שקע אמריקאי
-
אהלן, שאלה קצת מוזרה בענייני חשמל:
אני טס הערב לניו יורק. אולי במקרה מישהו יודע אם מתאם שקע עם שתי כניסות מספיק לחשמל (גם אם לתקע הישראלי יש שלוש פינים - כלומר, אחד נשאר בחוץ) או שצריך ואפשר לרכוש מתאים עם שלוש כניסות ושלוש יציאות.
תודה! -
שקע אמריקאילא רק שהשאלה שלך איננה מוזרה, אלא שרבים אינם יודעים כמה היא חשובה.
התשובה לשאלתך תלויה במכשיר החשמלי שיש בידך ובסוג התקע שלו. אם יש בידך מכשיר חשמלי בעל תקע ישראלי הכולל אך ורק שני פינים עגולים (למשל מטען לטלפון סלולארי), אפשר לחבר אותו לחשמל בצפון אמריקה באמצעות מתאם סטנדרטי בעל שני פינים שטוחים שנימכר בארץ בכל חנות לדברי חשמל ובכל חנות לציוד טיולים.
אבל כפי שעולה מדבריך, המכשיר שברשותך הוא בעל תקע ישראלי הכולל הארקה (כמו למשל במחשב נייד), כלומר תקע בעל שלושה פינים, ואז יש לחבר אותו לשקע אמריקאי באמצעות מתאם שגם הוא כולל הארקה, כלומר מתאם שיוצאים ממנו שני פינים שטוחים למעלה ופין אחד עגול למטה במרכז. מתאם כזה בדרך כלל אין להשיג בחנויות בארץ. הדרך היחידה להשיג אותו מראש לפני הנסיעה היא להזמין אותו באמצעות אתרי אינטרנט שמתמחים בכך (או לנסות לחפש אותו בחנויות בארה"ב - וגם שם די קשה למצוא).
מאחר ומתאם מתקע ישראלי לשקע אמריקאי כולל הארקה קשה כאמור למצוא, מתפתים רבים (כמו ששאלת גם אתה) לחבר תקע ישראלי בעל שלושה פינים המצריך הארקה למתאם הסטנדרטי האמריקאי בעל שני הפינים שאיננו כולל הארקה. פעולה כזו היא בלתי בטיחותית מאד ויש עמה סכנת התחשמלות, שלא לציין את הנזק שיכול להיגרם למכשיר החשמלי.
והערה אחרונה: כל מה שאמרנו כאן איננו מתייחס למתח החשמלי וגם לנושא זה יש כמובן לשים לב. אין זה מספיק לחבר מכשיר המתאים למתח שבישראל (220V) לשקע אמריקאי באמצעות מתאם מתאים. יש בנוסף לכך גם לשים לב שהמכשיר מותאם למתח האמריקאי - כלומר ל- 110V.
דוד -
שקע אמריקאיהתשובה של דוד מדויקת. הצרה שמבחינה פרקטית אי אפשר למצוא את המתאם שכולל הארקה, בעוד שמתאם רגיל נמכר בחנויות חשמל בארץ בעד מספר שקלים. אני אישית הייתי בין המתפתים וחיברתי לפני מספר שנים מטען של laptop עם תקע ההארקה בחוץ, לאחר שלא הצלחתי למצוא מתאם עם הארקה.
אגב, מאחר שאיבדתי את המטען ההוא, היום אני משתמש במטען שהוא ללא תקע הארקה.
בקיצור, זה ענין של הערכה אישית של הסיכון, ולדעתי הערכה זו תלויה גם בסוג של המכשיר ובמצבו (למשל, מכשיר ישן הייתי נרתע מלחבר בצורה זו, וגם מכשיר שלוקח הרבה זרם).
הגיע הזמן שמי שמיצר את המתאמים הנמכרים בארץ ייצר גם מתאם עם הארקה וימכור אותו במחיר סביר. המחירים, אגב, של המתאמים עם ההארקה שנמכרים באינטרנט גבוהים במאות אחוזים מהמחיר של המתאם הפשוט הנמכר בחנויות בארץ. מובן גם שמי שרוצה להצטיד בו צריך לקחת בחשבון זמן משלוח או תשלום גבוה עבור משלוח מזורז. -
שקע אמריקאיהתשובה של דוד לא לגמרי מדויקת לגבי מחשב נייד,שלי הגיע עם שני פינים ואין צורך בהארקה.
לחשמלאים שביננו אפשר לקחת כבל חשמל אמריקאי עם הארקה ולחבר בקצה שקע ישראלי או רב שקע. -
לאלוןלאלון - אני דווקא מקפיד מאד לדייק. מציע שתקרא פעם נוספת את דברי. הנושא איננו מחשב נייד אלא סוגי תקעים ושקעים. מחשב נייד הובא כדוגמה למכשיר שיש בו תקע עם הארקה, ואף שלרוב הדבר כך, בשום מקום לא מצויין בדברי שכל המחשבים הניידים מגיעים עם תקע כזה. באותה מידה יכולתי לציין כדוגמה קומקום חשמלי, ושוב היה יכול לקום מישהו שיש לו קומקום חשמלי ללא הארקה. כל ייצרן יודע מדוע הוא מייצר את מכשירו בדרך זו ולא בדרך אחרת ואפשר לייצר כל מכשיר חשמלי ללא הארקה. אף אחד לא טען אחרת. מה שנטען הוא שאם יש הארקה, כדאי מאד שלא לדלג עליה או לנטרל אותה באמצעות חיבורים לא תקניים.
דוד -
לדודאין לי ויכוח שיש מכשירים שדורשים הארקה .אתה בכל פעם מביא כדוגמא מחשב נייד והיא לדעתי במקרה זה לא דוגמא מוצלחת. -
לאלוןאני מביא בדרך כלל כדוגמה את המחשב הנייד, כדבריך, בשל הסיבות הבאות:
1. מאחר ורוב הציוד האלקטרוני שלוקחים לנסיעה איננו מצריך הארקה (מטענים למיניהם וכו'), אז מבין המכשירים שלוקחים לנסיעות ובכל זאת מצריכים הארקה הוא השכיח ביותר (כמובן, כשמדובר על מחשב נייד מן הסוג שיש בו צורך בהארקה. לא כמו שלך). לכן זה עשוי לעניין מכסימום מן המתעניינים פה בפורום. אולי יותר מקומקומים חשמליים...
2. זה בדרך כלל המכשיר החשמלי/אלקטרוני היקר ביותר שלוקחים לטיולים. לכן, נזק למכשיר כזה יהיה כואב ביותר.
3. ברוב המקרים מאוכסנים במחשב הנייד נתונים, מידע ותמונות - הן מראש עוד לפני הנסיעה והן מה שמצטבר תוך כדי הטיול - כך שכאשר המחשב קורס בשל תקלה טכנית, הנזק שנגרם לטיול ובכלל עוד גדול הרבה יותר מן הנזק הכספי.
4. בכל זאת, ואתה מוזמן לבדוק את הנושא, ישנם יותר מחשבים ניידים עם תקע הדורש הארקה מאשר כאלה ללא תקע כזה.
אז מכל הסיבות האלה אני חושב שהדוגמה דווקא כן מוצלחת.
אבל כפי שאמרתי - הנושא כאן איננו מחשבים ניידים אלא בטיחות בשימוש בתקעים ומתאמים וזה המסר הכי חשוב שרציתי להעביר. אם הדוגמה שנתתי יוצרת בעיות, הן ממש לא חשובות וזניחות. העיקר שהמסר יועבר.
דוד -
לאלוןשאלת ההארקה אינה קשורה למחשב הניד עצמו, אלא למטען שלו. זה לא אומר שלא יכול להגרם למחשב הניד נזק בגלל חוסר ההארקה בנסיבות מסוימות, אלא שיש מטענים לאותם מחשבים עם ובלי הארקה. לראיה, למחשב ניד IBM שיש לי יש מטענים משני הסוגים. אני משער שאלו שיש בהם הארקה עדיפים, והם יקרים יותר, אבל כמו שאמרתי, יש גם מטענים ללא הארקה.