ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה "הכי" שיצא לכם להיות בו?

פורום אירופה
    15
    22
    46914
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nirit_mz
      nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

אני בטח אשנה את התשובות שלי בעוד כמה ימים או אחרי הקיץ הקרוב (והטיול המתוכנן לדולמיטים), אבל בינתיים….

1. איזה עיר גדולה אתם הכי אוהבים? 

חרשנו על פראג, אבל העיר הגדולה שהכי הרשימה אותי ושבא לי לחזור אליה, זו סן פרנסיסקו. בעלי לעומת זאת מאוד אהב את פריז, ורוצה לחזור אליה.

2. מה הטירה היפה ומרשימה ביותר שהייתם בה (או ארמון..)

מבחינה חיצונית: נוישוונשטיין בבוואריה. אבל האמת היא שהטירה הכי מקסימה שהייתי בה היא לינדרהוף בבוואריה. אולי אין לה לוק דרמטי כמו של נוישוונשטיין, אבל זו טירה יפיפיה, עם גנים יפיפיים. וגם מבפנים נשמר העושר והיופי שהיה לטירה בימי הביניים.

3. מהו המוזיאון שהכי עניין אתכם?

לא אוהבת מוזיאונים, אבל המוזיאון היהודי בפראג (שכולל בעצם את כל אתרי הרובע היהודי) היה הכי מעניין (לפחות בחלק מהאתרים שבו). והמוזיאון באושוויץ היה הכי מרגש ומצמרר.

4. מהו מסלול הטיול בטבע שהכי עשה לכם את זה?

המסלול בצוקי פארחוב בצ’כיה. מסלול לא כ”כ פשוט מבחינה פיזית, אבל סחט ממני הכי הרבה קריאות ואוו. איזו עוצמה של טבע, ואיזו נוף מדהים!

מסלול טבע מדהים נוסף הוא שמורת פוינט לובס על כביש 1 בארה”ב. הליכה על צוקים לאורך הים, כשבמרחק רואים כלבי ים. וכל סיבוב נותן זווית צילום לתמונת נוף מדהימה.

5. מאיזה עיירה / כפר קטן הכי התמוגגתם?

לא יודעת כמה אפשר לקרוא לרוטנברג עיירה, אבל בעיני אחת הערים הקטנות היותר יפות שטיילנו בהם.

6. מה הכנסייה (או מנזר או כל מבנה דתי) הכי יפה שהייתם בה

כנסיית הנוטרדאם. פחות בגלל מה שיש בתוך הכנסייה, ובעיקר בגלל המראה של הכנסייה מבחוץ ובגלל התצפית המדהימה שעליה.

מבחינת בית כנסת: הניאוליטי בקרקוב גרם ללסת שלי להשמט מתדהמה, אבל משהו באלטנוישול עשה לי קוועטש’ יותר גדול בלב.

ומוסיפה:

המפל הכי יפה: פליטביצה

האגם הכי יפה: מאג’ורה

האי הכי יפה: בוראנו

מלכודת התיירים הכי יפה: ונציה

פארק השעשועים הכי כייפי: דיסנילנד בל”א (יחד עם קליפורניה אדוונצ’ר)

ואחרון חביב ושלילי דווקא – עיר שאני לא מצליחה להבין למה עפים עליה: בודפשט.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nirit_mz
        nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

בהחלט יש אכזבות:

המונטמאר בפריס – המקום היחיד בפריס שהרגשתי בו ממש לא בטוחה בגלל השכונה המוסלמית שהוא נמצא לידה ובגלל כל הכייסים שמסתובבים שם ומכייסים באופן חופשי וגלוי. בנוסף, התצפית ממש לא יפה ולא מרשימה (יחסית לתצפיות אחרות שטיפסנו עליהם בפריס).

אגם בלד – היה קטן משציפיתי, ובעונה שטיילנו בה היה שומם ומשעמם.

לוגאנו – היינו בה בשבת, ולא מצאנו בה שום חן או עניין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1
        • 2
        • 2 / 2
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון