פארק לאומי ג'ושוע טרי
-
באיזה חלק של הפארק ניתן להנות הכי טוב מעצי יהושוע?
לפארק יש שלוש יציאות/כניסות (דרומית, צפונית ומערבית).
אנו עושים דרכנו מפאלם ספרינגס לוגאס.
כלומר, בכל מקרה נצא מהיציאה הצפונית.
כדי למצות בצורה הטובה ביותר את מראה העצים, האם עדיף להכנס מהכניסה הדרומית או מהכניסה המערבית (דרך יוקה וואלי)?
האם הדרך הקצרה והלא מהירה מג'ושוע טרי לוגאס בטוחה? (היא נראית לי על המפה קצת שוממה
)? האם היא יפה? האם עדיף לקחת את הדרך המהירה והארוכה, שיכולה להיות משעממת?
בעודי כותבת שורות אלה, אני רואה, שאם נבחר בכביש המהיר, יש אפשרות שלישית לתנועה בפארק: להיכנס בכניסה הדרומית, לצאת במערבית, לעבור מכביש 247 לכביש המהיר (15), בואך וגאס. האם באפשרות הזו נוכל להנות מעצי יהושוע?
זה כבר נראה כמו חידת הגיון
, מי נענה לאתגר?
תודה,
ערבה. -
פארק לאומי ג'ושוע טריהי ערבה
עיקר העניין בפארק הוא בצד הצפוני שלו ולא בדרומי, כלומר בין הכניסה הצפונית לכניסה המערבית. המקום הדרומי הכי מעניין הוא Cholla Cactus Garden (מספר 3 במפה המצורפת). אני מציעה לכם לא להיכנס דרך הכניסה הדרומית, הנסיעה צפונה בתוך הפארק די משעממת ולא רואים בכלל עצי יהושע, ולכן כדאי להיכנס בכניסה המערבית ולצאת בצפונית.
לגבי המשך הדרך לוגאס, לא נסעתי שם ואין לי מושג.
יערה
-
פארק לאומי ג'ושוע טרי
-
פארק לאומי ג'ושוע טרירוב העניין בפארק נמצא בחלקו הצפוני, כך שנראה לי נכון יותר להכנס מיוקה ואלי/ג'ושוע טרי ולצאת מטוונטי-ניין פאלמס. לא נראה לי שיש טעם להגיע לחלק הדרומי.
משם הייתי ממשיך, למען האמת, זה מה שאני עשיתי, בדרך ה"שוממה" ישר למעלה, רק שאני המשכתי ל"עמק המוות".
בעניין היופי של הדרך, זה כבר עניין של טעם. אני בכל מקרה העדפתי דרכים צדדיות ושוממות ולרוב הן גם יותר יפות
אגב, אם אתם נוסעים בדרך ה"שוממת", תהיה לכם הזדמנות לנסוע על קטע מכביש 66 ההיסטורי. -
פארק לאומי ג'ושוע טרייש שם המון מקומות עם סלעים ענקיים שנחמד לטפס עליהם.
-
פארק לאומי ג'ושוע טרייערה, תודה על המידע.
אז זה מה שנעשה: נכנס מיוקה וואלי ונצא מצפון.
האם כדאי לסטות דרומה במיוחד בשביל Cholla Cactus Garden ?
כמה זמן את ממליצה להקדיש לפארק?
אם נלון באזור הכניסה המערבית, ונטייל בפארק בתחילת היום, האם זה ריאלי להגיע עוד באותו יום לווגאס, בשעת דמדומים/חשיכה?
ערבה.
-
פארק לאומי ג'ושוע טרי
alefbet, תודה!
האם נסעת צפונה בכביש שעובר ב- Mojve National Preserve?
אם כן, האם הרגשת בטוח על הכביש הזה?
דרך אגב, יש לי סיבה מספיק טובה, כדי לאהוב דרכים צדדיות-מדבריות-"שוממות"... בתנאי שהן בטוחות...
ערבה.
-
פארק לאומי ג'ושוע טריערבה
אמנם ישנה המלצה לא לנסוע בחושך, אבל דווקא יש המלצה להגיע ללאס וגאס כן בחשיכה. אימצנו את ההמלצה הזו וראינו את אורות לאס וגאס ואת קרן הליזר מהפירמידה, כבר 30 ק"מ לפני שהגענו ללאס וגאס, והמראה היה מאוד מרשים, כך שבמקרה שלכם אתם צריכים לחשוב אחורה, כלומר לראות מתי שוקעת השמש ולא להגיע לפני זה, ואת הזמן הנותר עד שעת היציאה לדרך הארוכה, לבלות בפארק עצי יהושע. אל תשכחו לקחת חוברת ג'וניור ריינג'ר.
ולכן מכיוון שנראה שיהיה לכם מספיק זמן בפארק, תוכלו לסטות דרומה ל-Cholla Cactus Garden. זה סך הכל 15 ק"מ לכל כיוון. דרך אגב, את המילה Cholla, מבטאים צ'ויה ולא צ'ולה.
הדרך מהכניסה הצפונית של פארק עצי יהושע, עד ללאס וגאס, היא די ארוכה, כ-320 ק"מ. ה-90 ק"מ האחרונים נראים על כביש מהיר (כביש מס' 15), אבל כל שאר הדרך הכביש נראה פחות מהיר. למרות שהתוכנה "אומרת" שזמן הנסיעה הוא כ-3 וחצי שעות, אני הייתי מחשבת על פי 4 וחצי שעות, גם בגלל הקראוון וגם כי צריך הפסקה בדרך. מבדיקה בתוכנה אין שום קמפ בדרך הזו וגם לא וולמארט סופרסנטר, כך שאין לכם ברירה אלא להגיע לקמפ בלאס וגאס (KOA ?. נראה לי שאת הקטע האחרון על הכביש המהיר ניתן לעשות כבר בחושך, אבל את שאר הדרך נראה לי עדיף בשעות האור.
יערה -
פארק לאומי ג'ושוע טריאכן כן, נסענו בכביש העובר ב Mojave National Preserve וליד ה Devils Playground.
השאלה למה את קוראת בטוחה?
אם החשש מקבוצות אתניות עוינות שמשליחות אבנים ובקבוקי תבערה על עו"ש, לא זכור לי שהיו כאלה.
אם את מתכוונת לאיכות הכבישים, מה המצב היום אני לא יודע,בכל זאת עברו 9 שנים אבל לרוב, בכבישים אלה לא נוסעות משאיות כבדות כך שהכבישים בהחלט סבירים. לעיתים, בערים המפותחות, איכות הכבישים באיזורים מסויימים, כולל כבישים מהירים, ירודה בהרבה.
גם החשש להתקע בלי דלק לא צריך להטריד, כי א) מתדלקים לפני שמתחילים את הנסיעה. ב) יש לפחות תחנת דלק אחת, ב Amboy (אוכלוסיה: 7 תושבים) ובצידה פונדק מיד אחרי שעולים על כביש 66 וחוצים את מסילת הברזל.
לדעתי, גם ב Kelso אחרי שחוצים את המסילה, יש "סימני חיים".
אנחנו המשכנו ב Kelso ישר, צפונה ל Baker ומשם על 127 לעמק המוות, אבל נרא לי שאתם יכולים לפנות ב Kelso ימינה ולהתחבר עם ה 15 יותר מזרחה. -
יערה ו- alefbet, תודה גדולה! עזרתם לי מאוד... -
יערה ו- alefbet, תודה גדולה! עזרתם לי מאוד...על לא דבר.
ואם החלטתם לנסוע בדרך ה"שוממה", על תשכחו לקחת אתכם זוג נעליים שאינכם צריכים, בשביל לתלות על "עץ הנעליים", כרבע מייל מזרחית ל Amboy. -
נחמד! עוד דרך להגיד-היינו כאן! כמו שישראלים אוהבים