עלויות רכבלים, רכבות בשווייץ.
-
מבקשת עזרתכם על מנת לעשות סדר בבלגן. אנחנו מתכננים הקייץ לטייל באלפים של שווייץ וצרפת. אנחנו נהיה בקרוואן. יודעים כי שוויץ יקרה מאוד ועל מנת לתכנן מה נעשה ועל מה נוותר התחלתי להתעניין במחירי העלייה ברכבלים וברכבות לאתרים השונים.
מרוב מידע הלכתי לאיבוד.
האם יש בשווייץ אפשרות לקנות בסכום מסוים פאס לכל הרכבלים והפסגות לכמות ימים כמו שניתן בצרפת? האם זה מקנה עלייה לכלל כלי התחבורה באזור?
בתכנון המקורי היה לעלות ליונגנפראו וגם לטיטליס. לעשות מסלולי יום אשר דורשים רכבלים. חוששת שיהיה יקר מאוד. אשמח למי שהיה להאיר את עיניי.
ההרכב אגב זה זוג פלוס 3: 2,7 ו 11. -
שלום לך,
יש בשוויץ פאסים אזוריים שמשתלמים אם עולים למספר רכבלים ועושים כמה אטרקציות הכלולות בהם. צריך לחשב בדיוק מה עושים והאם זה משתלם.
רוב המטיילים מבלים באזור האלפים הברניים. הפאס כולל רכבלים חינמיים, רכבלים בהנחה, שייט, אוטובוסים (כולל אוטובוסי הדואר המאפשרים לחבר בין נקודת התחלה וסוף של מסלול) ועוד. יש גם פאסים בצרמאט, טיצ’ינו ועוד.
יש גם את הכרטיס “חצי מחיר” הנותן הנחה של 50% להרבה רכבלים, רכבות שיניים ועוד ברחבי שוויץ.
בקיצור, ממליצה לחפור צת ברשת. מה שמתאים למשפחה אחת לא בהכרח יתאים לאחרת.
מתי אתם נוסעים, אגב? בשוויץ קמפינגים נהדרים, אבל עלול להיות צפוף סביב ה1 באוגוסט שזה החג הלאומי שלהם.
-
עליתם כבר למון בלאן בצרפת?
הייתי מוותר על הרכבלים היקרים של שוויץ ומסתפק באלה של צרפת.
אני אוהב את שוויץ אבל צרפת לא פחות יפה והרבה יותר זולה.
בלי קשר לשיקול הכספי אתם עם ילד בן שנתים. לא הייתי עולה עם ילד כזה מעל 3000 מטר. קר מאוד בגובה גם באוגוסט.
אם אתם מתעקשים על שוויץ אז בצרמט וסאאס פי יש רכבלים ורכבות שעולים לגבהים של היונגפראו במחיר קצת יותר נמוך למיטב זכרוני.
-
הבעייה בגובה היא פחות הקור אלא יותר האוויר (חמצן) הדליל. ילד קטן שלא יודע לבטא בדיוק את מה שהוא מרגיש -זו בעיה. אבל בהרכב כזה ניתן להתפצל בפעמים שעולים לאחת הפסגות.
-
בהמשך לקודמי, לא מומלץ לילד בגיל שנתיים לעלות לגובה של 3000 ומעלה, ואלה היקרים ביותר. כמובן המוסמך ביותר זה הרופא של הילד. דווקא שני הילדים האחרים יכולים להוזיל עלויות לעומת צרפת, כי בפסים מסויימים ילדים עד גיל 16 עולים בחינם.