תכנון שלדי
-
הי
אחרי קצת שעורי בית. מתכננים את הטיסות הבאות
בחמישה שבועות 35 ימים. זוג +בוגרת
תל אביב- בוסטון
אתרים : פרק אקדיה אזור שמפליין ניאגרה איתקה
ניו יורק- קלגרי
אתרים: גליישר ילוסטון טיטון
סולט לייק סיטי-ניו יורק
4 ימים בניו יורק
ניו יורק- תל אביב
אנא הערותיכם או הצעותיכם. אם למישהו תהיה סבלנות למסלול מיוחד אודה מאוד. אם יש למישהו תובנות בקשר לבעיתיות השכרת רכב והחזרתו בין קלגרי לסולט לייק. אולי שווה לחזור לקלגרי?
חג שמיח ותודה
-
טיסות הוזמנו? יש תאריכים מדוייקים?
נראה לי חבל לטוס פעמיים לניו יורק.
אפשר לבקר בניו יורק לפני המערב
ואפשר לטוס מהניאגרה (באפולו) למערב בלי להגיע לניויורק
הטיול בקיץ נכון?
כמה ימים הייתם רוצים להקדיש לבוסטון?
מה עם שופינג? הבוגרת (ואתם) לא מעוניינים?
הייתי מחלק את הטיול לשבועיים צפון מזרח ושבועיים צפון מערב (והשאר זה הטיסות הבינלאומיות + ניו יורק)
-
היי,
אני רוצה לעזור אבל לא כל כך ברור לי מה המסלול וכמה זמן חשבתם להקדיש לכל מקום.
אם מטרת הטיול במערב לטייל בגליישר וילוסטון, למה לנחות בקלגרי? למה לא לנחות בסולט לייק סיטי?
אם רוצים גם לטייל ברוקיז, אולי זה קצת יותר הגיוני אבל גם אז לא ברור בדיוק מה המסלול.
לגבי השכרת רכב חד כיוונית מקלגרי (קנדה) והחזרה בסולט לייק סיטי (ארה״ב)
אני תמיד אומרת never say never
ולכן אולי ניתן למצוא חברת השכרה שבה זה אפשרי
אבל מכל מה שידוע לי – זה לא אפשרי.
כדאי למצוא חברת השכרה כזו לפני הזמנת הטיסות
ולהבין גם מה העלות הכרוכה בכך.
בקיצור – ממליצה לבדוק את היתכנות השכרות הרכב לפני הזמנת טיסות
-
הי
שופינג יהיה בכל הטיול.
זה לא העיקר.נראה לי שנקדיש יומיים לבוסטון להתאוששות.
הסיבה לחזרה לניו יורק היא שאין טיסה ישירה לסולט לייק או לקלגרי מבאפלו, ומעייף אותנו שדות תעופה.
אם נרצה לדחוס את גליישר אז חשבתי לנסוע מצפון לדרום ולחזור מסולט לייק במקום לעשות מסלול הלוך חזור. הכל תלוי בהשכרת הרכב.
בכל מקרה לשהיה בניו יורק רוצים להגיע בלי רכב בסוף.
שוב רעיונות יצירתיים יתקבלו בברכה.
תודה למגיבים חג שמח
-
אם כל הכבוד ל”קושי” בטיסת קונקשין, אני לא חושב שאפשר להשוות אותו לנסיעה של 10 שעות מהניאגרה עד לניו יורק.
לחזור לניו יורק כדי להיות בה – סבבה. לנסוע 10 שעות עד ניו יורק רק כדי לטוס משם ישר – נראה לי מיותר.
בלי קשר – אין בעיה להגיע לניו יורק בנסיעה ושם להחזיר את הרכב ולהיות במנהטן בלי רכב.
יומיים בבוסטון זה יחסית מעט. במיוחד אם זה גם היעד הראשון עם ההתלהבות מחד והג’טלג מאידך. בכל מקרה גם עם רק יומיים, זה צריך להיות יומיים נטו, כלומר לא כולל את יום הטיסה. וגם כדאי שהיומיים האלה לא יכללו דברים כמו שייט לוויתנים ש”שותה” חצי יום.
לגבי שופינג בכל הטיול – לא מומחה לאיזור המערבי, אבל בגדול אין הרבה אפשרויות שופינג בילוסטון
.בצד המזרחי יש יותר כי עוברים קרוב לערים.
אבל שופינג זה דבר שגוזל זמן. שעה שופינג לא גוזלת זמן. אבל יום שלם וודאי שכן, וגם 4 ערבים זה משהו שצריך לשריין לו זמן.
היות וצפון מערב הוא לא יעד קלאסי לשופינג, והיות וניו יורק זה גם לא היעד האידאלי לשופינג (בגדול אין שם חנויות אאוטלט) זה אומר שאם מתוכנן שופינג רציני כדאי לעשות אותו בחלק של צפון מזרח, ואז כדאי לתכנן את זה.
-
קלאסי או לא קלאסי, את השופינג הרציני כדאי לתכנן דווקא למונטנה (במעבר בין גליישר לילוסטון), שם יש מס של 0% על הקניות.
בעיקר אם מתכננים להזמין דברים מאמזון – לשם הכי כדאי להזמין.