שאמוני - שאלה
-
שלום,
בבוקר יום א’ אנו רוצים לצאת מאנסי לכיוון שאמוני. בהנחה שנצא בבוקר (8-9) ונעבור בתצפית הרחפנים על אגם אנסי ובסכר רוזלנד אני לא רואה אותנו מגיעים לשאמוני לפני 14-15. הרצון שלי הוא לעלות על ADM לstep into the void ולטיול לאגם הכחול. הבנתי שזה עניין של שלוש שעות ואני חושש שלא אספיק להגיע. מספיק שאאחר בכמה דקות או שיהיה תור ולא אספיק.
לכן אני רוצה להעביר את AGM לבוקר יום ב’. מזג האוויר בשניהם סביר-טוב.
השאלות:
- האם ניתן להספיק ADGM על הבוקר, אח”כ מערת הקרח, ואח”כ שמורת הקרקס (התוכנית היא לשניים הראשונים בערך עד 14, אח”כ נסיעה של שעה וחצי ואז טיול של 3-4 שעות עד החושך אפילו בשמורה). האם זה אפשרי? במקרה זה אגיע ישיר לפארק מרלו ועל הבוקר ביום ב’ אתחיל את ADM
- 2. אם לא, אפצל ואנסה להגיע למערת הקרח ביום א’ ול-ADM ושמורת הקרקס ביום ב’. במקרה זה, האם קונים מולטי פס ליום אחד (24 שעות) או שזה הולך לפי ימים וצריך של יומיים?
תודה
-
מתקשה להבין את ההגיון בתכנית כל כך אנטנסיבית. לדעתי אחרי העליה ל AGM ומערת הקרח לא יהיה לכם כח לנסיעה של שעה וחצי ואחכ טיול רגלי. אין סיבה לנסיעה הארוכה. יש המון מסלולי הליכה מדהימים כולל מפלים ממש ליד שאמוני.
האלפים הצרפתים לא בורחים לשום מקום. זה אזור די קרוב ונגיש עם טיסות זולות.
בכל אחד מהמקומות, פרט אולי למערת הקרח שהיא די סתמית, כדאי לקחת את הזמן ולהנות בנחת ממה שיש לכל אתר להציע.
-
זו בדיוק השאלה (לא כ”כ הכנתי על שאמוני ולכן אני שואל ומתנצל אם כבר ענו באשכולות קודמים).
אם מערת הקרח היא סתם אתר תיירותי ואין הרבה מה לראות, אז האם היית מוותר? אנו בלי ילדים בטיול.
מה יש לעשות עוד – זו בדיוק השאלה שלי. האגם הלבן עוד לא נפתח לתיירים. אלו מסלולים קלילים יש באזור שהיית עושה? (קליל כוונתי סבירים, רק לא למקצוענים כי הכושר שלנו ממוצע ומטה...)
-
מערת הקרח לדעתי די סתמית וגם הנוף בדרך אליה הוא לא מדהים בהשוואה למקומות אחרים באזור.
זאת חוויה די מדכאת לרדת את כל המדרגות בדרך לקרחון ולקרוא על הנסיגה שלו.
הקרחון עצמו למרות שנחשב לארוך במיוחד לא מרשים כי הוא מכוסה.
יש המון אפשרויות באזור אבל זה תלוי במזג האוויר.
כדאי להתחיל מאתר שמרכז מסלולי הליכה באזור. יש המון כאלה.
אני טיילתי באוגוסט באזור ועם ילדים קטנים לכן ההמלצה שלי לא רלוונטית.
יש מסלולים קלים שיוצאים משאמוני עצמה ביערות שמסביב לעיירה.
כדאי לעלות לרכס שמול המון בלאן ושמאפשר תצפיות על הרכס. אם הרכבלים שעולים על הרכס שממול לא פעילים אז אפשר לנסות לעלות ברגל.
תתחילו מלפתוח מפה ולהבין מה האזור מציע.
-
תודה.
ברנטה למשל סגור. אבל אבדוק מסלולים נוספים.
-
מסלול מאד נחמד ולא קשה הוא מתחנת הביניים של האגי דו מידי לעבר התחנה העליונה של הרכבת האדומה.
בעקרון הוא יותר יפה בכיוון הפוך, כשהאגי דו מידי מולך, אבל אז אתה מפסיד את היתרון של עליה לאגי דו מידי מוקדם, לפני העומס.
אולי במאי עוד לא עמוס ואז זה לא שיקול רלוונטי.
אני מסכימה שאפשר לוותר על מערת הקרח. במקרה זה אם עושים את המסלול אז פשוט מגיעים עד התחנה והולכים ממנה (או להיפך) בלי לרדת למערת הקרח.
-
- 1.אני לא חושב שהפוך יותר יפה, ולעומת זאת המסלול יתחיל בעליה תלולה.
- 2. למערת הקרח יש לרדת וגם לעלות 420 מדרגות
- ) כמו בנין 30 קומות).
- 3.בעונה הזאת אין תורים לא.ד.מ.
-
תודה רבה
-
הי שואלת ואולי זה ברור אבל לי לא.
האם המולטי פס מאפשר כמה עליות באותו רכבל . או שכל רכבל השימוש בו חד פעמי כמו בכרטיס זלצבורגלנד? כי לדוגמא יום אחד עולים לא.ד.מ וביום השני הולכים מהרכבת האדומה לרכבל האמצעי של הא.ד.מ? ויורדים איתו. אפשרי ?
תודה למשיבים
גלית
-
מציע לשלוח מייל למרכז המידע של שאמוני בשאלה כזאת כדאי לקבל תשובה מדויקת. לדעתי לא תהיה בעיה לעלות שוב באותו רכבל במסגרת הזמן אבל רק הם יכולים לתת תשובה. זה בטח כתוב גם באתר של הכרטיס בצורה די ברורה.