טיול
-
שלום לכולם. אני לפני גיוס ואני מתכנן שלד לטיול בארהב לקיץ 2019. בתקווה בטיול יהיו אני דוד שלי אשתו וילדיו. אני בן 19 דוד שלי 52 אשתו 42 והילדים 4 10 11 18. התחלנו בתהליך הוצאת הויזה.
קודם כל אשמח לקבל שאלות שיעזרו לנו בתכנון.
פרטים על התכנית הכללית שלנו: טיול לתקופה של 3 שבועות עד חודש. אנחנו רוצים ליהנות מהערים לכן הטיול בעיקר עירוני. הטיול שאנחנו רוצים הוא מחוף לחוף במסלול תל אביב ניו יורק לוס אנגלס תל אביב. הוא חייב לכלול את ניו יורק ולוס אנגלס עם טיסת פנים ורצון להוסיף יעד נוסף – לאס וגאס/ סן פרנסיסקו/ סן דייגו/ בוסטון/ מפלי הניאגרה עם העדפה למפלי הניאגרה שהבנו שהם חוויה.
בהתחלה רצינו את אורלנדו אך לדעתי הדיסנילנד בקליפורניה יכול להחליף את אורלנדו ולתת לנו ליהנות מלוס אנגלס.
שאלה ראשונה – האם בתקופה של עד חודש ניתן להספיק את ניו יורק ולוס אנגלס עם טיסת פנים? האם בתקופה הזאת הגיוני להוסיף יעד נוסף ליד אחד מהם?
שאלה שנייה – מבין המקומות שציינתי מה הכי כדאי להוסיף אם לוקחים בחשבון את המרחק ואת הכיף במקום הזה עם ילדים? הבנתי שמפלי הניאגרה הם חוויה וגם שבסן דייגו יש הרבה מה לעשות ולאס וגאס לא כל כך.
שאלה שלישית – אשמח להצעת שלד. אשמח למידע גם איפה צריך רכב כמה עולה לינה מחיר של טיול כזה וניוד בין הערים ובערים עצמן.
זהו בינתיים.
-
היי
האם יש לך ויזה?
-
עוד לא לכולנו אין ויזה אני כבר קבעתי ריאיון חודש לפני הגיוס והם לא התחילו.
אני יודע שקשה להוציא לכן התחלתי עכשיו ורשמתי בתקווה כי יכול להיות שלא יאשרו.
מניסיונך מה הסיכויים? אני תכף מתגייס והבנתי שלחיילים בדרך כלל נותנים עד סוף השירות. לא רציתי לעשות את זה בזמן השירות נראה לך שיאשרו לי עד סוף השירות כי אני תכף מתגייס או שיעשו בעיות?
גם טיפים לריאיון יתקבלו בברכה.
-
מאחלת לך בהצלחה בהוצאת הויזה, מקווה בשבילך שיאשרו לך.
-
בבקשה מענהאשמח למענה על השאלות שציינתי
-
מתנצלת שלא עניתי, אני לא ממש יודעת מה להגיד לך אני חושבת שזה גם עיניין של מזל. בגדול הם נוטים פחות לאשר למי שעומד להתגייס וגם למי שרק השתחרר מהצבא.
אני לא רוצה לבאס אותך אבל לפני 4 שנים עשיתי חידוש ויזה והייתה משפחה הורים ושלושה ילדים, הילדה הגדולה הייתה לקראת גיוס ולה לא אישרו ולשאר בני המשפחה כן.
אולי דברים השתנו מאז……..מאחלת לך בהצלחה מכל הלב.
-
בואו נתחיל מהסוף – כסף
מאד מאד תלוי מה תעשו ואיך תשנו. אבל באופן גס מאד הייתי מעריך עלות יומית של 100-150 דולר לאדם, לא כולל טיסות בכלל.כלומר להרכב המלא שלכם מדובר על 700-1000 דולר ליום. טיול של חודש זה אומר 25,000 דולר עלות שהייה, ועוד סדר גודל של 10,000 דולר ויותר לטיסות
ומכאן שסדר גודל של 120,000 ש”ח. הטווח פה הוא עצום ואני בהחלט מאמין שאפשר לטייל גם ב-100,000 וגם ב-150,000.
האם אפשר לטייל בפחות מ-100,000? בהחלט. אבל צריך לדעת איך, לתכנן, לבחור אטרקציות נכון, מלונות ברמה הנכונה וכו’.
זמן טיפוסי לניו יורק לטיול ראשון: 3-7 ימים
זמן טיפוסי ללוס אנג’לס לטיול ראשון: 0-2 ימים לעיר + יום לכל פארק שעשועים. כן, בהחלט יש אנשים שמקצים ללוס אנג’לס 0 ימים.
סן דייגו: 1-3 ימים + אם רוצים יום לסי וורלד (פארק שעשועים)
ניאגרה : יום אחד
לאס וגאס: 2-4 ימים
כל המספרים נטו (לא כולל מעברים)
ברור שאפשר גם הרבה יותר. אם תתנו לי עכשיו חודש בניו יורק אני לא אתנגד
. אבל אלו מספרים טיפוסיים שבהם אפשר בהחלט לחוות את האטרקציות הבולטות של בעיר -
לאנשיםטוביםתודה רבה.
אני חייב לדעת – מה רע כל כך בלוס אנגלס שלא מקדישים לה זמן? ממש אין שם מה לעשות?
לגביי הניאגרה לאס וגאס וסן דייגו – האם שווה את הזמן ואיך מתניידים מניו ולוס אנגלס לשם? חייבים רכב? אוטובוס? טיסה?
לאס וגאס מתאימה למשפחות? מה יש לראות שם?
דרך אגב הם 6 ואני
סליחה על הבורות
-
לוס אנג’לס שונה מרוב הערים שמטיילים בהן, כי אין לה בדיוק מרכז עיר תיירותי. היא פרושה על פני שטח ענק, ומאד פקוקה, כך שלהגיע ממקום למקום לוקח תכנון, זמן וסבלנות. למעשה מה שאנחנו כתיירים קוראים “לוס אנג’לס” זה מחוז שמורכב מכ-20 ערים, לא עיר אחת.
אנחנו מחובבי לוס אנג’לס ואני יכולה בקלות בשלוף לתת לך תוכנית ל-4 ימי טיול בעיר בלי פארקי שעשועים.
אנחנו גם מאד אוהבים את ווגאס ובהחלט יש מה לעשות שם עם ילדים.
בכל מקרה אתם מדברים על נסיעה של 7 אנשים, כך שנושא השכרת מכונית הוא לא פשוט. אתם לא יכולים להסתדר עם רכב סטנדרטי. נראה לי שצריך וואן של 12 איש אבל אני לא בקיאה בפרטים. אם אתם רוצים טיול שמבוסס רק על תחבורה ציבורית וטיסות, זה סיפור אחר. גם אפשרי אבל שונה. ואולי בשילוב כמה טיולים מאורגנים.
בכל מקרה, אל תזמינו שום דבר שדורש התחייבות כספית לפני שיש ויזה.
ועוד משהו, אני ממליצה לך לפתוח מפת גוגל ולהתחיל להבין את המרחקים והמימדים המדוברים. בין ניו יורק ללוס אנג’לס יש 6 שעות טיסה. בין לוס אנג’לס ללאס ווגאס 5 שעות נהיגה במקרה הכי אופטימלי.
-
אין שום דבר רע בלוס אנג’לס. אבל בגדול אין בה גם שום דבר טוב. כלומר יש שם הרבה אתרים מעניינים, כמו בכל עיר גדולה אחרת, כך שאם קצת מתאמצים אפשר בהחלט לבלות בה כמה שבועות שלמים בדומה לניו יורק
אבל אין בה הרבה אתרים מיוחדים למעט פארקי השעשועים. יש את הוליווד אבל בפועל זה משהו ממצים מהר מאד ומתאכזבים
ואז נשארים עם מה שכתבתה שירלי – עיר ענקית בשטח, פקוקה מאד ובלי מרכז ברור.
הנה מה שכתבתי לפני חודש בערך:
אני חושב שהסיבה שאנשים פוסלים את לוס אנג’לס מורכבת מכמה סיבות:
בהשוואה לדיסני/יוניברסל – כל דבר אחר מחוויר יחסית. בערים האחרות אנשים מגיעים כמה ימים לפני/אחרי דיסני ולכן ההשוואה פחות טרייה
אנשים מתאכזבים מהוליווד. יש לנו פנטזיה על שדרת הכוכבים, השלט, ולראות סלבריטאים. בפועל אכן שדרת הכוכבים די ממצה את עצמה אחרי חצי שעה (יש אומרים פחות), לשלט אי אפשר להתקרב, והסלבריטאים הגדולים לא באמת מסתובבים ברחוב או יורדים למכולת לקנות חלב
בלוס אנג’לס אנשים מתמקדים בדברים שהזכרתי קודם – פארקים והוליווד ולכן לא באמת מנסים לראות מה עוד יש
ללוס אנג’לס אין מרכז. ניו יורק עיר ענקית, אבל מנהטן הרבה יותר קטנה, ובמרכז מנהטן אפשר פשוט ללכת ברגל. גם בסן פרנסיסקו אפשר לעשות טיול יפה ברגל לאורך הטיילת ואפילו לחבר את ציינהטאון ויוניון סקאוור (לכל היותר דילוג קטן באוטובוס/מונית). אבל ללוס אנג’לס אין מרכז שנוח ונעים לטייל בו ברגל. האטרקציות מפוזרות, מרוחקות ועם הרבה פקקים ומעט תחבורה ציבורית
השילוב של הדברים האלה גורם לכל שאנשים לא מחפשים הרבה מה לעשות אלא מספתקים בפארקים + הוליווד, ואז מתאכזבים מהוליווד (שילוב של שתי הסיבות הראשונות) ולכן יוצאים באכזבה מהעיר עצמה וממליצים לחברים לדלג.
אבל מי שקצת מתעמק – מוצא הרבה דברים מעניינים
-
אוקיי אז אם מתעמקים מה מוצאים?
דרך אגב לא הבנתי איך זה אפשרי מבחינת ניוד להספיק גם את ניו יורק לוס אנגלס הניאגרה לאס וגאס וסן דייגו בשלד שציינת קודם או שדיברת על כל אחד בנפרד?
מתחיל להבין שזה עבודה מייגעת אבל יש לי זמן
תודה על הכל -
הצעה: כיוון שהזכרת את ניו יורק, הניאגרה, בוסטון כדאי שתשאירו את החוף המערבי להזדמנות אחרת ותתמקדו בחוף המזרחי. בארה"ב תמיד חייבים לעשות ויתורים כואבים כי היא כל כך גדולה ומגוונת.
ממליצה על מסלול שיכלול כ-4 ימים בניו יורק- 3 ימים בבוסטון (כולל הנסיעה)- שבוע טיול טבע עד למפלי הניאגרה- טיסה מבפאלו לשבוע באורלנדו. אפשר כמובן לשנות את מספר הימים הכל מקום/ לוותר על בוסטון/ להתחיל בבוסטון וכו'. מה שחשוב בשלב הראשון בתכנון הטיול הוא לקבל החלטה במה להתמקד.
בהצלחה
-
טיול זה לא עבודה. אבל לתכנן טיול טוב זו בהחלט עבודה מייגעת.
כמו שלפני שבחרת טלפון חדש עשית סקר בין המכשירים, התייעצת עם החברים, קראת ביקורות, עשית סקר שוק בין חנויות ובסך הכל אני מניח שהשקעת כמה שעות טובות בתכנון העסקה שמחירה 1000-3000 ש”ח, כדי להפיק את המקסימים מאותם 1000-3000 ש”ח.
אז ככה צריך להשקיע הרבה שעות כדי להפיק את המקסימום מה-100-150 אלף ש”ח של הטיול.
בוא נעשה סדר. בחודש יש מספיק זמן לטייל ב-3-4 יעדים. רוב אנשים בטיול של חודש דוחסים סדר גודל של 10 יעדים ולפעמים גם יותר.
הטיולים הקלאסיים לארה”ב כוללים הרבה נסיעות באוטו. ארה”ב ענקית (יותר גדולה ממערב אירופה) ובין כל שתי ערים יש מרחק עצום. ארה”ב “נבנתה” למכוניות. יש ערים (כמו לוס אנג’לס) שקשה מאד להתסדר בהן בלי מכוניות, אבל לא רק זה – יש המון דברים בשולי הערים. למשל שופינג, פארקי שעשועים ואטרקציות אחרות.
אבל ארה”ב זה לא רק ערים (והשוליים). ארה”ב זה גם עיירות. נכון שהערים של ארה”ב הן ענקיות ומרשימות. אבל חלק מהחוויה האמריקאית זה עיירות קטנות יותר כמו שרואים בסרטים. כאלו שהתושבים שלהן גאים בהן. זה יכול להיות באיזורים חלקאיים, זה יכול להיות ליד הים. זה יכול להיות איזור עם בתי הנופש של העשירים ועוד הרבה דברים אחרים. ואגב, בעיירות האלה יש גם הרבה אטרקציות לתיירים.
וחוץ מערים, שולי ערים ועיירות, ארה”ב זה גם המון המון טבע מרשים. כך שהרבה אנשים מתכננים טיול שבין הערים רואים טבע. זה יכול להיות הטבע הפראי והירוק של ניו אנגלנד (צפון מזרח), הטבע המדברי באיזור לאס וגאס, או הירוק יותר ביוסמיטי שבקליפורניה. זה יכול להיות פארק ילוסטון המדהים (לא קרוב לערים), החוף של וושינגטון ואורגון ועוד הרבה דברים אחרים.
לא חייבים לאהוב טבע, ולא חייבים לאהוב ערים. אפשר לעשות טיול ערים עם מעט טבע, טיול טבע עם מעט ערים, לוותר בכלל אחד משניהם או לעשות מאוזן יותר. זו בחירה שלכם.
אני מציע שאתה, וכנראה גם נציגים מהדודים תקראו לעומק ותבינו מה האפשרויות. אם בסוף תבחרו בשבוע ניו יורק, שבוע לאס וגאס שבוע לוס אנג’ס, 4 ימים בסן דייגו ויומיים בניאגרה – זו בחירה לגיטימית. אבל אולי אחרי שתקראו תגיעו למסקנות אחרות.
-
אז ככה – מכיוון שזה טיול ראשון ולא נראה שיהיה עוד טיול כזה בשנים הקרובות החלטנו להתמקד במה שמעניין אותנו הכי הרבה – שזה ניו יורק ולוס אנגלס. הדיסנילנד בקליפורניה במקום אורלנדו. כיוון שזה בל יעבור לא לבקר בשניהם (אלא אם נשתכנע אחרת) מראש החלטנו שאנחנו הולכים על טיסת פנים ביניהם בשל עניין המרחק. הבנתי שתקופה של 3 שבועות חודש היא ארוכה מדי רק כדי לטייל בניו יורק ולוס אנגלס ולכן עלה הרעיון להוסיף יעד נוסף או יותר – הניאגרה, לאס וגאס, סן דייגו בוסטון וכו. אנחנו רוצים ליהנות מהטיול ולכן לא רוצים להוסיף יותר מדי יעדים שיהפכו אותו לדחוס. וויתרנו מראש על הטבע ועל טיול מעמיק בחוף אחד ואורלנדו מהסיבה שלא יודעים אם נצא שוב בשנים הקרובות.
אז אחרי שהבנו את כל זה – צריך להחליט מה נכנס ומה לא. אין לנו בעיה לוותר על כמה מהיעדים – הכל במסגרת הזמן וההגיוניות.
אז אנשיםטובים אשמח לדעת מה אתה חושב והפעם אני יותר ממוקד –
מתל אביב לניו יורק משם לבאפלו ברכב או בטיסה (מה מומלץ?) – מבחינת מחיר כיוון אחד לטיסה הוא בערך 278 שקל לאדם שזה נראה לי לא גבוה בהרבה מעלות של רכב. אחרי הבאפלו אופציה לבוסטון (לוותר? לא קריטי אבל נחמד). אחרי שמסיימים בחוף המזרחי טיסת פנים ללוס אנגלס/ לאס וגאס (לדעתך כדאי להתחיל מלאס וגאס?). שם על פי סדר שנקבע מאוחר יותר נעשה את לוס אנגלס לאס וגאס וסן דייגו (למרות שמקריאה לא מצאתי שלאס וגאס מתאימה למשפחה – מה דעתך? לוותר?). מלוס אנגלס לתל אביב.
אז בבקשה עזרתך בסגירת היעדים ומסגרת זמן לכל אחד – גם לנו שבוע לאס וגאס ושבוע בלוס אנגלס זה מוגזם. אני בקשר עם דודים שלי – שנינו מסכימים על טיול מחוף לחוף וכמה שיותר יעדים מבלי לדחוס הכל ובלי חשש לוותר על חלק. השאלה איך מה שהצעתי מסתדר עם הזמן והניוד – מתי צריך רכב ומתי טיסה.
-
בבקשה מענה
-
טבע לא מעניין אתכם בכלל?
-
אני שב ומציע ללמודמתוך הניסוח של השאלה שלך נראה שאתה לא מבין מספיק על מה מדובר.
אפשר בהחלט לעשות מסלול כמו שהצעת. בעיניי הוא רחוק מלהיות אידאלי. אבל זה טיול שלכם ולא שלי.
מסלול לדוגמא:
טיסה לניו יורק
6 ימים בניו יורק
טיסה לבאפולו
24 שעות בניאגרה
טיסה ללאס וגאס (מבאפולו)
3 ימים בוגאס
נסיעה לסן דייגו
3 ימים בסן דייגו (כולל סי וורלד אם רוצים)
נסיעה לאנהיים (דרום לוס אנג’לס)
יומיים דיסני (שני פארקים)
מעבר לצפון לוס אנג’לס
4 ימים בלוס אנג’לס כולל יוניברסל סטודיו
חזרה לארץ
זה מסלול מאד נינוח של סביבות ה-20 ימים שכולל ערים על פי המפרט שציינת.
בהחלט אפשר לדחוס עוד טיפה ולהוסיף עוד משהו. אבל לא חייבים
המסלול הזה לא כולל בכלל טסע
המסלול לא כולל הרבה נסיעות על המזוודות. ועדיין יהיו לכם כמה כאלה, וגם בכלל כמה נסיעות, ותצטרכו להבין איך אתם מתניידים בהרכב שלכם. ל-7 אנשים בלי מזוודות – נוח ופשוט לשכור מיניואן גדול שיש בו 7 מקומות. אבל ל-7 אנשים עם מזוודות אין מה לדבר על מינואן וצריך ואן גדול (ל-12?) שהוא גם יותר יקר, וגם עשוי להיות בעייתי יותר בהשכרה חד כיוונית. אז ז נקודה שצריך לתת עליה את הדעת. כי אם למשל השכרה מעגלית מהותית יותר פשוטה או זולה מהשכרה חד כיוונית – צריך להזמין בהתאם. ואם למשל הנהג (הדוד?) חושש מלנהוג ברכב כזה גדול, אפשר להתאמץ ולתכנן מסלול שאין בו נסיעות עם מזוודות, או למצוא פתרונות אחרים, אבל שוב זה דורש תכנון
-
הי,
יכולה לענות לך מנסיונינו
אנחנו משפחה עם ילדים בערך באותם גילאים
ב 3 שבועות ויום היינו כך
נחתנו בטורנטו, שכרנו רכב ונסענו לניאגרה .
עברנו את הגבול ל NY, החלפנו רכב ונסענו במדינת NY לסיקס פלגס (לונה פארק מקומי קטן ונחמד ) כולל עצירות באטרקציות מקומיות כמו לייק ג’ורג
4 לילות ב NY NY
טיסה לסן פרנסיסקו ושני לילות שם
נסיעה לנאפה (האב חובב יין)
נסיעה ליוסמיטי ובילוי לילה שם
חזרה לקליפורניה ולכביש מס’ 1
לוס אנג’לס, דיסנינלנד ויוניברסל
סן דייגו שם ראינו משחק NBA
לאס וגאס, 2 לילות
וטיסה לטורנטו
לא היה צפוף בכלל
-
תודה לכולם על התגובות

לשירלי – טבע פחות. גם רחוק יותר ואם נרצה לשלב נצטרך לוותר על יעדים שיותר מעניינים אותנו.
לבתיה – נשמע מטורף לא מאמין שהספקתם הכול ולא דחוס
לאנשיםטובים – פחות קריטי העניין של הטבע למרות שיהיה נחמד לראות זה ממש מרחיק מהאזור העירוני לפי מה שהבנתי במפה. זה אומר שאת בוסטון אם רוצים אפשר לדחוף אבל את הטבע לא וקשה לנו לוותר על משהו אחר. בכל זה אני אתעניין שוב בקניונים וגם דודה שלי ונשקול לוותר על משהו בשביל זה. אבל תכלס – כל הכיף זה לראות או שממש מטיילים?
לגביי הרכב הבנתי נכון זה די בעייתי ונבדוק מה לעשות אבל האלטרנטיבה זה לוותר על החוף המערבי שחייבים בשבילו אוטו. וזה קצת מוריד מהכיף.
אמרת שהוא לא אידיאלי – בגלל האוטו או בגלל שזה מחוף לחוף? מה האידיאלי מבחינתך? להתמקד בחוף אחד? אם כן אני יודע שזה הדבר שנכון לעשות אבל שוב אנחנו לא מוכנים לוותר על השילוב בגלל שלא נטייל בארהב בשנים הקרובות.
ממש תודה לכולם ובמיוחד לאנשיםטובים שלמרות החוסר ידע והעיקשות שלי ממשיך לענות

-
עדכון – אחרי מחשבה וקריאה כאן יהיה נחמד לשלב גם קצת טבע בטיול. הבנתי שהטבע בחוף המערבי זה יוסמיטי ציון וברייס. אם נחליט לשלב – איך נעשה זאת? נוותר על בוסטון אבל יכול להיות שאפשר להוסיף טבע בלי לוותר על לאס וגאס לוס אנגלס וסן דייגו? זה די קרוב. מה ההמלצה שלכם? פארק אחד מספיק.