ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ארגנטינה- 3 שבועות -חודש

פורום דרום אמריקה
    8
    19
    5412
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mika_90
      mika_90 נערך לאחרונה על ידי

היי לכם,

אני מתכננת לנסוע לארגנטינה לביקור משפחתי בבואנוס איירס למשך 3 שבועות עד חודש, אני רוצה לנצל שאני בארגנטינה ולעשות את הדברים:

-לקחת אוטובוס למפלי איגואסו (כולל חצייה לצד הברזילאי)

-לקחת טיסה לאל קלפטה ולבקר את “הקרחון המתנפץ”

-לקחת שייט ליום אחד למונטווידאו\ קולוניה דל סקרמנטו

השאלה שלי היא, כמה ימים כדאי להקדיש למפלי איגואסו (כולל צד הברזילאי)?

וכמה ימים באל קלפטה?

איפה כדאי לטייל יום אחד באורוגוואי (אחד מהערים שרשמתי)?

תודה רבה!

מיקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • chenchen1234
        chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

- מפלי האיגואסו משני צדדיהם – מומלץ יומיים, כשאחד מהם יום מלא בצד הארגנטינאי.

- באל קלפטה אני ממליץ על יומיים מלאים, כשאחד מהם יום ביקור בקרחון המתנפץ, ובשני פעילות נוספת כמו שייט על לאגו ארחנטינו וצפייה בקרחונים הרבים ש”נשפכים” אליו.
        אגב ניתן לשלב נסיעה לאל צ’אלטן ליומיים-שלושה ואף יותר כדי לטייל באזור הפיצרוי המדהים, אם הזמן ומזג האוויר מאפשרים (לא ציינת באיזו עונה תטוסי). אל צ’אלטן נמצאת כ-3-4 שעות נסיעה באוטובוס מאל קלפטה.

- ביום אחד לדעתי עדיף שייט וביקור בקולוניה על פני מונטוידאו.

• mika_90

קודם כל תודה על התשובה.

אני אקח בחשבון את המלצות שרשמת.

אני מתכננת לקחת טיסה הלוך-שוב בואנוס איירס-אל קלפטה ואל צ׳אלטן לא בתוכנית ולכן אני לא מכלילה אותו.

גם אחרים אמרו לי שקולוניה עדיפה.

אני מתלבטת אולי בנובמבר-דצמבר או במרץ-אפריל.

• noga30
            noga30 נערך לאחרונה על ידי

מאוד דומה לטיול שעשינו.  באורוגוואי היינו בקולוניה. היא יפה, אבל לא כדאי לדחוס אותה אם אין לכם 3 לילות בקלפטה ו 3 באיגוואסו. אם תרצי צרי איתי קשר בפרטי ואתן לך עוד פרטים

• rmatarasso
              rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

אני מצטרפת להמלצה לאל צ’לטן, אל תוותרי ולא תצטערי. זה בסדר שתקני את הטיסה מבואנוס לאל קלפטה הלוך וחזור. וגם תסעי הלוך וחזור לאל צ’לטן.

לא רשמת מה גילך ועם מי את מתכוונת לטייל, האם את חובבת טרקים, ואם כן באיזו מידה. באל צ’לטן מספר טרקים יומיים מקמ בודדים ועד 25 קמ ביום.

במקומך הייתי שוקלת אפילו להשכיר רכב באל קלפטה, הרכב ישמש אותך להגיע לקרחון המתנפץ שנימצא כשעה מאל קלפטה, וגם תוכלי לשלב ביקור באל צ’לטן. הכביש לאל צלטן הינו כביש נוח וקל, ובטוח לנהיגה.

אני חושבת שחבל להגיע עד פטגוניה לכלכך מעט ימים, (מתי אם בכלל תגיעי לכאן שוב?) אם את רוצה נופים יפים, אגמים אז אולי תמשיכי מאל קלפטה לברילוצ’ה ותחזרי מברילוצ’ה לבואנוס. 

אם את בכל זאת לא מוותרת ורוצה את אורגוואי, לפחות תקדישי לה 4 ימים, מיותר לדעתי רק כדי להגיד הייתי נגעתי נסעתי. פספוס גדול.

• Casa3258711
                Casa3258711 נערך לאחרונה על ידי

יום אחד באורוגואי ההמלצה הכי טובה היא קולוניה עיר היסטורית יפה ופסטורלית  , יש טיולי יום , ממוקמת קרוב לבואנוס איירס יש שירות של שייט שמגיע במחיר סביר 

כך שללא ספק זאת ההמלצה הטובה ביותר 

לגבי המפלים עדיף לראות קודם את הצד הבראזילאי (תצפית מרחוק ומלמעלה ) ואז לראות את הצד הארגנטינאי (מקרוב ומלמטה ) ממולץ מאוד לעשות את השייט שנכנס לתוך המפלים עצמם , לגבי אל קלפטה הוא מקום יפיפה ואם את כבר באיזור אולי שווה לעשות קפיצה לעוד כמה מקומות באיזור ולא להתרק מדרום ארגנטינה כל כך מהר  ( צפון ארגנטינה לא על הפרק ? )  

מוזמנת לפנות אלינו בפרטי דרך הפייסבוק  🙂 

• mika_90

היי rmatarasso,

קודם כל תודה על הפירוט.

אני בת 28, אני מצטרפת כמלווה לסבי וסבתי שהם ארגנטינאים מלידה והם רצו לנסוע לבקר משפחה שנשארה בבואנוס איירס אז חשבתי לנצל שאני בארגנטינה ולנסוע למקומות שאני רציתי מאוד לבקר קודם. אני לא חובבת טרקים, בגלל זה אני מעדיפה לטוס מאשר לנסוע באוטובוסים אם אין דרך להגיע לאל צ’לטן וצריך לעשות טרקים אני מעדיפה לוותר מראש.

גם המליצו לי לשלב את ברילוצ’ה אבל אני מנסה לבנות לעצמי מסלול שנראה לי הגיוני (מדובר חודש) שאוכל למצות הכל.

לגבי אורגוואי- אמרו לי שמספיק יום אחד כי אין מה לחפש שם, שוב אני נוסעת בשביל לבקר משפחה ולא בשביל לעשות “טיול גדול אחרי הצבא”.

תודה רבה,

מיקה

• mika_90

היי Casa3258711,

תודה רבה על הפירוט.

בדקתי את שני הערים באורגוואי וקולוניה לוקחת אז כנראה שאקח שייט לשם.

לגבי המפלים, אקח את הטיפ שלך Smile (הגיוני לחצות לצד הברזילאי ולחזור?)

כן, אל קלפטה מקום יפה ואני מאוד רוצה לבקר את “הקרחון המתנפץ” אז אני מכלילה את אל קלפטה בתוכנית Smile

אני לא אוהבת טרקים ולכן אין לי מה לחפש בדרום ארגנטינה וגם צפון ארגנטינה (מה אעשה שם שהמשפחה נמצאת בכלל בבואנוס איירס?)

תודה רבה,

מיקה

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם תהיי 3 שבועות עד חודש בארגנטינה אפשר לעשות יותר מהתוכנית שלהלן. גם לא ברור לי למה להניח שכל מה שיש בדרום ארגנטינה כולה ובצפון ארגנטינה כולה זה רק טרקים, ואם לא אוהבים טרקים אז אין מה להתקרב לאזור – זה ממש לא נכון. במיוחד לגבי ברילוצ’ה, שלא טרחנו לעשות בה אף טרק ארוך, ועדיין היה המון מה לראות באזור סביבה, כמו תצפיות בהליכה קצרה, טיול ברכב ליומיים לשבעת האגמים ולכל מיני עיירות קטנות, אוכל טוב וכן הלאה. אזור מאוד יפה. אל צ’אלטן היא בערך במרחק 3 שעות נסיעה בסך הכל מאל קלפטה, והנופים בשמורת הפיצרוי ליד נהדרים. גם כאן לא צריך להקים אוכל וללכת עשרות קילומטרים, אפשר לראות נופים נהדרים גם בהליכה קצרה של שעתיים. 

אין שום בעיה לחצות לצד הברזילאי של האיגואסו ולחזור. זה מה שאנחנו עשינו כי ישנו בצד הארגנטינאי. זו פרוצדורה מאוד פשוטה. הספיק לנו יום מלא בכל צד (הגענו יום לפני ועזבנו יום אחרי). 

• mika_90

היי keves160,

תודה על המענה.

טוב, מה אגיד? כולה ביקשתי לדעת כמה ימים כדאי באל קלפטה (ואת התשובה קיבלתי כבר) וכבר ממליצים על אל צ׳לטן שממש לא בתוכנית ולא לדבר על ברילוצ׳ה.

אז אני בודקת אפשרות השכרת רכב בברילוצ׳ה לנסוע עד אל קלפטה ועל הדרך לקפוץ לאל צ׳לטן (יש שם לפחות מלונות?)- מדובר ב16 שעות ללא עצירה בממוצע (לפי גוגל מאפס).

מז״א צפון ארגנטינה? הכוונה למפלי איגואסו? אני כן מכלילה אותו בתוכנית. התכוונת לקורדובה או סלטה? מה אני אעשה שם? (שוב, אני מגיעה לארגנטינה בשביל לבקר משפחה בבואנוס איירס ולא לעשות ״טיול הגדול אחרי הצבא״)

תודה,

מיקה

• rmatarasso
                          rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

מיקה

כמו שכתבתי לך קודם, יש הגיון להשכיר רכב באל קלפטה ל2-3 כדי להגיע לקרחון ולנסוע לאל צלטן

לא חושבת שכאדי לך את הנסיעה לברילוצ’ה שהיא ארוכה מאד וברובה משעממת ומדברית.גם קנס ההחזרה בברילוצ’ה יהיה יותר מההשכרה עצמה

עדיף לטוס לברילוצ’ה ושם במידת הצורך לשכור שוב רכב ליומיים לאגמים

או להתנייד שם בתחבורה ציבורית סביב האגמים של ברילו’צה

לגבי הצפון סלטה וחוחוי הן מדהימות ביופיין! סלטה עצמה היא עיר לא מרשימה, שבה צריך לשכור רכב ל4-5 ימים כדי לעלות לחוחוי (פורממקרה, טילקרה, וואממקה והר עם 14 צבעים אל אורנוקל) ולהדרים לפרובינציות של סלטה לקפייצ’ה שהדרך אליה מהממת ביופייה.

מצרפת לך תמונות מאיזור פחות מוכר 

פורממקרהטילקרההדרך לקפייצ'ה-תצפית 3 צלביםלוס קסטיוס בדרך לקפייצ'הפורממקרהאל אוקנוקל בוואממקה
                          • mika_90

היי rmatarasso,

תודה על התשובה.

אני בסופו של דבר החלטתי לחזור ולדבוק בתוכנית המקורית שלי ולוותר על אל צ’לטן.

אני קראתי על אל צ’לטן (באתר זה ובאתרים אחרים) וראיתי שצריך לעשות טרקים בשביל לראות את הנופים, אז זה לא בשבילי (אני חוזרת ואומרת אני נוסעת בשביל לבקר משפחה ולא לעשות “טיול הגדול אחרי הצבא” וטרקים זה לא אני)

אני כנראה אצטרך להקדיש זמן רב לבואנוס איירס בגלל המשפחה.

תודה על התמונות והן יפות אבל לא מושך אותי לבקר בצפון ארגנטינה אז אני לא מכלילה אותו בתוכנית שלי.

תודה רבה על הכל,

מיקה

• גרי רשף
                              גרי רשף נערך לאחרונה על ידי

איגואסו

כפי שציינן – צריך להיות בשני הצדדים:
                              מהצד הברזילאי יש מבט פנורמי על המפלים,
                              ומהצד הארגנטינאי מטיילים ממש קרוב אליהם.

זו חוויה אדירה מבחינת כמויות המים, והעוצמה שלהם, ןמדובר בשרשרת ארוכה של מפלי ענק ולא במפל אחד צנוע..
                              יחד עם זאת – קחי בחשבון שזה הכל.. זאת אומרת – זה מרשים ומדהים, אבל אי אפשר לעמוד יום שלם מוכי תדהמה.. Smile
                              מן הסתם יש בשני הצדדים עוד אטרקציות, אינני מעודכן מה התחדש בתחום, אבל לא בטוח שיש בזה צורך.

אני ממליץ לשהות שם שני לילות: ביום ההגעה להתארגן לקראת ההמשך, למחרת לטייל בצד אחד, ליום שלאחר מכן בצד השני, ואחה”צ\ערב לטוס בחזרה.

• keves160

אנחנו בהחלט בילינו יום שלם בכל צד. זה לא רק המפלים והנוף, יש מסלולי הליכה, יש עולם חי נהדר שמשך את תשומת לבנו, רק הפרפרים לבדם זו סיבה לנסוע מבחינתנו. יום לכל צד היה פרק זמן אידיאלי עבורנו.

• keves160

גם אם ויתרת על אל צ’לטן, חישבי על ברילוצ’ה, אבל בעיניי עדיף לקחת אליה טיסה אם הזמן קצר (או אוטובוס, אם הזמן בידך). נסיעה ברכב תהיה ארוכה, יקרה ולא כזו מרתקת. 

• גרי רשף

את הפרפרים אני זוכר 🙂

אני חושב שמוסכם שיום כאן ויום שם זה מספיק:
                                    חצי יום בכל פעם למפלים, ועוד חצי יום לאטרקציות..

כתבתי את מה שכתבתי כי כשהייתי שם – התגובה הראשונה הייתה לפעור את הפה בתדהמה נוכח המראה של המפלים מהצד הברזילאי; אלא שלאחר כמה שעות כבר הייתי שבע מהמראה הזה – מרשים ככל שיהיה.
                                    היה מסלול הליכה ידידותי שם, אבל זה לא “טרק” של יום שלם.

• גרי רשף

באוטובוס?..

בשירשור אחר כאן פרסתי את מזימתי לנדוד לאורך היבשת באוטובוסים,
                                      וכמה בעלי נסיון מנסים להחזיר אותי לקרקע המציאות;
                                      אז נראה לי שזה מה שאני הולך לעשות כאן..

לפני קרוב לחמישים שנה, כשהייתי ילד, עשיתי את הדרך הזו באוטובוס (בואנוס איירס – ברילוצ’ה).
                                      זה לקח אז למעלה מ-24 שעות, אבל אני משער שכיום זה יקח פחות.
                                      רוב הדרך הייתה במישורים האינסופיים של הפמפה ושל הפטגוניה: מאופק ועד אופק. נסו לחשוב איך זה לנסוע בכביש הערבה לאילת, הורידו את הרי אדום שמקשטים את הנוף, והכפילו את זמן הנסיעה פי 12..
                                      רק לקראת הסוף הגענו לאנדים והתחיל להיות יותר מעניין.
                                      הנסיעה הייתה בהחלט חוויה, אבל אני הייתי ממליץ לטוס לשם, ולהרוויח עוד יום לטיולים בסביבה: יש המון מה לראות בברילוצ’ה (לא בעיר עצמה אלא מסביב).

• keves160

קודם כל, מדובר על מאל קלפטה לברילוצ’ה, לא מבואנוס איירס (הנסיעה פחות ארוכה, אם כי עדיין לא קצרה). וכמו שאמרתי: אם הזמן קצר: טיסה. אם לא, אפשר אוטובוס שבו הנסיעה לא ממש מעניינת, אבל זה יותר הגיוני לגמוע אותה בבת אחת מאשר לשלם הון על השכרת רכב והחזרתו ביעד אחר, כשאין לך סבלנות ואנרגיה לנהוג יותר מחצי יממה בארץ, שזו האופציה שהציגה השואלת. 

• nzvia1
                                          nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

הפרפר מאיגואסו הולך אחרי לכל מקום (התמונה שמעל שמי)

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון