כוכב בקנדה?
-
אהלן,
אנחנו זוג הורים ו-3 ילדים קטנים (3,3 5.5) יוצאים לחודש לחו”ל (סוף אוגוסט עד סוף ספטמבר) ומתלבטים כרגע בין צרפת לקנדה.
בגדול חשבנו על 3-5 טיולי כוכב, כך שיהיה יותר קל להתנהל לוגיסטית.
אם ניסע לצרפת, הרעיון הוא כוכב סביב שאמוני, כוכב אנסי, כוכב בריביירה הצרפתית (איזור ניס) וכוכב בפרובנס.
לגבי קנדה – פחות חקרתי עדיין…
האם יש דבר כזה כוכב בקנדה? או רק טיול מתגלגל?
אם כן, איפה מומלץ להתמקם לטיולי כוכבים?לאיזה צד כדאי לנו להגיע בעונה זו – מזרח קנדה (היינו בניאגרה פולס והאיזור) או מערב קנדה (היינו בוונקובר והאיזור)..
עוד המלצות? רעיונות? טיפים שלא חשבנו עליהם?
תודה

-
רק כוכבים יהיה קשה, אבל אפשר לבנות מסלול במזרח קנדה עם כמה כוכבים ומעבר מתגלגל ביניהם.
לפני שאנסה להציע מסלול רציתי לבדוק האם טיול מתגלגל של 2-3 לילות במעבר מכוכב לכוכב מקובל עליכם ?
-
יש מקומות בקנדה בהם ניתן לשבת מספר ימים ולצאת לטיולי יום למקומות שונים, אבל לא נראה לי שאפשר לשבת במקום אחד חודש ולצאת ממנו לטיולי כוכב. אופי המדינה שונה ולכן זה פחות מתאים. המרחקים לרוב גדולים יותר בין נקודות ענין.
הנה מספר מקומות אפשריים:
בניו ברונסוויק אפשר לשבת בסיינט ג’ון או במונקטון (או שילוב ביניהם) ולצאת למספר טיולי כוכב לאורך מפרץ פאנדי. בנובה סקוטיה אפשר לשבת במקום כמו Baddek ולטייל בכל Cape Bretton Island בטיולי יום. אפשר לשבת בהליפקס, לבקר בעיר וגם לצאת לטיולי יום במקומות כמו Lunnenberg, Peggy’s Cove וכו’.
בעיר קוויבק אפשר לשבת מספר ימים לטיול בעיר ובסביבותיה.
יתכן וזה נכון גם לגבי מונטריאול.
אפשר לשבת בטורונטו ולצאת לטיולי כוכב למפלי הניאגרה ול- Niagara on the lake ואולי למקומות נוספים שאינני מכיר.
במערב קנדה, אפשר לבקר ברוקיס הקנדיים עם לינות בשני מרכזים, לינה ב- Lake Louise או banff או Canmore וביקור בפארקים הדרומיים ולינה בג’אספר של מפר ימים תוך ביקור בפארק ג’אספר ובפארקים קרובים כמו הר רובסון בקולומביה הבריטית. אני לנתי בכל מרכז 3-4 ימים.
לגבי ונקובר והאי ונקובר, אני מבין שאתם כבר מכירים. אפשר לשהות מספר ימים ב- Pacific Rim (העירה טופינו, למשל). מונקובר אפשר לעשות טיול יום על כביש 99, כמה שמספיקים. אולי אפשר לצאת גם לכוון ה- sunshine coast לטיול יום.
אבל, בסופו של דבר, אם יש לכם חודש, תאלצו לצאת לטיול מתגלגל עם שהות של מספר ימים בכל מקום לינה. לדעתי, מזרח קנדה מתאימה לכך יותר, אבל עדין, כנראה שצרפת יותר מתאימה כי האתרים הרבה יותר קרובים זה לזה.
-
לגבי מזרח קנדה, לפני שנים שהינו שבוע במוסקוקה, אזור האגמים שמצפון לטורונטו. לקחנו ביקתה על שפת אגם וטיילנו באזור. זה נחמד, אבל אין בזה הרבה עניין או גיוון. כפי שנכתב בפוסט הקודם, אפשר לעשות כוכבים נוספים בנובה סקוטיה, אולי בניו ברנסוויק או בפרינס אדוארד איילנד- לדעתי אין בזה הרבה תוכן והמרחק בין כוכב לכוכב גדול. בצער אגיד שצרפת כנראה יותר מתאימה לסוג כזה של טיול.
-
תודה רבה, חבריםאז כנראה שנטוס לצרפת….
קצת חבל לי “לבזבז” חופשה של חודש (זה לא קורה כל שנה) על יעד קרוב… אבל בטוחה שנהנה גם שם

פשוט בגילאים של הילדים שלנו, כנראה שעדיף מקומות קרובים יותר.
אשמור לי את כל ההמלצות שלכם, כי אני בטוחה שגם לשם נגיע… אם לא השנה אז בהמשך.
תודה!