ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שייט עם תינוקות?

פורום טיולי משפחות
    5
    6
    3900
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אוליב י
      אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אנו מתלבטים בשאלת שייט עם תינוקות. 

אנו מנוסים מאד בטיולים אך ממש לא מנוסים בשיט, כי בן הזוג יש לו מחלת ים והוא שונא שייט. לכן עד עתה זה לא היה על הפרק. 

הנסיעה המתוכננת לסקוטלנד מתקרבת, ואחד ממקומות הלינה שלנו קרוב לאיים. ממש מדגדג לי ולנוער. 

בן הזוג הסכים לנסות – שיט קצר יחסית, לא בים הפתוח [טראומת הילדות שלו היא מזה]. 

אבל – נהיה עם לפחות תינוק אחד. 

אני תוהה עד כמה זה בטיחותי ועד כמה זה נבון לצאת לשיט עם תינוק או שניים [במנשא עלינו כמובן, לא משוטטים]. 

מדובר בשיט קצר 2-3 שעות בסך הכל, עם הפסקות באמצע לירידה לאיים. 

תובנות למישהו?

תודה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • okmju
        okmju נערך לאחרונה על ידי

אני ממש ממש לא מבינה בשיט וחסרת ניסיון בנושא

,אבל ההיגיון אומר שמי שמשכיר את הסירה הוא היחיד שיקבע בגלל נושא הביטוח.

אם זה מאושר מבחינתם אז באמת יש מקום לשיקול דעת... 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ציידת ערפדים
          ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

לא עשיתי שיט עם תינוקות, אבל אנחנו מאד אוהבים לשלב שיט קצר בטיולים שלנו, בדיוק מהסוג שאת מתארת שעוצרים בכמה איים ומטיילים בהם. פעמיים עשיתי שיט עם ילדה בת שנתיים [פעם כשהאמצעית היתה בת שנתיים, ממש באוקיינוס הפתוח לאיי התעלה מול חופי קליפורניה, היו גלים די גדולים, ופעם כשהקטנה היתה בת שנתיים לאיל סט. מרגריט בריביירה הצרפתית]. בשתי הפעמים היה כיף גדול, והילדות מאד נהנו. זה היה מאד מרגש כך שלא היו בכלל בעיות משמעת של ריצה ברחבי הסירה וכו’.

נראה לי שאם תינוקות צריך להיות עוד יותר קל.

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא ברור לי האם מדובר על סירת מנוע “פרטית” בנהיגה עצמית, “פרטית” אבל עם משיט מוסמך, או שבכלל מדובר על סירה גדולה יותר. יש הבדל לטעמי.

אם מדובר על סירה גדולה – אני לא רואה שום חשש. אם מדובר על סירה קטנה אבל עם משיט – שוב אני לא רואה בעיה. בסירה קטנה וללא משיט החסרון הוא שאחד מכם גם אחראי על ההשטה ואולי אחד אחד איראי ל קשירה/ניווט, וזה גוזל ידיים /עיניים משגיחות.

באופן אישי לא יצא לי לעשות שייט של שעתיים-שלוש

אבל הרבה פעמים שילבנו שייט קצר – מעבורת, סירת פדלים/מנוע, סירת אוטובוס (בערים הרלוונטיות), כולל עם פעוטות ותינוקות. לא זכור לי שהיתה חוויה מפחידה.

מה שכן – כשהילדים היו קטנים יחסית (עד גיל שנתיים בערך) הייתה תמיד השגחה אישית ולא איזורית. כלומר אחד ההורים היה צמוד לילד הקטן (לפעמים במנשא ולפעמים עם יד). רק בגיל גדול יותר עברנו ל”שמירה איזורית”

אגב, פעם אחת נפלתי למים עם ילדה בת שנה בזמן שירדתי מהסירת פדלים. אבל זה בעיקר בגלל הטמטום שלי – החזקתי אותה בחיבוק ודרכתי על מקום לא יציב. מה שכן הצלחתי לגרום לכך שהילדה תיפול לסירה ולא למים (אני נפלתי למים). אבל אי אפשר להשוות סירה קטנה כמו סירת פדלים שמטלטלת כשנכנסים אליה לסירה קצת יותר גדולה שנכנסים אליה דרך “גשר” עם מעקה. ואגב, בסירות קטנות לרוב יש גם דרישה לחליפת הצלה לילדים (תלוי  במדינה) וזה גם מה שהיה במקרה שלי.

• אוליב י
              אוליב י נערך לאחרונה על ידי

סירה יותר גדולה, לא נהיגה עצמית. 

בגלל שבדרך כלל אנחנו לגמרי נמנעים משייט [בגלל שבן הזוג לא אוהב] אנחנו די חסרי נסיון. 

ברור ששמירה צמודה, גם לא במים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • צפנת
                צפנת נערך לאחרונה על ידי

מאחר ואין לכם נסיון בשיט, אתם עם תינוק/ות ובעלך סובל ממחלת ים נראה לי כי שיט של שלוש שעות הוא בכל זאת זמן קצת ארוך מדי. לנסיון ראשון הייתי בוחרת (אם קיים) בשייט קצר יותר

ואגב גם אני סובלת ממחלת ים גם בשיט רגוע.

פארמין לפני העליה לסירה עשה את העבודהangry

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון