חודש בצרפת
-
הי חברים,
אנחנו משפחה עם 3 ילדים קטנים (3,3,5.5) מתכננים טיול של חודש, החל מסוף אוגוסט, לתוך חגי תשרי. הטיול בגדול יהיה המורכב מטיולי כוכב.
קראתי ומצאתי המון פעילויות, אפילו קצת יותר מדי
ואני לא יודעת איך לחלק את הימים.… אני חייבת כבר להזמין את הטיסות.יש לי המון פעילויות לטיולי כוכב באיזורים הבאים: Les Gets, שאמוני, אנסי, ניס והריביירה, פרובנס.
1. פתאום שמתי לב, ש"דילגתי" על האיזור באמצע (סביב גרנובל, אלפ דואז) – האם בצדק דילגתי עליו? או שווה לעצור גם בו? ואיפה להתמקם בכוכב?
2. איך אתם ממליצים לי לחלק את הימים? ולפי איזה סדר? מניחה שלהתחיל באלפים, שיהיה עוד באוגוסט / תחילת ספטמבר
3. אם יש המלצות ספיציפיות למגורים (בכל אחד מהאיזורים) – אשמח לשמוע. גם על כפרים נחמדים ונגישים שכדאי להתמקם ולחפש בהם, וגם על דירות.
4. המירוץ של הסובב מון-בלאן נופל על אותם תאריכים – איך זה ישפיע עלינו? האם יש מה לראות? או לתכנן לא להיות באיזור בגלל עומס וסגירת כבישים?
5. מצאתי הרבה מה לעשות בניס עצמה.. איפה כדאי לישון באיזור זה (כלומר בתוך ניס? או באיזה כפר?)
המון תודה

-
אפשר להתחיל באלפים אבל אפשר גם לסיים בהם. אין בעיה לטייל באלפים בסוף ספטמבר. זה לא חורף ומזג האוויר נעים מאוד.
היינו בשאמוני במירוץ של המון בלאן. זה מרוץ שטח ולא נתקלנו בכבישים חסומים או בעומס חריג. זה לא ארוע מרובה משתתפים כי הוא מאוד קשה.
אפשר לראות את ההזנקה אבל זה לא חובה. הילדים הקטנים לא ימצאו בזה הרבה עניין.
לפני המירוץ יש יריד במרכז העיירה וגם הוא מענין אולי רק את המבוגרים.
גם כשחזרנו לאזור אחרי שנתים זה היה בזמן המירוץ וזה כמעט לא היה מורגש.
אני הייתי מטייל באזור הזה שבועים. לא תתקשו למצוא מה לעשות עם הילדים ואני בטוח שלא תרגישו שהטיול חוזר על עצמו כי זה אזור מאוד מגוון.
-
ראשית עם המעברים
עם גילאי הילדים
הייתי מחלקת את הטיול ל2 מוקדים שונים
אחד האלפים הצרפתיים
השני הרביירה /או פרובנס.
ולהתאים את הטיסות במידת האפשר (לא מסלול מעגלי)
-
תודה, למה שני מוקדים ולא 4?
זה לא טיול ראשון שלנו.. נראה לי שלעבור כל שבוע מקום זה גם מגוון, וגם מקצר זמני נסיעה, לא?
בהחלט מעדיפה לא מסלול מעגלי מבחינת הטיסות, בגלל זה אני רוצה להיסגר על מיקומי הלינה...
-
תודה
אז מעולה לגבי המירוץ – נתכנן כרגיל, ואם נפגוש בו נפגוש, ואם לא אז לא.
ואיפה כדאי להתמקם באלפים? ממש בשאמוני? יש לך המלצה ספציפית?
איפה אתם הייתם?