טיול קרוואן באירופה
-
היי,
מתכננים טיול של שלושה חודשים בקרוואן באירופה,
אשמח לקבל קצת מידע.
- 1. לקנות קרוואן או לשכור?
- 2. האם ספטמבר תקופה טובה להתחיל את הטיול?
- 3. האם ניתן לשכור קרוואן כאשר הכלבה שלנו מגיעה איתנו
- 4.היכן הכי כדי לשכור קרוואן?
תודה מראש לעונים ולעוזרים!

-
היי גם לך,
לגבי רכישת קרוואן- לפי מיטב ידיעתי, היום קשה מאד לתייר לקנות רכב באירופה (רוב מדינות האיחוד) . כדי לרכוש רכב ובעיקר כדי לבטח אותו צריך אישור שהיה, כתובת וכו'.
יש מספר אפשרויות להתגבר על המכשול בדרך חוקית. אם יש לך משפחה או חברים טובים באחת ממדינות אירופה, הם יכולים לרכוש בשבילך ולבטח את הרכב, ולרשום אותך כנהג נוסף.
אפשרות נוספת, לרכוש דרך חברה. אני יודעת שעושים זאת עם קראוונים למשל, לטיולים ארוכים באירופה. החברה גם קונה מחדש את הרכב.
שמעתי פעם שבאנדורה יותר קל למצוא חברת ביטוח שתבטח את הרכב, לא בטוחה.
יש גם חברות שמציעות ליסינג בתנאים סבירים יחסית, לתקופות ארוכות, עם אפשרות להחזיר את הרכב במקום אחר. לא יודעת אם יש אפשרות כזו לקרוואנים.
לגבי עונת הטיול בקרוואן- לדעתי היתרון המשמעותי של קרוואן-בגמישות שהוא מאפשר ובטיולי הטבע. ספטמבר זה כבר די הסוף של טיולים כאלו באירופה ולכן לא הייתי מתחילה את הטיול בספטמבר אלא מסיימת בו. כמובן שמאד תלוי איפה מטיילים-דרום ספרד, דרום צרפת ודרום יוון אולי יתאימו גם באוקטובר. אבל באלפים, סקנדינביה וכו’- חלק מהקמפינגים כבר נסגרים במהלך ספטמבר ולא כל כך ניתן לעשות מסלולים ברגל. ולטיול ערים-הקרוואן מיותר…
לגבי שכירת קרוואן עם הכלבה-צריך לבדוק עם חברת ההשכרה. באירופה ראינו המון מטיילי קרוואן אירופאיים עם הכלבים שלהם. זה מקובל מאד שם.
-
לגבי הכלבה, קודם כדאי לברר מה בכלל החוקים לגבי הבאתה לאירופה וחזרה לארץ. יש מדינות שמחייבות הסגר לתקופה מסוימת.
באשר לספטמבר, תלוי איפה מטיילים וכמה אתם רגישים לקור מכיוון שבאוקטובר יתחיל להיות יותר קר, ובנובמבר עוד יותר. ספטמבר הוא דווקא חודש טוב לאירופה לטעמי (אבל אני משונאי הקיץ).
עוד דבר: אם אין לכם דרכון אירופאי, שימו לב מאוד לתאריכי הטיול ולמסלול, ואם היו לכם נסיעות קודמות לאירופה בחצי שנה שלפני, בגלל חוקי ויזת השנגן.
-
מודה לכם על התשובות והפירוט, תמיד כיף לקבל עזרה