ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בספטמבר לזוג צעיר

פורום צפון אמריקה
    4
    6
    2614
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Niv3277102
      Niv3277102 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      אחרי הרבה בירורים וחיפושים גיבשנו תוכנית לטיול בספטמבר.
      אשמח לעזרתכם – יש לנו חור של שבוע בין קיי ווסט לניו יורק.
      נשמח לדעת על יעדים שמומלץ להוסיף לטיול בהתחשב שזה חודש ספטמבר ומזג אוויר בעייתי בפלורידה.

רצף הטיול:
      5 ימים סן פרנסיסקו
      לילה ביוסמיטי
      לילה בכביש מספר 1 מונטה ריי
      5 ימים בלוס אנג'לס
      4 ימים בווגאס
      3 ימים מיאמי
      לילה בקי ווסט
      (יעד שצריך לבחור)
      7 ימים בניו יורק

בנוסף ,מלונות מומלצים ביוסמיטי, מונטה ריי ,קי ווסט ???

תודה רבה לעוזרים !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy
        imeshy נערך לאחרונה על ידי

אני אחזור על חלק מדברי בשאלה הקודמת שלך, לאחר בדיקה נוספת

1. מקסיקו לא רלוונטית כעת.. טיחואנה לא שווה את זמנכם, אקפולקו (בחוף המערבי) קשה להגעה וכל החלק המערבי (איסלה מוחרס, יוקטן, פלאיה דל כרמן וכו’) אינו מתאים לעונה. 

2. לפי אופי הטיול שלכם – זה טיול מקיף של כל ארה”ב, וכל נקודות העניין שלכם. כך שאני לא רואה שתעשו טיול נוסף (בטח שבשנים הקרובות) לארה”ב. זה בסדר גמור – רק שכדאי לנצל את ארה”ב וכל המקומות שבעדיפות “1”

3. לאור #2 – אני מאוד ממליץ לכם לעשות גיחה של יומיים שלושה מניו יורק למפלי הניאגרה..טסים לעיר באפלו ומשם מטיילים בשני המפלים (האמריקאי והקנדי). חוויה מדהימה ומאוד מומלצת. זה יכול לסגור את החור שלכם!

4. נהוג לספור את הטיול בימים ולא בלילות. לפי התכנון שלכם – ביוסמיטי יש לכם בערך חצי יום (כי לוקח חצי יום בערך להגיע לשם מסן פרנסיסקו).  גם לכאלו שאינם חובבי טבע זה מעט מדי. תוסיפו לפחות עוד יום ביוסמיטי! והנה עוד יום שסוגר לך קצת את החור

5. כנ”ל לגבי כביש מספר אחד. רשמת לינה במונטריי וזה בסדר גמור (יש שם גם אקווריום ברמה גבוהה מאוד  – בדומה למצפה התת ימי באילת רק טוב ממנו). בעצם לכביש מספר אחד לא השארת זמן בכלל. תוסיפו עוד יום לרוד טריפ שרציתם לעשות. חשוב להזכיר שכביש מספר אחד סגור לשיפוצים בזמן זה, אבל אתרי הטיול בשוליו פתוחים. והנה עוד יום שסוגר לך קצת את החור

6. קי ווסט יכול להיות לך קצת בעיה. שים לב שתהיה במיאמי בלי רכב ולכן תצטרך להגיע לשם בטיול מאורגן כלשהוא (עם/בלי לינה) או בתחבורה ציבורית כלשהיא (נסיעה ארוכה מאוד!). לא שזה לא אפשרי אבל קח בחשבון. 

7. ויתרת על סן דייגו במסגרת הרוד טריפ שלכם וחבל. זו עיר נהדרת ליומיים של טיול לפחות ויש בה גם את סי וורלד. והנה עוד יומיים לביטול החור שלכם. 

• איריס צ.ר
          איריס צ.ר נערך לאחרונה על ידי

הי,

לעניות דעתי – 

5 ימים בסן פרנסיסקו – יותר מדי, מספיקים 3 ימים (בשילוב אלקטרז, שלשם הייתי מזמינה מקום מראש)

1 לילה ביוסמיטי – לא מספיק בכלל, הייתי מוסיפה לילה נוסף

כביש 1 – הייתי מוסיפה לילה נוסף, מרווחת את הנסיעה המקסימה בין העיירות (רצוי לבדוק אם הכביש פתוח, כי הבנתי שהיה סגור)

5 ימים בלוס אנג’לס – אין מה לעשות שם מעבר ליומיים / שלושה

4 ימים בווגאס – אם אתם לא מתכוונים לשהות רק בקזינו, אז מספיקים גם 3 ימים למצות את כל בתי המלון והסטריפ.

בהצלחה Smile

חג שמח

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

חשוב מאד לספור ימים ולא לילות, ולספור גם זמני נסיעה.

מסן פרנסיסקו ליוסמיטי יש 4 שעות נסיעה, וכנ”ל מיוסמיטי לאיזור מונטריי (לצורך כביש 1)

ממונטריי ללוס אנג’לס אפשר לנסוע ביום אחד, אבל זה לא משאיר לכם כמעט זמן לטייל.

באופן דומה יש זמני נסיעה מלוס אנג’לס ללאס וגאס, הטיסה לחוף המערבי לוקחת יום שלם (או לילה ללא שינה, לא בטוח מה יותר טוב), הטיסה לניו יורק לוקחת חצי יום וכו’.

אני אוהב להציג תוכניות בתורה של טבלה כאשר לכל יום יש שורה משל עצמו. העמודות כוללות את התאריך והיום בשבוע (אם כבר ידוע), מקום הלינה בערב, מה עושים ביום, וכמה זמן נסיעה צפוי לנו. כשבונים את זה בצורת טבלה כזו אפשר בקלות לראות שיש מקומות שבפועל לא נספיק להיות בהם, איפה יש רצף נסיעה וכו’. אפשר גם בצורה של לוח שנה (לפי שבוע) אם מעדיפים.

אני שב ומציע לוותר לחלוטין על פלורידה ובתמורה לעבות את החוף המערבי.

כמו שהוזכר אפשר גם לשלב את הניאגרה (מהחוף המערבי לטוס לבאפולו, ביקור בניאגרה ומשם בנסיעה או טיסה לניו יורק).

• Niv3277102
              Niv3277102 נערך לאחרונה על ידי

Imshay תודה רבה על תשובתך.

תכנון הטיול ליעדים הנל כמו שהגדרת "מקיף" כי מדובר בטיול ראשון ובאמת מתוך נקודת הנחה שלא יודעים מתי נשוב. 

באמת הוספנו לנו כמו שהמלצתה את מלי הניאגקה לטיול ככל הנירא טיסה מווגאס לבאפלו או לניו יורק תלוי בטיסות. וזה עזר לצמצם את "החור" עכשיו נותרנו עם מיאמי שלגביה יש לנו הרבה ספקות מאחר ואנחנו טסים בספטמבר ולפי המצב בשנים הקודמות תמיד נפל סופה רצינית בחודש זה.

האם לקחת את הסיכון פלוס plan b או לחפש יעד נוסף אחר אשמח לתשובתך בנושא

• imeshy
                imeshy נערך לאחרונה על ידי

מבדיקה שעשיתי פעם – לא ראיתי שיש מגוון גדול במיוחד של טיסות לבאפלו מערים שונות בארה”ב. מרבית הטיסות היו מניו יורק ורוב הטיסות מערים אחרות היו עם קונקשן בניו יורק. 

בקיצור – שבצו את מפלי הניאגרה אחרי ניו יורק ולא אחרי וגאס. 

שנית – שמת לב שיש להוסיף ימים לכביש מס’ אחד, וליוסמיטי. 

שלישית – לא יודע מה המשיכה הגדולה למיאמי. אם זה כל כך חשוב לכם ותרגישו פספוס אם לא תהיו שם – אז סעו לשם וקוו למזג אוויר טוב. בעיני (לדעתי האישית בלבד) – מיאמי לא מספיק מעניינת. 

אם מחפשים להחליף את מיאמי ביעד בטן/גב כזה או אחר – אפשר לבדוק (לא הייתי) את האופציה לישון כמה לילות בחופי לוס אנג’לס (סנטה מוניקה, סנטה ברברה) ולהנות מהחופש שם. כדאי לבדוק עם מי שעשה. 

כמו”כ – אם מוותרים על מיאמי – זה גם מאפשר להוסיף את סן דייגו היפה (ואולי גם בה יש מקומות “חוף” שווים). 

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון