טיפ - התניידות עם GPS במנהטן
אני יכול לאמר רק מהנסיון המועט שלי. השימוש היה ב MIO MOOV 500.
כנראה בגלל הטופוגרפיה של מנהטן והבנינים הגבוהים, ה GPS כל הזמן מתבלבל. במיוחד שנמצאים בצומת הוא לעיתים לא יודע האם ביצענו את הפניה או לא. בגלל שהמרחקים בין הבלוקים הוא קצר זה נהפך קריטי.
מלבד זאת - יש במנהטן כל מיני חוקים שחשוב לדעת !
לדוגמא: רחוב 45 ממזרח למערב: בימים שני-שישי מהבוקר עד 6 בערב משמש כ THRU STREET עד השדרה השישית. זה אומר שמי שנכנס לרחוב הזה בשעות לעיל, אסור לו לפנות ימינה/שמאלה עד אשר מגיע לשדרה השישית ! ויש עוד רחובות כאלו. כמובן שה GPS לא מודע לפרטים הללו.
לכן - למי שצריך להתנייד במנהטן, מציע כי :
1. ללמוד קצת על חוקיות הכבישים במנהטן. כיוון התנועה של הרחובות (מזרח-מערב, מערב-מזרח) ושם השדרות (צפון-דרום, דרום,צפון). לדעת אילו רחובות/שדרות הם דו כיווניים (שדרת יורק, רחוב 42, 34 וכו).
2. כמו ברוב ארה"ב - להבין המשמעות של פניה שמאלה ברמזור !
לעיתים זה YIELD (כלומר, יש להמתין בצומת עד שהתנועה ממול מאפשר הפניה שמאלה, כי גם לתנועה ממול יש ירוק לנסיעה ) ולעיתים יש רמזור יעודי לפניה שמאלה ! (בצורת חץ ירוק שהופיע מימין לאור האדום, ונדלק בירוק רק כאשר הגיע הזמן)
3. מי שלא מבין איך מותר לחנות ברחובות - שיעשה דוקטורט ! מלבד השילוט המבלבל יש כל מיני חוקים של נקיון רחובות שאסור לחנות בצד מסויים וכו'. הקנסות גבוהים מאוד !
4. חפשו חניונים מראש באינטרנט כפי שפורט בטיפ הקודם. יחסוך זמן וכסף.
5. רצוי לא לנסוע לתוך מנהטן או החוצה ממנהטן בשעות ה RUSH HOUR.
6. באופן כללי- התנהלות במנהטן עם רכב - לא מומלצת. אני פשוט השתמשתי ברכב ליום אחד לאחר חזרה מוושינגטון, ועלות החניה (20$) היתה יותר משתלמת כי הייתי צריך למחרת לנסוע לוודברי (40$ לאדם).
7. באם מחזירים במנהטן, בחרו חברת השכרה שיש לה שעות פתיחה ארוכות. ביחרו להחזיר במיקום הכי קרוב למלון שלכם. (אני בחרתי בהרץ).