מסלול לחודשיים במרכז אמריקה (ספטמבר-אוקטובר)
-
היי
אני מתכננת לטוס למרכז אמריקה בספטמבר-אוקטובר לחודשיים. אופי הטיול שאני מחפשת הוא דיי מגוון: חופים, ערים, טבע, וחשוב לי - גלישת גלים וצלילה! אשמח להמלצות כלליות על מסלול ומזג-האוויר.בינתיים חשבתי על מקסיקו, גואטמלה, בליז בחודש הראשון (אולי יותר מחודש), ואני מתלבטת לאן להמשיך. איך ניקרגואה, קוסטה-ריקה ופנמה? מה עדיף מביניהן? כי אני מניחה שזה יותר מידיי לחודשיים.
עדיף להתחיל במקסיקו ולרדת לכיוון פנמה, או הפוך? איך קובה והקריביים בתקופה הזו מבחינת מזג-אוויר?
תודהתודהתודה!

-
מבחינת העונה זו העונה הרטובה. למרות השם עדיין אפשר לטייל, במיוחד כשיש לך חודשיים ככה שהמקרה גרוע תוכלי להמתין קצת, לעשות קצת שינויי מסלול על המקום וכיוב.
את מוזמנת לקרוא בצד שמאל של הפורום תחת שאלות נפוצות יש את תגובות הגולשים שרירותי בנושא טיול בעונה הרטובה.
כדי לנסות למקד אותך קצת יותר- חודשיים נשמע המון, אבל גם הם עוברים מהר ולדחוס את כל מרכז אמריקה לתוכם אומר שתהיי המון בדרכים תראי בעיקר היי לייטס ולא ממש תחווי את המדינות. אם זה מתאים לך מצוין.. אם פחות.. אז אם את עושה מכסיקו- גווטמאלה ונגיד מכסיקו זה ממכסיקו סיטי לקנקון ומשם לגווטמאלה זה לבדו כשאת עוד רוצה גם גלישה וצלילה יכול לקחת גם חודש וחצי... ככה שראיתי אולי להשאיר את שתיהן ולהוסיף או את קובה או את ניקרגואה כי היא הכי קרובה..
מה שכן כדאי שתחשבי עליו זה איפה את רוצה לצלול ואיפה לגלוש... צלילה זה בגדול הצד הקריבי וגלישה זה הצד הפסיפי... ככה שהטיול שלך תצטרכי לבקר בשני הצדדים. אפשר את שניהם במכסיקו ואז הביקור במכסיקו ארוך יותר או ממכסיקו תהיה רק צד קריבי ואז ויתרת על קובה ולעשות בחור יותר מקיף בניקרגואה ושם עשית את הגלישה...