המלצה על כביש 1
-
היי
אנחנו 2 זוגות קרובים לגיל 50 ללא ילדים ומתלבטים מסן פרנסיסקו דרך כביש 1 סגרנו לינה במונטריי לילה 1 ולינה בסן סימון לילה 1 ומשם לוס אנגלס 4 ימים והביתה{זה השבוע האחרון לטיול}
חברים המליצו לנו לוותר על לילה אחד בכביש 1 ולנסוע לסן דייגו ללילה
אשמח לשמוע את דעתכם ועל מה לוותר אם כן
-
אני הייתי מוותרת על יום בלוס אנג’לס לטובת סאן דייגו
-
לא הייתי מוותרת על לילה בכביש 1.
אם אין לכם תוכניות לפארקי שעשועים בלוס אנג׳לס, אפשר בהחלט לוותר על לילה אחד לטובת סאן דייגו. רק חו בחשבון 2-3 שעות נהיגה לכל כיוון, ושביום אחד תוכלו ממש רק לטעום בקטנה (הייתי הולכת על פארק בלבואה ואולד טאון סאן דייגו).
-
הייתי מוותר על עצירה בסן סימיון. מאוד תיירותי בעיני, לא מיוחד, וגם אין שם הרבה מה לעשות בשעות הערב. אני יודע שזה עצירה נוחה בדרך, אבל אם אפשר לשרוד 5 שעות נסיעה, אז רצוי כבר להמשיך ישירות לLA.
-
התכנון הוא נסיעה מסן פרנסיסקו לסן דיאגו,היכן אתה ממליץ ללון בדרך?לילה בסן דיאגו ומשם ללוס אנגלס
תודה על העזרה
-
היי
אנו מתכננים ביקור בפארק יום אחד,יום טיול הכרות עם האתרים הנבחרים בLA ויום שופיניג,למעשה אנו 4 לילות אך 3 ימים מלאים
ולכן מעדיפים לותר על 2 לילות בכביש 1 לטובת סן דייאגו
השאלה היכן מומלץ ללון בנסיםה מסן פרנסיסקו ועד לסו דיאגו?
תודה על העזרה
-
יש למישהו תשובה בשבילי?
-
אתם יכולים לנסוע למונטריי (שעתיים בערך), להקדיש את היום לטיולים באיזור (מונטריי, כרמל, פוינט לובוס, ביג סור, שייט לוויתנים וכדומה), לישון במונטריי ואז למחרת לנסוע בכביש המהיר עד סאן דייגו יום שלם של נהיגה (8-9 שעות )
או שאתם יכולים לנסוע שעתיים, לעשות רק עצירה זריזה במונטריי ופוינט לובוס נניח ואז לעלות חזרה לכביש 101 ולהתקדם עד איזור סאן לואיס אוביספו (כ-3 שעות), לישון שם ולנסוע למחרת לאורך החוף עם עצירה או שתיים עד סאן דייגו (משהו כמו 6 שעות נהיגה).
הבחירה לנסוע עד סאן דייגו מאריכה לכם את בדרך ב 2-3 שעות יחסית לנסיעה עד לוס אנגלס שרוב האנשים עוצרים בה קודם.
-
אם הבנתי נכון, יש לכם חמישה ימים מלאים ואתם שוקלים לחלק אותם ככה:
יום 1 – מונטריי
יום 2 – נסיעה לסן דייגו (יום די ארוך של נסיעה בלבד)
יום 3 – סן דייגו
ימים 4 ו-5 – ל.א. (פארק ויתר האתרים בל.א.).
אם יש לכם רק חמישה ימים נטו, נראה לי שסן דייגו זה קצת יותר מדי זמן בכביש.
אם יש לכם שישה ימים נטו, אפשרי לשלב אותה.
לטעמי, סן דייגו הרבה יותר מלהיבה וכיפית מלוס אנג’לס (למרות שביקרתי וטיילתי בל.א. במשך כחמישה ימים במצטבר ובסן דייגו יום וחצי בלבד), אבל סן דייגו מוסיפה נסיעה לא מבוטלת (וזה בהנחה שאתם יכולים לטוס בחזרה משם ולא צריכים לחזור לל.א. בשביל הטיסה).
אני מצטרף להצעה של שירלי לעשות יום (ולילה) במונטריי. זה היה החלק האהוב עלינו ביותר בכביש 1. פשוט לנסוע מסן פרנסיסקו למונטריי (או ליתר דיוק לפוינט לובוס), להתחיל בפוינט לובוס, להמשיך לביג סר (הכביש חסום אבל הגשרים עד שם יפים מאוד) ולחזור בחזרה לכרמל ולמונטריי עצמה (לא חושב שיש מספיק זמן לשלב גם את דרך 17 מייל, אולי ביום למחרת על הבוקר).
אנחנו הקדשנו כמעט יומיים מלאים למונטריי (גם בלי האקווריום) ולאתרים בסביבתה כי היה לנו כיף והיינו גמישים מבחינת זמנים (וגם כי טיילנו עם פעוט בן 3 חודשים מה שהאט את קצב הטיול).
החלק האחר של כביש 1 – סן סימיון (פילי ים וטירת הרסט), מורו ביי, סן לואיס אוביספו וסנטה ברברה – בהחלט “בר דילוג” (הגם שאנחנו אהבנו את סן סימיון) אם אתם מעדיפים להיות בסן דייגו. בכל מקרה כדי להגיע לסן סימיון צריך להתחבר לכביש הראשי ממונטריי.
-
כביש 1 הוא מסלול ארוך ויפהפה מלא בנקודות חן לכל אורכו.
אנחנו עשינו אותו פעמיים, והקדשנו יומיים בכל אחת מהפעמים לצורך הנסיעה, עצירות ולילה אחד.
במידה ואתם מעדיפים לוותר על הכביש ולחסוך את הזמן לטובת סן דייגו, אני ממליצה לעלות על כביש 5 ותוך 5 שעות (נסיעה ישרה ועירונית בעיקרה על כביש מהיר) אתם בלוס אנג׳לס.
סן דייגו משגעת.
-
5 שעות בין סאן פרנסיסקו ללוס אנג’לס זה זמן תיאורטי, נטול פקקים או עצירות לשירותים, אוכל או סתם חילוץ עצמות. תלוי כמובן גם לאן בלוס אנג’לס מנסים להגיע. בפועל זה 7 שעות בקלות (מנסיון).
מה שאומר שלסאן דייגו, 9-10 שעות נסיעה מינימום. לעשות את זה ביום אחד זה מאד קשה.