הלסינקי, פינלנד
-
כמה ימים הלסינקי “שווה”?
-
לפי דעתי, אם נכנסים לאתרים השונים, כ 3 ימים גג.
-
תודה נירית.
לביקור בהלסינקי עצמה אני רוצה להוסיף שני טיולי יום: אחד לצאת קצת לטבע שמחוץ לעיר, והשני במעבורת לטאלין (אסטוניה). מה דעתך והאם יש עוד רעיונות?
-
הייתי רק כחצי יום בהלסינקי בקונקשן ארוך.
קראתי שטאלין מאד יפה , אבל אישית הייתי מקדישה לה יום שלם, כולל לינה. למרות שבאמת רבים מגיעים לשם לטיול יום.
לטיול טבע הייתי בוחרת בפארק nuuksio או אגם Tuusula (הפארק קרוב יותר).
לעיירה הייתי נוסעת ל Porvoo שאמורה להיות מאד ציורית.
והכי חשוב לא הייתי מפספסת את Suomenlinna-הטירה באי סמוך להלסינקי.
-
תודה !
-
היי,
מצ”ב קישור לבלוג שכתבתי בנושא:
תהנו,
אביה

-
אביה,
יופי של בלוג, מעניין ומעשיר, נהניתי מאד לקרוא. תודה רבה!
-
אביה,
נהניתי לקרוא את הבלוג. בהחלט לי מעורר רצון לנסוע לאזור.
רק שאלה אם אפשר-הטיסות באייר אוקראינה היו זולות משמעותית מפינאייר?
-
היי,
תודה שוקי ונירית.
נירית אין לי מושג כמה עלה כרטיס טיסה בפינאייר. אנחנו שילמנו כ-265 $ לכרטיס שזה היה הכי זול שהצלחתי למצוא בזמנו..
כמו שכתבתי היה טיול מושלם.
חג שמח,
אביה
-
תלוי מהם תחומי העניין שלך. שהיתי בהלסינקי כ-10 ימים (חצי מהם עבודה). אני די אהבתי אותה כי היא הרגישה לי לא-אירופה (אני לא חובב טיולים באירופה בגדול). יחסית לעיר בירה, היא מאוד ירוקה, שקטה ונקייה. זו עיר שהייתי רוצה יותר לגור בה ופחות לטייל בה. לא ראיתי שם דברים יוצאי דופן. הקתדרלה של הלסינקי נחמדה, ברחוב הראשי Mannerheimintie תמצא הרבה קניות, באזור הנמל יש דוכני מזון ואוירה טובה עם מוזיקה חיה (בהנחה שאתה מגיע בקיץ), באזור שנמצא מערבית למרכז העיר ישנם פארקים יפים (מסביב למפרץ)- אזור מאוד שליו שמשדר רוגע. כדאי לבקר גם בכנסיה שחצובה בסלע. האי Suomenlinna מעניין מבחינה היסטורית, אבל זה הכל פחות או יותר.
טאלין בהחלט שווה יום טיול מהלסינקי (קל מאוד להגיע אליה במעבורת).
-
תודה Chen0487.
חשבתי על ביקור בן שבוע (כולל טאלין) במחצית הראשונה של יוני, זו תקופה מתאימה?
-
כן, זו בדיוק התקופה בה אני ביקרתי. הימים היו חמימים, בערב היה קריר. כמובן שבתקופה זו הימים ארוכים מאוד. מחשיך ממש רק בסביבות 12 בלילה, וזה מותיר יותר זמן לטיול בחוץ.
לטעמי שבוע יכול להיות ארוך מדי. אולי כדאי לך לצאת מהלסינקי לכמה ימים, יש כמה פארקים לאומיים מסביב ואת העיירה Porvoo ששמעתי עליה המלצות.
-
תודה