8 ימים ברומא
-
אהלן, אני ובעלי טסים ל-8 ימים ברומא, בעוד 4 ימים.
שכרנו דירה במרכז טרסטוורה.
לא מעונייניים לשכור רכב. איך הכי כדאי לנצל את הזמן?
הבנתי ש-8 ימים זה הרבה בשביל רומא. מאחר וכל יום אנחנו לנים בה, האם יש אתרים בקרבתה שכדאי ומומלץ להגיע אליהם לטיול חד יומי?
למשל נסיעה ברכבת לפירנצה, ליום אחד?
אודה לכל המלצה והתייחסות. -
8 ימים ברומאאהלן
שמונה ימים ברומא הם זמן מעולה להכרות די מעמיקה עם העיר, ובהחלט אפשרי ורצוי לעשות גיחות של יום אחד.
פירנצה ברכבת היא רעיון טוב (שעה וחצי ברכבת). אמנם לא תספיקו לראות את כל המוזיאונים החשובים, אבל אם תלכו לאחד ותתמקדו מאוד במה שאתם רוצים לראות , זה אפשרי!
אתרים שכדאי לבקר בהם:
בזיליקה סנטה מריה דל פיורה - Basilica Santa Maria de
גשר "פונטה וקיו" - Ponte Vecchio
מוזיאון האקדמיה - Accademia di Belle Arti Firenze
גלריה אופיצי - Galleria degli Uffizi
בית הכנסת הגדול (סגור בחגים!)
ברור שלא תספיקו הכל, אך כמו שכתבתי קודם- תתמקדו.
ופשוט ללכת ברחובות... (וזה תקף גם לגבי רומא). השיטוט ברחובות זה כמו ללכת במוזיאון פתוח
עוד אפשרות לגיחה היא גני טיבולי (לא הייתי). אחרים ימליצו עליהם מאוד (לא ראיתי עדין ביקורת רעה עליהם).
נדמה לי שיש לשם רכבת, אבל תבדקו את זה.
אגב, אם תזדקקו למידע נוסף על רומא אשמח לענות לכם!
תהנו והמון בהצלחה!!
עומר -
8 ימים ברומאשלום
פירנצה יום אחד מאוד דחוס. עדיף יומיים .
עוד יום אפשר לנסוע לנאפולי לנסוע לפומפי או לאי קפרי.
חג שמח. -
8 ימים ברומאטרסטברה מזכירה נשכחות, מקום מהנה שחזרנו לטייל בו וללכת לאיבוד בסימטאות (מצורפת תמונה) היתי ממליץ לכם על נסיעה ליום אחד לפירנצה (אמנם דחוס אך מאפשר גיחת הלוך וחזור ברכבת המהירה מבלי להיסחב עם ציוד ללינה), יום נוסף היתי ממליץ על גני טיבולי(מצורפת תמונה לטעימה).
את 2 הגיחות עשינו בפסח 2008 והיה מהנה מאוד.
-
8 ימים ברומאמשך השהייה ארוך מאד
ממליץ לקחת סיור מודרך בן שעתיים
במוזיאון הותיקאן. ( להזמין באתר הותיקן תמורת 30
יורו לאדם)
לשקול להצטרף לסיור ליום אחד באמלפי פוזיטנו סורנטו
-
8 ימים ברומאתודה לכולם על המידע, ציינת סיור מודרך באמלפי, מה ז"א ?
יש סיורים מתוכננים לים אחד מסוכנויות ברומא? -
8 ימים ברומאמצרף קישור כדוגמא לחברה שעורכת סיורים חד יומיים מחוץ לרומא
http://www.italyheaven.co.uk/daytrips.html
במחשבה שנייה הנסיעה מרומא לסורנטו ללא עיכוב בתנועה אורכת 3.5 שעות
ולכן מדובר ביום מפרך ולדעתי לא מומלץ.
מציע לך לשקול שנית הרעיון לצאת מרומא ברכב שכור ללינה באזור סורנטו ולחזור למחרת לרומא ( אולי ישירות לשדה התעופה )לאחר ביקור בפוזיטנו אמלפי רוולו.
חשוב:
לצאת לאזור רק במזג אויר טוב.
חזרתי מרומא שלשום, 8 ימים זה המון זמן , לדעתי פרק זמן של 4 ימים
הוא אופטימלי . חבל לא לנצל האפשרות לראות עוד אתרים מחוץ לעיר.
-
8 ימים ברומאכשהייתי ברומא, נסעתי לטיבולי בתחבורה ציבורית. זה ממש לא בעייה. אל תתפתו לסיור מאורגן שיקח עמלות יחסית גבוהות. נסעתי לפירנצה ברכבת מהירה. קצת יקר , אבל יפה מאד. בגלל שהיינו רק יום אחד , החלטנו מראש לוותר על המוזאונים העיקריים בשל התור הארוך, והסתפקנו בשוטטות ברחובות העיר העתיקה , ובכניסה למוזאונים משניים שאין אליהם תור ארוך.
חברה לעבודה יצאה עם סוכנות מתחנת האוטובוסים טרמיני לטיול מאורגן של יום לנפולי, פומפאי וסורנטו. (יש גם קאפרי במקום סורנטו) לשיקולך.
היא אמרה שהטיול היה כדאי. אולי זה קצת רחוק, אבל לא צריך לנהוג כך שזה פחות נורא.
-
8 ימים ברומאברומא באמת מומלץ לא לשכור רכב. התנועה קשה מאד ובייחוד למי שלא רגיל לנהוג ברומא. יש בעיות חנייה. ועוד סיבות רבות למה ממולץ להמנע משכירת רכב.
ממליץ לנסוע לפירנצה ליומיים במקום ליום אחד.
כמו כן ממליץ לנסוע לטיבולי.
בשני המקרים מומלץ לנסוע עצמאית ולא בטיולים מאורגנים.,
הסיבות: 1 מחיר. 2. בטיול עצמאי אתם קובעים את המסלול, את הקצב, את העניין ואת שותפיכם לטיול.
-
8 ימים ברומאאריק,
אני דווקא חולק עליך. שמונה ימים הם פרק זמן שכזאי לנצל עד תום (או לפחות כמעט), ויומיים מחוץ לעיר נראה לי סביר.
אם רק תסתכל על כל האתרים שתוכל ותרצה לראות בעיר תראה ש"חיים שלמים לא יספיקו"
(טוב, ככה אני הרגשתי לפחות)...
אני ממליץ מאוד לעבוד, לפני הטיול (בשלב התכנון) עם הספרים של Eye Witness . אני קראתי את הספר על כל איטליה, אני לא יודע אם יש על רומא. אני קראתי באנגלית, לא יודע עד כמה התרגום לעברית טוב.
הספר כולל המון תמונות חיות, מפות שימושיות, ומידע חיוני וגם קצת רקע היסטורי.
מקווה שעזרתי
חג שמח
עומר -
אכן כךכמו פריז, גם ברומא יש לי הרגשה שחיים שלמים לא יספיקו. אחרי שני ביקורים ברומא ו-11 יום בסך הכל אני עוד רחוקה-רחוקה מכל מה שאפשר לראות שם. גן עדן תרבותי. -
אכן כךעל איזה אתרים/בלויים/פעילויות את ממליצה, פרט לאתרים המפורסמים?