ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חופשה בתאילנד- האם לוותר על הצפון??

פורום תאילנד
    11
    17
    4456
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liron caduri
      liron caduri נערך לאחרונה על ידי

אז כבר יש כרטיסים... 16.11 טיסה לבנקוק. אנחנו זוג בירח דבש, רוצים חופשה "של תיירים" בלי טיולים מייגעים, הליכות ארוכות וכו' רוצים לראות מקומות יפים, אטרקציות, בטן גב ושופינג... עכשיו השאלה:
      אנחנו טסים לחודש, והתתלבטות הגדולה כרגע היא האם לוותר על הצפון ולהסתפק בבנקוק והאיים (ובכך אולי להספיק יותר זמן בכל אי או לחילופין יותר איים) או אולי לתכנן בנקוק, איים וקנצ'בורי. מה אומרים המומחים? האם שווה להשקיע ולעלות לצפון? האם קנצ'בורי היא חלופה טובה? זו פעם ראשונה שלי בתאילנד ואני לא רוצה להרגיש "פספוס" אבל מצד שני אני לא שומעת יותר מדי התלהבות מאזור הצפון... תודה על העזרה!!!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

אנחנו טסים לחודש, והתתלבטות הגדולה כרגע היא האם לוותר על הצפון ולהסתפק בבנקוק והאיים (ובכך אולי להספיק יותר זמן בכל אי או לחילופין יותר איים) או אולי לתכנן בנקוק, איים וקנצ'בורי.

מה אומרים המומחים? האם שווה להשקיע ולעלות לצפון? האם קנצ'בורי היא חלופה טובה? זו פעם ראשונה שלי בתאילנד ואני לא רוצה להרגיש "פספוס" אבל מצד שני אני לא שומעת יותר מדי התלהבות מאזור הצפון... תודה על העזרה!!!

הצפון כבודו במקומו מונח. אנשים נחמדים יותר, נופים דרמטיים יותר והרבה יותר ג'ונגל. נכון שאפשר לעשות את הצפון כמו טירונות ונכון גם שאם מחפשים שלווה ורוגע, משתכנים באיזה מלון שקט ומטיילים בסביבה בנחת ובשלווה.
        בגדול, אין תחליף אמיתי לצפון, אבל שום דבר בעולם אינו פיספוס. תארי לעצמך אתכם בתאילנד ביום השנה לנישואין עושים את הצפון. מה רע בזה?
        קנצ'נבורי היא באמת מעין 'צפון קטן' קומפקטי ונחמד.היא בהחלט חלופה טובה בייחוד אם יוצאים לכמה 'הרפתקאות' בסביבה וכאלו יש בשפע.
        אם אתם אוהבים יותר איים, השארו יותר בדרום.
        • גולן שרמן
          גולן שרמן נערך לאחרונה על ידי

לירון (לא ברור אם גבר או אישה אז אני אענה בלשון זכר...),
          גם אנחנו בילינו את ירח הדבש בתאילנד וגם לנו היה חודש. חודש זה המון זמן ואסור בשום אופן לפספס את הצפון !
          אנחנו חילקנו את הטיול כך:
          צפון - 6 ימים (כולל 3 ימי טיול ג'יפים, יום או יומיים בצ'יאנג מאי המקסימה ואולי יום טיול לדוי אינטנון)
          איים - סה"כ שבועיים (לטוס מצ'יאנג מאי לפוקט ולעשות שם שלושה ימים כולל יום טיול לפאנג נגא ויום טיול לשמורת קאוסוק, להמשיך ליומיים בקופיפי, להמשיך לשלושה ימים בריילי, להמשיך לשלושה ימים בקוסמוי ולקנח בשלושה ימים בקופנגן, לחזור לקוסמוי ולטוס לבנגקוק)
          מרכז - סה"כ שבוע, כולל יומיים בקנצ'נבורי, יום אחד אטרקציות באזור בנגקוק (השוק הצף, חוות התנינים וגן הורדים) ועוד שלושה ימי מקדשים, שווקים וקניונים.

כל התכנון הזה נכון בתנאי שאתם לא רוצים להזרק באיזה מקום בבטלה גמורה, כמו למשל בפאי בצפון שהכרתי טיילים שישבו שם גם שבוע ללא מעש.... זה לא הסטייל שלי, אבל אולי שלכם.

בכל מקרה, מזל טוב והרבה הנאה !
          • איתן ששון
            איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם גולנוש
            אם הייתם נוסעים לשבועיים אז באמת אין טעם גם לצפון וגם לאיים.
            אבל חודש? גולנוש צודק, לא לפספס.
            טיפ קטן, תזמינו טיסות ומלונות מראש.
            • נדב הרגיל
              נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

מחזק את דברי גולנוש ואיתן,
              לדעתי לא לוותר על מקום נהדר ומיוחד כמו צפון תאילנד כשנוסעים לפרק זמן של חודש. זה מספיק זמן.
              כנראה שלא תצטערו - ירוק, שלווה, ג'ונגלים, אנשים טובים, ג'יפים, עיירות מקסימות ועוד ועוד. Smile
              • nati544
                nati544 נערך לאחרונה על ידי

מחזק את דברי גולנוש ואיתן ונדב,
                בשום פנים ואופן לא לוותר על הצפון. חודש בטן גב?
                צפון תאילנד מדהימה. אתם יכולים להתאים לעצמכם איזה טיול שאתם רוצים וסגנון שמתאים לכם. יותר קשה , פחות קשה...
                לא לפספס. אחרי שתהיו תבינו למה אסור לפספס
                נתי
                • שלומי פ
                  שלומי פ נערך לאחרונה על ידי

שלום לירון, תמסרי ד"ש לשי וחג שמח.
                  לגביי הצפון תצרו קשר עם בחור ששמו גל מצאנג מאי שמומלץ כאן בפורום, הוא ימליץ לכם מה לעשות ב-6 ימים בצאנג מאי. לדעתי לא לקחת את הטיולים של טנה ורד בריק, שם מדובר בשלושה ימים שמתאים יותר לטיול שנתי בבית ספר תיכון.
                  לגביי הטיסות הפנימיות שבכוונתכם לבצע, אני גם ממליץ להזמין מראש, בעיקר מ-אייר אסיה 0 ליעדים שהם טסים ), ככל שמקדימים את ההזמנה של הטיסות הם יוצאות זולות יותר.
                  גולנוש רשם מסלול שלטעמי הוא ריצה בין האיים בתאילנד, אני הייתי מוותר על קנצנבורי ומוסיף זמן באיים. יש לקחת בחשבון את הפול מון שיהיה ב- 2/12, אם אתם מעוניינים לבלות בפול מון.
                  • גולן שרמן
                    גולן שרמן נערך לאחרונה על ידי

שלומי ידידי,
                    המסלול שרשמתי הוא בדיוק המסלול שעשיתי בירח דבש שלי, מה שנקרא "מחוף לחוף" בשבועיים והוא מתאים מאוד למי שרוצה להתרשם מהאיים ויופיים ופחות מתאים למי שמחפש בטלה גמורה.
                    מי שרוצה בטן גב בלבד, עדיף לו לשקוע יותר במקום אחד ובזה אני מסכים איתך לחלוטין.
                    אשתי ואני לעולם לא נשכח את המסע הזה מאי לאי למרות שהיינו כבר לא מספר פעמים לאחר מכן !
                    • liron caduri

תודה לכולם!!!
                      הצלחתם לשכנע אותנו Razz
                      עכשיו עוד קצת עזרה: להזמין טיול כבר מהארץ לצפון? מה החברה המוממלצת? יש אתרים/ פעילויות מומלצות? האם הטיול כולל מקומות לינה או שאת זה צריך להזמין בנפרד?
                      תודה רבה וחג שמח לכולם!
                      (ושלומי- שי מוסר ד"ש חזרה!! Laughing
                      • איתן ששון
                        איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם!!!
                        כדאי להזמין מהארץ מכיוון ויתכן שהמחיר יהיה גם יותר זול וגם כאשר אתה נוחת אז ישר יש הסעה שלוקחת אותך ישירות למלון.צ'ופרים קטנים אך שווים,נכון? Very Happy
                        הטיול כולל הכל! לינה אוכל וכו'.
                        יש שני סוכנים אמינים וטובים שאתה יכול להעזר בהם.
                        מרטין
                        וגל מצאנג מאי
                        • nati544
                          nati544 נערך לאחרונה על ידי

הנה שרשור שיעניין אותך
                          תקרא את השרשור הבא ויהיה לך קצת רגע לגבי הצפון.
                          • שרשור על הצפון
                          • shiraz20
                            shiraz20 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם!!!
                            כשהייתי בתאילנד בפברואר עלה לי בבנגקוק דרך המטייל הטיול ג'יפים 5000 באט ל3 ימים כולל הכל(מלונות, 3 ארוחות ביום, שתיה ופירות). בסוף הטיול שלי בתאילנד אחרי 3 שבועות הגעתי שוב לבנגקוק ראיתי שהיה מבצע לאותו טיול ב3500 באט....באסה...

בכל אופן גם לי הייתה ההתלבטות לגבי הצפון וכולם אמרו לי לא לוותר, אבל זה ממש תלוי... רק אם את ממש אוהבת טבע!! התנאים שם מסריחים (כל השירותים הציבוריים שם הם בול קליעה) חוץ מאשר במלונות (שהם מצויינים). אני הייתי מוותרת... הייתי יכולה לנצל עוד 3 ימים בקוסמוי, אבל למרות הכל זאת חוויה.

את יכולה לבדוק על מסלול עצמאי בצפון שהוא לא בתוך הג'ונגלים.
                            ובשום פנים ואופן לא לוותר על השוק לילה בצ'אנג מאי! הוא הכי זול בתאילנד, מה שאת רואה תקני ולא לשכוח להתמקח איתם על כל דבר.

אני בטוחה שתהני בכל מצב כי את בתאילנד!
                            אני גם חוזרת לשם בינואר... איזה כיף....
                            • דר. דודו
                              דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

אם יש לכם זמן - הדרך המומלצת ביותר היא נסיעה מבנגקוק לפוקט ברכב. הדרך הזו עוברת באזורים היפים ביותר בתאילנד וכוללת כפרי דייגים, יערות גשם, חופים מקסימים, שמורות טבע ואיים.
                              • nis77
                                nis77 נערך לאחרונה על ידי

לא לוותר על העיירה פאי!!!!
                                אם יש מקום רומנטי המתאים לזוג בירח דבש זוהי העיירה פאי
                                3 שעות נסיעה במיני ואן מצאנג מאי מגיעים לעיירה רגועה עם נחלים זורמים במרכזה. ריזורטים מדיהימים וזולים!!
                                אפשר להשכיר אופנוע כולל ביטוח נזק וגניבה, מקבלים מפה, ומטיילים בכל האיזור מבלי להתאמץ כלל.במסלול מפלים מדהימים, מעיינות חמים, טיולים פילים עם רחצה בנהר, קניונים ונופים מדהימים וכמובן אנשים נחמדים ולבביים.
                                זמן מומלץ 2-3 ימים.
                                • samiso
                                  samiso נערך לאחרונה על ידי

לא לוותר על העיירה פאי!!!!
                                  ניסים שמח שנהנתה ושמח שאתה רק נחתת וכבר תורם לפורום,אכן קל להתאהב בעיירה פאי
                                  (תורקיה היה אצלי לפני חצי שעה...)
                                  • נדב הרגיל
                                    נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

תוספת קטנה להודעה של nis77
                                    קודם כל, אני שמח שנהנת בפאי, מקום שובה ומכשף. אני יכול לומר המלצתך היא מינימום מבחינתי Smile . פאי זו שלושה ימים מינימום. מקום מקסים עם קצב שונה Smile .
                                    דבר שני, בקשר להשכרת האופנועים עם הביטוח לנזקי גניבה ותאונות. אני מניח שמדובר בהשכרת אופנועים מ - AYA.
                                    חשוב להעביר את המידע שלמרות הימצאותו של כיסוי הביטוח אצל AYA, חובה על השוכרים להצטייד ברשיון בין לאומי שמתאים לרכיבה על אופנוע, וחובה על השוכר להצטייד בביטוח רפואי מהארץ, כזה שיכסה גם תאונות של כלי רכב חס וחלילה.
                                    בעבר AVI רשם כאן מקרה שהיה עד לו בסוכנות של איה - שוכרים שעשו תאונה (או שנגנבו האופנועים) ולא היה להם רשיון בין לאומי. הם נאלצו להשאיר שם הרבה מאוד כסף וזאת למרות הביטוח.
                                    רשיון בין לאומי מתאים לנסיעה על כלי הרכב אותו שוכרים, וכמובן קסדה ונסיעה זהירה וללא השתוללויות!!
                                    טיול מהנה לכולם Smile
                                    • liron caduri

חברים יקרים, תודה לכולכם על המידע והטיפים!!!!
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון