ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו יורק בדצמבר (קררר...)

פורום צפון אמריקה
    4
    12
    6110
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nili_adrian
      nili_adrian נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני מתכננת לטוס לניו יורק בדצמבר (לתקופת הכריסטמס והשנה החדשה). כיוון שזו הפעם השניה שלי בניו יורק וראיתי את רוב האתרים החשובים-רציתי לשמוע האם יש מקומות בסביבתה שניתן לבקר בהם ולהנות על אף הקור...(אולי אפילו אתרי סקי קרובים??...)
      הנסיעה היא לכ-10 ימים, מתוכם תכננתי להיות יום-יומיים בוושינגטון, אך אשמח לשמוע הצעות נוספות ולבנות מסלול לפי זה.

תודה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz נערך לאחרונה על ידי

ראשית, אם יש יום חורף בהיר, אז מנסיוני ניתן לנסוע לטייל ולהנות ממנו. זה לא יותר גרוע מיום קיץ הביל ואולי גם גשום.

בדרך כלל בשעות היום אין קור נוראי על החוף המזרחי. הקור הרב יותר הוא בפנים הארץ.

השאלה היא מה הרגישות שלך לקור. כמובן שיש להתלבש בהתאם, עם כפפות, צעיף, כובע צמר ואולי גם גטקס, אבל זה לא חיב להפריע לטייל.

שאלה נוספת, האם את מתכוונת לשכור רכב במהלך שהותך בארה"ב.
        • nili_adrian

חוויתי על בשרי את הקור הניו יורקי- והוא לא ממש נורא...
          הבעיה שלי היא שאני לא מכירה מקומות בסביבת ניו יורק ולא יודעת בדיוק איך "לבזבז" את עשרת הימים שאני מתכננת להיות שם.
          אני לא מתכוונת לשכור רכב...רק תחבורה ציבורית.
          יש אולי אתרי סקי קרובים?
          מה עם מפלי הניאגרה? אמנם הם רחוקים, אבל האם הם בכלל פתוחים בדצמבר?

תודה!!!
          • אוֹרִי
            אוֹרִי נערך לאחרונה על ידי

שלום,
            אני מציע לך לשאול בפורום סקי וסנובורד.
            • heineken
              heineken נערך לאחרונה על ידי

אבקש לנצל את האשכול

אני בדיוק בשבוע הראשון של דצמבר בניו יורק, ובדיוק עמו מי שפתחה את האשכול - הייתי שם כבר מספר פעמים ומכיר את ניו יורק טוב... לא מתכוון הרבה זמן לטייל.

אני צריך סה"כ 4 ימים של תכנון.. ואני כמובן עם רכב שכור..
              לאן כדאי להגיע?

יום אחד - חשבתי אולי לבקר בבוסטון שלא הייתי שם.

וחשבתי על מסלול של שלושה ימים דרומה.. דרך פנסילבניה \ פילי.. וושינטגטון (כבר הייתי במקומות האלה).. ולהדרים אולי עד ורגיניה? אבל מה יש לעשות שם?

למישהו יש עצות.

מוזיאונים יפים, פרקים נחמדים, מקומות מעניינים לאכול, מרכזי קניות מיוחדים באיזורים האלה..

תודה רבה
              • dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

טיול דרומה נשמע לי כשתוכנית עדיפה על פני נסיעה צפונה לבוסטון.

ביקרתי בבוסטון בחודש ינואר לפני שנים לא מעטות. היה מאד קר. ברחובות היו ערימות שלג, כשמכוניות חונות בין ערימה לערימה, ולפעמים מכוסות בשלג. חלק מהמדרכה היה עם קרח, מה שהפך את ההליכה למבצע מסוים כדי לא להגיע למצב ישיבה בהפתעה.

לעומת זאת, הייתי במחצית השניה של חודש דצמבר בקרולינה הצפונית. מזג האויר היה קר, אבל לא ניתן להשוותו לזה של בוסטון. לא היה שלג. גם גשם לא ירד בסופי השבוע בהם טיילתי. ביקרתי בצ'רלסטון בקרולינה הדרומית וגם באיזור ה- outer banks (כמובן שרחצה בים היא מחוץ לתחום בחודש זה).

לכן, אני ממליץ על טיול דרומה מניו יורק. לדעתי ניתן לבלות 2-3 ימים בוושינגטון בלי בעיה. יש שם הרבה מה לראות. ניתן לנסות גם לבדוק אפשרות ביקור ב- Shanandoah NP במערב וירג'יניה. אני ממליץ לבדוק באתר של הגנים הלאומיים מה מצב הפארק בדצמבר ומהן אפשרויות הביקור בחודש זה. אני מניח שחיות בר יהיה קשה לראות בחודש זה (הדובים ודאי נמים את שנתם). חלופה אחרת היא להמשיך לריצ'מונד במרכז וירג'יניה, בה ובסביבתה יש אתרים מתקופת מלחמת האזרחים האמריקאנית ובית הקפיטול שלה הוא מהישנים בארה"ב, כשג'פרסון היה האדריכל שלו.
                • heineken

תודה רבה על ההמלצות.

לגבי וושינגטון כבר הייתי.. אז אולי אני רק אעבור שם.

לגבי בוסטון,

הא זה בעיה בעצם בתקופה הזו להגיע לשם? יש מצב שאני אתקע עם המכונית (מדובר על השבוא הראשון של דצמבר.. סוף נובמבר..) בהנחה באמת שירד שלג קל או בינוני.. יש מצב להתקע שם עם הרכב... פשוט לא הייתי אף פעם בבוסטון ובא לי לראות את העיר.. מסלול החירות והאוניברסיטאות.. ויש לי גם יום אחד בודד להרגו ב28.11..

ואשתמש בהמלצות שלך לגבי נסיעה לדרום

תודה
                  • dhz
                    dhz נערך לאחרונה על ידי

לי לא היו בעיות עם נהיגה בזמן שהייתי באיזור בוסטון, אבל לא ירד שלג באותם ימים. הכבישים הראשיים מפונים משלג ואמורים להיות פתוחים, אבל ברור שאם יש סופת שלג באותו זמן, הם יכולים להיות סגורים.

יש אתרי אינטרנט וטלפונים בהם ניתן לברר מצב הכבישים בזמן אמת.

אם כל מה שאתה רוצה הוא לבקר בעיר בוסטון עצמה, אז אני ממליץ לך, ובמיוחד בחודש דצמבר, להשתמש ברכבת על מנת לנהוג לבוסטון, לגור במרכז העיר ולהסתובב בעיר ברגל ובעזרת התחבורה הציבורית, ולא לנהוג לבוסטון.
                    • heineken

אם יש לי רכב אני לא אשאיר אותי בחנייה.. נראה לי..

חוץ מזה אני לא יכול לישון שם לילה מכיוון שאני חייב לחזור באותו היום בערב לכל היותר.. כך שאני מאמין שאני אצא בסביבות 5 לפנות בוקר כדי להספיק להית שם בתשע תשע וחצי..
                      ובאיזור ארבע \ חמש אחה"צ אני אעזוב ואחזור לברוקלין.. אני יודע שזה טירוף.. אבל אין לי הרבה ברירות.. אין לי הרבה זמן.

ולגבי מצב כבישים בזמן אמת, אתה יכול להפנות אותי לקישורים רלוונטיים?

תודה!
                      • nili_adrian

האם באמת יש מה לראות בוושינגטון חוץ מהבית הלבן ועוד כמה אתרים היסטוריים שניתן לסיים תוך יום?...

ההעדפה שלי היא לא "לבזבז" את הזמן על אתרים היסטוריים ולהנות יותר ממקומות אטרקטיביים לילדים נקרא לזה Smile ו/או לראות נופים יפים באזור.

אני מעלה שוב את השאלה על מפלי הניאגרה- האם אפשרי להגיע לשם בעונת החורף? איך בדיוק עושים זאת? ניסיתי לדלות מידע מהאתר הרשמי, אך לא הבנתי כ"כ אם הם פתוחים בכלל.

תודה!
                        • dhz
                          dhz נערך לאחרונה על ידי

מצב כבישים
                          כמו שאומרים לי על כל מיני שאלות: Google It.

נסה לחפש משהו כמו: Highway closures ושם המדינה בה אתה מתעתד לנהוג (ניו יורק, מסצ'וסטס וכו').
                          • dhz
                            dhz נערך לאחרונה על ידי

ראשית, בבית הלבן קשה היום לסייר (בניגוד לעבר) וזה כרוך באופרציה שעוברת דרך שגרירות ישראל בוושינגטון.

קודם כל יש את איזור ה- mall בוושינגטון שכולל את הבית הלבן (מבחוץ), את שלוש ה- memorials (וושינגטון - האובליסק, ג'פרסון ולינקולן), את הקונגרס, בו ניתן לסייר, ואת בית המשפט העליון הסמוך אליו. באותו איזור מצויים גם קבוצת המוסיאונים של ה- Smithsonian שכוללת את המוזיאון הלאומי לאומנות, מוזיאון האויר והחלל, מוזיאון ה- natural history ועוד. בנוסף יש את מוזיאון השואה.
                            אני ביקרתי שם בתור ילד ומאד אהבתי את מוזיאון האויר והחלל ואת מוזיאון ה- natural history. במוזיאונים האחרים לא ביקרתי (מוזיאון השואה לא היה קים אז).
                            ניתן גם לבקר בבנין ה- FBI (לא ביקרתי בו אז) ובבית העלמין בארלינגטון. מעבר לזה, אני לא כל כך מכיר אתרים נוספים, שאני בטוח שיש.
                            כמובן שאם מכלילים גם יציאות למרחק לא גדול מהעיר, ניתן לבקר גם במעונו של ג'ורג' וושינגטון ב- Mount Vernon הקרובה לעיר בכוון דרום מזרח.
                            לדעתי יום אחד הוא מעט מדי זמן כדי לכסות את כל האתרים האלו, אבל הדבר תלוי בהעדפות שלכם. אתם יכולים להחליט אלו אתרים מענינים אתכם ולתכנן את זמנכם בוושינגטון בהתאם לכך.
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון