ויזה לארה"ב
-
שלום,
אנחנו שני דוקטורנטים בני 30+ שמתכננים לנסוע לכנס ובאותה הזדמנות לטייל כמה ימים באזור ניו יורק עם תינוק. בגלל שהכל נעשה בהתראה קצרה, הזמנו טיסות ומלונות עם אפשרות ביטול ובמקביל התחלנו תהליך של קבלת ויזה.
הייתי די בטוחה שבגלל הדוקטורט וההזמנה לכנס נקבל ויזה בלי בעיה, אבל לקראת הריאיון בשגרירות נכנסתי לקרוא על זה באינטרנט והאמת שמה שאני קוראת נורא מלחיץ. אני מבינה שהם שמים דגש על עבודה, ואני מועסקת אמנם באותו מקום עבודה כמה שנים, אבל על מינויים זמניים שמתחדשים פעם בשנה, והמינוי הנוכחי שלי מסתיים 5 חודשים אחרי מועד הנסיעה המתוכנן. זה כתוב לי במפורש בתלוש משכורת ואני אפילו לא בטוחה שיש לי מה לצרף לזה אישור מעסיק כי יהיה כתוב בו בדיוק אותו הדבר…
מצד שני יש לי אישור לימודים והזמנה לכנס, עו”ש שנראה סבבה, תינוק שצריך לחזור לגן וכבר עברתי מזמן את גיל העבודה בעגלות… האם הסיכוי שלי לקבל ויזה נפגע משמעותית בגלל העבודה הזמנית, או שהנתונים האחרים שלי אמורים להספיק?
תודה למשיבים,
ואני מקווה שבהמשך אוכל לשאול שאלות יותר נחמדות על ניו יורק

-
למען האמת, אף אחד מאיתנו לא נביא או בעל יותר יכולת לנחש ממך בנושא. גם אין טעם להתייסר לגבי זה, כי הדבר נעשה – כבר רכשתם את הטיול והתחלתם תהליך ויזה. הכי טוב לבוא, להביא כמה שיותר הוכחות לדבריכם, לנשום עמוק ולקוות לטוב. יש לך לא מעט ניירת והוכחות לזיקה לארץ, ובטח אם אתם עוברים את תהליך הויזה ביחד כמשפחה ואז בן הזוג יכול להציג את עבודתו שלו וזה תומך בכך שאתם נוסעים לכנס וחוזרים, חבל לראות שחורות כבר מעכשיו.
-
אני לא יודעת במה הדוקטורט אבל אם הוא בתחומים של STEM אז החשש שלך מוצדק. תואר מדעי מתקדם הוא בעיה וככל שהוא יותר מתקדם הבעיה מחמירה, כך ש״בזמן דוקטורט״ עדיף על ״אחרי דוקטורט״.
צריך להגיש את הבקשה הרבה זמן מראש ולקחת בחשבון שהתהליך יכול להיות ארוך כי ההחלטה לא מתקבלת במקום אלא בוושינגטון, שם עוברים עליה מומחים בתחום כי להבין את ״רמת הסיכון״ שלך. כמו כן, לא פעם מקבלים אישור אבל רק לשנה ולא ל-10 שנים. תביאו גם קורות חיים מדעיים לראיון, אחרת עלולים לשלוח אתכם הביתה להביא ולחזור בפעם אחרת.
החשש הוא ממש לא עגלות אלא כנראה ריגול וזליגת טכנולוגיות ולכן ההתייחסות היא שונה. אני לא מכירה איך זה הולך במדעי הרוח ובמדעי החברה, ב-STEM זה בפירוש בעייתי. בצד החיובי, כן יש אנשים שמקבלים ויזות גם לעשר שנים. פשוט הרבה פעמים התהליך הרבה יותר ארוך ויש כאלה שבסיומו לא מקבלים ויזה או מקבלים לשנה כל פעם. מסכימה שאין הרבה מה לעשות חוץ מלהגיש מוקדם ולקוות לטוב.