ברצלונה... עזרה..
-
בברצלונה נהוג להשאיר טיפים במסעדות? ואם כן, כמה אחוז?
בארץ, אפשר יותר זול להמיר את השקלים ליורו: בנק הדואר או צ'יינג'? -
ברצלונה... עזרה..כן, כמו בכל מקום בעולם..
12% תלוי כמו בארץ כמה נהנת, בכל מצב המלצרים שם זה ממש מקצוע מכובד, הכי נחדמ היה לשבת על הכיכר בכניסה ללה רמבלה בקפה ז'נבה
(או משהו כזה..)
בדואר אין עמלות.
אבל יש המון ציינג שגם אין עמלות.. פשוט תבדוק שער בדואר וציינג באזור מגוריך,אפילו בטלפון...בכל מצב לא מדובר על מליון יורו..כך שזה זניח..
תבלה! -
ברצלונה... עזרה..שלום.
מסכימה לחלוטין עם התגובה הקודמת.
המלצרים מאוד מתגאים בעבודתם, ולא תראי ילדים בגיל תיכון ממלצרים כדי שיהיה להם כסף לסרט בסופ"ש.
נהוג להשאיר 10-15 אחוז, לפי החוויה שלך, כמובן במסעדות יותר יוקרתיות אפשר גם להשאיר יותר. כראות עינכם.
לגבי הCHANGE, אני פשוט החלפתי ליורו בנתב"ג לפני הטיסה. אולי העמלה טיפה גבוהה יותר, אבל לא מדובר בסכומים שזה ממש משמעותי.
הכי חשוב לקחת גם כרטיס אשראי בינלאומי (ויזה, אמקס) כדי שיהיה לך גיבוי לכל צרה שלא תבוא.
תהנו! -
ברצלונה... עזרה..בכל הבדיקות שאני עשיתי לפני נסיעותי, הצ'ינג' היה זול מבנק הדואר. אם יש מספר צ'יאנג'ים סמוכים זה לזה בדקי בניהם תמיד יש הבדל גם בניהם.
נסיעה טובה -
טיפים בברצלונה- מידע שונה.בהמשך לדברי מירי,
כתבת "המלצרים מאוד מתגאים בעבודתם, ולא תראי ילדים בגיל תיכון ממלצרים כדי שיהיה להם כסף לסרט בסופ"ש".
ואכן זה נכון, כי בברצלונה (כמו במקומות רבים באירופה) ברוב המסעדות כלול השירות בחשבון, המלצרים מקצועיים ומקבלים משכורת, ולכן אינם תלויים בטיפים. נגזר מכך שגם לא חייבים להשאיר טיפים, אבל מקובל להשאיר עוד סכום קטן, למשל כיורו לאדם (או לעגל את סכום).
אם השירות היה ממש מעולה ויוצא דופן, אפשר להשאיר יותר.
במסעדות שבהן החשבון לא כולל שירות, או שבהן המלצרים הם מהגרי עבודה, לא חוקיים, מקובל לתת טיפ, ישירות למלצר, ולא להשאיר על השולחן.
לא נתקלנו במסעדות כאלה בשני ביקורים בברצלונה.
בבארים נהוג להשאיר סכום קטן (עד 20 סנטים). -
טיפים בברצלונה- מידע שונה.כמי שמכיר היטב את העיר אני יכול לומר לך שיש להשאיר לא יותר מ 5% ניתן כמובן להשאיר יותר אבל זה לא ממש הכרחי משום שמלצרים בברצלונה עובדים על משכורות בסיס סבירות. -
ברצלונה... עזרה..שלום,
אני חי ועובד בברצלונה ותמיד גאה בכך שבמסעדות ובתי הקפה שבעיר לא חובה להשאיר טיפ וזוהי הרי הדרך הנכונה לעבוד. בספרד בשונה מבארץ, הטיפ הוא לבחירת הלקוח, אם אתה מרגיש שקיבלת שירות טוב תשאיר טיפ גבוה ואם קיבלת שירות לא מספק, לבחירתך אם להשאיר טיפ או לא. בדרך זו ניתן למלצרים תמריץ לתת שירות טוב יותר- כך יקבל הלקוח שירות טוב, בעל המסעדה ירוויח לקוחות מרוצים שישובו לאכול במקום והמלצר יקבל טיפ גבוה. יש לנו הרבה מה ללמוד משיטה זו -
ברצלונה... עזרה..באירופה נהוג להשאיר טיפ של 10-15%. זה כמובן בתנאי שהשרות טוב, ובחשבון לא כלול השרות.
הישראלים ידועים בזה שלא משאירים טיפ (לטענת מלצרים בבתי קפה ששוחחתי עמם).