על מקום ההתחלה והסיום Smile

אם מסלול מעגלי הוא אופציה סבירה ייתכן והייתי מעדיפה אותו (חוסך את דמי ההחזר של הרכב, וגם יאפשר לנו נוחות גדולה יותר בטיסות (הרי זה אומר שנתחיל ונסיים בעיר סבירה יותר מנאשוויל Razz ) ייתכן וזה מה שיוחלט בסוף.
                            מקווה לפני שבוע הבא כבר להיות חכמה יותר בנושא.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון