תכנון ל TMB ליום הולדת 60
-
שלום לכולם (ולענבר שהתגלתה כאוטוריטה בתחום),
בתחילת אוגוסט אצא עם אמי לעשות את הטור דה מון בלאן.
קצת דואגת מבחינת הכושר, אך היא אישה אנרגטית ונחושה ואנו כעת נכנסות לכושר אירובי ואימוני מדרגות.
חשבנו לחלק את המסלול ל- 12 יום, לא כולל יום מנוחה ב Courmayeur. אנחנו רוצות לעשות את מרבית הוריאנטים אבל מצד שני להתחשב במגבלות. אשמח לעצתכם בנוגע לחלוקת המסלול הבאה, עם מחשבה על קיצור שעות ההליכה (שכן מדובר במרחקים גדולים וימים ארוכים).
מכיוון ואנחנו נוסעות בשיא העונה עלינו להזמין את כל הבקתות ולכן תכנון המסלול חייב להיות הגיוני ומחושב כי בכל יום יהיה לנו יעד ולא נוכל להתגמש.
יום 1- לה זוש ל- Ref. de Miage
יום 2- Miage ל Borrant
יום 3- Borrant ל- Col de la croix du Bonhomme
יום 4- Bonhomme ל- Elizabetta/Cabana du Combal
יום 5- הליכה ל Courmayeur (או לחילופין לוותר על יום זה ולקחת רכבל בסוף היום הרביעי?)
יום 6- מנוחה ב- Courmayeur
יום 7- Courmayeur ל- Bonatti
יום 8- Bonatti ל La Fouly ואז תחבורה ל- Champex
יום 9- Champex ל- Forclaz
יום 10- Forclaz ל- Tre la Champ
יום 11- הליכה ל Flegere או לבקתת Lac Blanc אם אין מקום
יום 12- Flegere ל- Chamonix עם אופציה לרכבל
האם מדובר בחלוקה שמאפשרת מיצוי של המסלול יחד עם מנוחה וקיצור חלק מהימים?
בנוסף,
אשמח למידע בנוגע למקומות לינה. יש לי כבר את על האתרים אך אם יש לכן המלצות אישיות. בכל זאת גיל 60 ולכן בהעדפה לחדרים פרטיים. אם ידוע לכם על בקתות ללא חדרים פרטיים כלל בעצירות שציינו, אשמח אם תכתבו לי.
באופן כללי המלצות על מקומות לינה יתקבלו בברכה.
תודה וחג שמח לכולם
לירון
-
יום 1- לה זוש ל- Ref. de Miage
מצוין. אחרת היום הראשון (בואריאנט הזה) קשה! הבקתה (מיאג’) במיקום משגע אבל נדמה לי שהיא די בסיסית אז תהיו מוכנות… (לי אישית זה לא היה מפריע בכלל אבל זה תלוי בכן; אני עצרתי שם רק לצהרים).
יום 2- Miage ל Borrant
נראה לי הגיוני מאוד למי שרוצה ימים קצרים. קחו את הזמן בדרך.
יום 3- Borrant ל- Col de la croix du Bonhomme
כנ”ל
יום 4- Bonhomme ל- Elizabetta/Cabana du Combal
יחסית זה יהיה לכן יום ארוך. מבחינה זו – בקתת אליזבטה עדיפה אבל בקומבל (לא הייתי בה, לא מכירה, רק שמעתי) עדיפה מבחינת תנאים.
יום 5- הליכה ל Courmayeur (או לחילופין לוותר על יום זה ולקחת רכבל בסוף היום הרביעי?)
יש כאן חוסר הבנה. אין שום רכבל בסוף יום 4! אתן עוצרות לפי התכנית או באליזבטה (במעלה ויאה ואל וני – קצה דרך ג’יפים) או בבקתת קומבל (שנמצאת על הדרך הזו במורד הדרך, בערך שעה וחצי מאליזבטה אם אני זוכרת נכון ומעריכה נכון כי לא הגעתי ממש עד לבקתה הזו בעצמי).
האופציות ביום הזה הן:
1. להגיע לקורמאיור דרך העמק (קל; ואפשר אפילו לקצר חלק מהדרך באוטובוס או מונית; לא עשיתי ואין לי פרטים)
2. להמשיך על ה- TMB במעלה ההר/רכס שתוכם את העמק – לאיזור הסקי שמעל קורמאיור; אם בוחרים באופציה זו אז אפשר לקצר את הירידה לקורמאיור (שאחרי העליה הארוכה מהעמק) בעזרת רכבל Checrouit, במידה והוא עובד (יש לבדוק בתאריכים שלכן)כמובן שהאופציה השנייה עדיפה בהרבה במיוחד אם יש לכן יום מנוחה אח”כ!
יום 6- מנוחה ב- Courmayeur
יום 7- Courmayeur ל- Bonatti
יום 8- Bonatti ל La Fouly ואז תחבורה ל- Champex
אני ממליצה לכן לחלק אחרת את יום 7 ו – 8 ע”י לינה ב- Chalet Val Ferret (בסוף יום 7). ההמלצה בתוקף רק במידה ואתן לוקחות את הואריאנט הקל ביום זה! (זה שאני הלכתי – הוא נהדר! אע”פ שחוות הדעת לגבי השני, אותו לא הלכתי, אף הן מצוינות; הואריאנט השני נחשב לקשה בהרבה).
לטעמי זו חלוקה יותר מאוזנת בין הימים וגם עונה לכן על הרצון ללינה בחדר פרטי. בבונטי תוכלו לעשות הפסקת צהרים ארוכה לקראת ההמשך.יום 9- Champex ל- Forclaz
(מאוד חבל שאתן מוותרות על יום ההליכה בין לה-פולי לשאמפקס; הוא אולי פחות נופי ודרמטי מהימים האחרים – אבל הוא מאוד שונה ונותן יופי של גיוון והוא מהנה ויפה בפני עצמו; הזדמנות להציץ קצת לשוויץ הכפרית; מאוד ממליצה, אם אפשר, להוסיף עוד יום וללכת גם אותו)
מאגם שאמפקס קחו את הואריאנט של Alp Bovine (השני קשה! סלעי מאוד ותלול, ותרו עליו)
יום 10- Forclaz ל- Tre la Champ
אם יהיה לכן קשה עד כה – תשקלו ללכת דרך לה-טור. הירידה היא Col de Balme דרך מדרונות הסקי. כנראה פחות אטראקטיבי מאשר ב- TMB הראשי מבחינת הליכה אבל הבנתי ש l’Aigulliettes des Posettes הוא קשה (אני ויתרתי עליו בגלל מזג אוויר לא טוב). באופציה דרך לה-טור אפשר גם לקצר עם רכבל. זו החלטה שלא חייבים לעשות מראש כי לנים בכל מקרה בטרה-לה-שאמפ.
יום 11- הליכה ל Flegere או לבקתת Lac Blanc אם אין מקום
אם לא מפריע לכן סולמות – מומלץ!
יום 12- Flegere ל- Chamonix עם אופציה לרכבל
זה יום לא קל אז אם לא לנתן בפלג’ר אלא בלק בלאנק – רדו ברכבל Brevent לשאמוני. הירידה ללה זוש די קשה בסוף יום (בשיפוע משמעותי) ואם דילגתן על הרכבל הזה – כבר אין לכן אופציה קלה יותר… אם לנתן בפלג’ר תוכלו להחליט בדרך מה לעשות – אם יש לכן כוח ותרו על הרכבל ותמשיכו ברגל; אם אתן מתקשות – רדו ברכבל הזה.
עוד הערבה כללית:בסה”כ המסלול נראה אחלה; כמעט הכי קל שאפשר. אבל… מנסיון של טרקים ארוכים, אחד הגורמים שמשנים את דרגת הקושי הוא עניין המשקל (של התרמיל חחח). אז המלצה הכללית היא קודם כל – מינימום של מינימום של מינימום שאתן יכולות ושם פריט מיותר! ושנית – כדאי לכן מאוד לשקול שימוש בשרותי הקפצת תיקים. הם אמנם לא מסוגלים להגיע לכל בקתה – אבל עצם השימוש בהם מאוד מקל אז לפעמים זה יכול להיות קל יותר גם אם זה מחייב מקטע קצת יותר ארוך.
אז תחשבו גם על זה... -
- 1.מסכים עם ענבר שהקושי הגדול ביותר זה לסחוב את התרמיל. לכן מומלץ לצמצם את משקלו כמה שניתן, ולשקול גם העברת תיקים במקומות שניתן.
- 2.ביום הראשון לא מומלץ לבחור מסלול קשה. המסלול אמנם קצר, אבל לפי נסיונ ב-TMB לא אורך המסלול קובע אלא העליות והירידות. במסלול שבחרתם 2 עליות של כ-500 מטר. הראשון ל-Col de Voza, את זה אפשר לעשות גם ברכבל. השני עליה ל-Col de Tricot וירידה תלולה ל-de Miage. פה היתי בוחר במסלול החילופי.
-
לשם שינוי – לא בהכרח מסכימה עם lbd

אם עולים ברכבל ל- Col de Voza והולכים רק עד למיאג’ אז למרות התוואי המאתגר – זה רחוק מלהיות יום ראשון מאוד קשה, לפחות בעיני.
אם מוותרים על הרכבל והולכים עד למיאג’ – אז זה כבר יותר מאתגר, אבל עדיין לא בשמים.
זה יום ראשון ממש קשה (שלא מתאים לכן!) אם מוותרים על הרכבל והולכים ברגל כל הדרך מלה-זוש לקונטמין. אבל את זה מלכתחילה פסלתן בעצמכן.
כמובן שהכל יחסי…
המלצתי: אם יש ספק – קחו את הרכבל! אבל אל תוותרו על המיאג’.לשיקולכן…

-
היי, תודה לשניכם על התשובות המפורטות.
מאחר ואני מחכה לספר של ריינולדס שיגיע בדואר יש לי כמה שאלות נוספות:
- 1. האם הוריאנט מ Croix du bonhomme מאריך או מקצר את הדרך? האם אפשרי ללכת באותו יום מ Refuge de Borrant ל- Les Mottets דרך הוריאנט? או בדרך הרגילה? אשמח לקבל הערכות זמן לכל אפשרות במידה ויש לכן (אולי מצוין בספר).
- 2. מ elizabetta ל- Courmayeur, אם לוקחים את הויראנט מגיעים לרכבל ב Col Checrouit או שהגישה אליו דרך השביל הראשי של ה TMB?
- 3. מ Courmayeur ל- La fouly אין מקום באף בקתה מלבד אולי Elena (מחכים לתשובה). עצות מה לעשות במצב זה?
תודה!
לירון
-
ועוד שאלה-
אם ניקח את הרכבל ל col de voza ונתחיל את העלייה משם, האם נוכל להגיע באותו יום ל- contamines?
בנוסף, האם ידוע לכם מרחק או זמן משוער מ- bonhomme ל- elizabetta דרך הוריאנט?
שוב תודה,
לירון
-
- הואריאנט מקצר. כל עוד מזג האוויר טוב – הוא כנראה עדיף.
- בין אליזבטה לקורמאיור – הדרך ה”ראשית” היא זו שעוברת דרך הרכבל. האלטרנטיבה (הואריאנט) היא בעמק ואינה עוברת דרך הרכבל.
- גם לא ב- Chalet Val Ferret? אם כך אפשר אולי לבדוק נסיעה באוטובוס חזרה לקורמאיור (עובר היכנשהו בעמק, אני חושבת שליד ה- Chalet Val Ferret; אולי גם מונית זו אופציה) בסוף מקטע ההליכה, לינה בקורמאיור של לילה נוסף, וחזרה באוטובוס/מונית לאותה נקודה למחרת בבוקר לשם המשך השביל… קצת מסורבל אבל לא עולה על דעתי אופציה אחרת.
-
בוודאי שאפשר ללכת עד לה-קונטמין; השאלה אם זה מתאים לכן! ולא אוכל לענות לך על זה...
התחלתן עם תכנית מאוד מתונה, מסיבות מובנות שנראות לי נכונות עבורכן. אני חושבת שעדיף לכן לדבוק בה – במיוחד כשמדובר בימים הראשונים להליכה (אחכ הגוף בדכ מתרגל, לפחות ככה זה אצלי).