עזרה בתיכנון צפון מערב
-
הי
נוחתים בסיאטל בסוף יולי לשלושה שבועות. אנא דעתכם על הסיבוב המערבי. איך לעשות את הסיבוב בצורה היעילה ביתר והיפה ביותר? עדיפות ליפה
:1.סיאטל- רינייר -צפונה מהחלק המערבי של חצי האי אולימפיק עד לפורת אנג’לס- מעבורת צפונה לכיוון ברלינגטון- הרי הקסקייד, כביש 20- מזרחה לספוקן- קאליספל/וויטפיש- גליישר- דרומה לילוסטון-טיטון-סולט לייק סיטי-טיסה לניו יורק.
או
סיאטל- הקסקייד-חצי האי אולימפיק-רייניר- והתחברות משם לגליישר
איך לתכנן את הטיול בגליישר ממערב למזרח וירידה דרומה לילוסטון בצורה המיטבית בשלושה/ארבעה לילות?
תודה ושבת שלום.
-
היי
האופציה השנייה אמנם כוללת ויתור על נורת קסקייד אבל נדמה לי שיותר חסכונית בזמן. שווה לבדוק במפה ולחלק ימים בפועל כדי שאפשר יהיה בפועל להשוות, לא הייתי יורד מיומיים וחצי נטו באולימפיק ויום מלא אחד לפחות בהר רנייר... כמו כם יומיים מלאים לפחות לגלשייר, 3-4 ילוסטון, יום גראנד טיטון...
3 שבעות זה נדמה הרבה אבל בפועל הימים נגמרים מהר משנדמה… במיוחד שיש גם כמה ימי מעבר, לפחות 3, שמוקדשים בעיקר לנהיגה
לגבי הגלשייר למעשה תעשו תנועה הפוכה מזו שאנחנו עשינו... ממליץ על לינה אחת בצד המערבי, נסיעה בכביש בדרך אל השמש אל הצד המזרחי ושם לפחות יום מלא ועדיף שניים (במיוחד אם משלבים את ווטרטון), אז לכיוון ילוסטון אפשר לשלב את two medicine
עוד הצעות והמלצות בסיכום הטיול שלנו שכלל את כל היעדים שלכם מלבד סיאטל
-
כשאני סופר את הימים בתוכנית שלכם הראשונה.. אני לא חושב שאפשר להכניס את הכל .ואם ככה צריך להתחיל בדכ לקצץ במקומות שנמצאים בקצוות המסלול ומהווים סטייה מהדרך. כמו כן חשוב להבין איך אתם מטיילים.כמה אתם מוכנים לשבת על ההגה ביום תנועה.? והאם התוכנית שלכם מבוססת תצפיות ההליכות ממש קצרת לנקודות מרכזיות ( כאלו של עד 20 דקות הליכה לתצפית או משהו) או אם אתם גם משלבים מסלולי הליכה של יום וחצי עד יום מלא שזה ממש חשוב לתוכנית מבחינת ימים בכל מקום.
-
נסי להעלות את האפשרויות השונות בחלוקה לימים (ולילות).
יעזור לראות את התכנית כולה.
-
הי
29.7 נחיתה בסיאטל ב 22:00 לינה בסיאטל
30.7. לינה בסיאטל
31.7 בצהריים מדרימים לרינייר לינה?
1.8 רייניר
2.8 רינייר
3.8 נסיעה צפון מערב עד לkalaloch מערב חצי האי אולימפיק
4.8 חצי האי אולימפיק
5.8 חצי האי אולימפיק
6.8 נסיעה צפונה לניו היילם
7.8 הרי הקסקייד לינה באזור ניו היילם
8.8 ווינטרופ ונסיעה לספוקיין
9.8 נסיעה לאפגר
10.8 גליישר
11.8 גליישר
12.11 מסיינט מארי לגרדינר בקרבת ילוסטון
13.11- ילוסטון
14.8- ילוסטון
15.8 – ילוסטון
16.8- ילוסטון
17.8 ילוסטון
18.8 גרנד טייטון לינה בגקסון או דרומה יותר
19.9 יציאה מוקדמת והגעה לשדה התעופה בסולט לייק סיטי לטיסה של 17:15 לניו יורק.
אם לא נספיק משהו או נתעייף נוכל לקצר ביום בילוסטון
הערות, רעיונות, תובנות יתקבלו בשמחה.
תודה
-
היי,
האמת שלא לגמרי הבנתי מה ההבדלים בין שתי האפשרויות.
האם האפשרות השנייה היא כמו הראשונה רק ללא ילוסטון וטיטון?
בראשונה יש יותר פירוט אבל ממה שהצלחתי להבין המסלול זהה עד לתוספת.
בשביל לענות חשוב להבין (כמו שגדליהו שאל) אם אתם רוצים לכלול מסלולי הליכה של ימים שלמים או רק תצפיות/הליכות קצרצרות.
חוץ מזה – חשובה גם ההעדפה שלכם –
למשל, הנוף בגליישר יותר דרמטי מאשר בחצי האי אולימפיק (לדעתי)
כפי שlimi14 רשמה, אם תרשום תכנון לפי ימים יהיה יותר קל לראות מה אפשר לעשות.
רק אציין שמגליישר לילוסטון וטיטון כולל ביקור (הגעה לסולט לייק סיטית בלי ביקור בה) זה 6-7 ימים לפחות להערכתי (וגם עם זה נסיעות בזמן מינימלי וביקור קצר יחסית בפארקים).
** בזמן שכתבתי את ההודעה הוספת פירוט של הימים.
לדעתי הזמן בגליישר ממש קצר מדי, במיוחד אם אוהבים מסלולי הליכה.
ואם לא אוהבים מסלולי הליכה, אז הזמן בילוסטון טיפה ארוך מדי ביחס לזמן שיש לכם.
הייתי מורידה יום אחד מילוסטון לטובת גליישר.
תלוי בהרכב ובמה מעניין אתכם – אבל אפשר להוריד אפילו שניים
(במיוחד שהמסלול שלכם מאוד עמוס בנסיעות, וגם הטיול בילוסטון עצמו זה המון נסיעות, גליישר יותר קומפקטי מהבחינה הזו.)
*גילוי נאות – אני אישית אהבתי את גליישר הרבה יותר מאשר את ילוסטון.
מלבד זאת המסלול נראה לי הגיוני מבחינת זמנים.
רק שימו לב לצאת מספיק מוקדם לטיסה לניו יורק.
בחרתם איזור נהדר לטייל בו!
אגב באולימפיק כמובן לא לפספס את יער הגשם Hoh
תהנו!
-
הי
אוהבים הליכה
המסלול דינמי בהתאם לכוחותינו.
בין גליישר לילוסטון אפשר “לשחק”תודה על המלצתך.
-
אתם עם קראוון? אוהל?
ניו היילם זה נראה לי מקום ללינות שטח ולא מלונות באמצע הדרך..
אותו סיפור עם אפגר ( ואולי גם עם מה שכתבת באולימפיק שבחיים לא שמעתי עליו והייתי שם כמה פעמים...).. אם זה לא מה שאתם מתכננים יתכן והרגע נוספו לכם זמני נסיעה יקרים, ואני לא יודע כמה אתם רוצים לנהוג ביום...
כרגע רוב ימי הנסיעה שלכם לא נוראיים ( אצלי 5 שעות זה הגבול העליון בשאיפה ורוב הימים שלכם בערך ככה בזמני ״גוגל״ שתמיד בפועל יוצאים יום נהיגה מלא)
כמו שנאמר לכם עדיף יום נוסף בגליישר בפרט אם אתם בענייני הליכות.
אנחנו בילוסטון עשינו בעיקר תצפיות, לא יודע איך הוא מבחינת הליכות ארוכות. בגליישר כן עשינו מסלולי הליכה והיה ממש מוצלח.
נסיעה טובה -
היי
עכשיו ברור בהרבה וסך הכל ההנאה מובטחת
כמה הערות: סיאטל יש לכם בפועל רק יום אחד, אולי יום וחצי, לשיקולכם
מסכים לגבי הכדאיות ליום נוסף לגלשייר, ובכל מקרה הייתי מקדיש יום שלם לאזור מאני גלשייר + יום לכביש בדרך אל השמש
ילוסטון – אם תישארו עם חמישה ימים (ואולי גם אם לא) ממליץ להגיע דרך שן הדב – Beartooth Pass
הסוף נראה לחוץ, לא הייתי ישן בג’קסון לטיסה של 17:15 בסולט לייק סיטי (צריך להגיע לפחות שעתיים לפני), ומצד שני ממליץ מאד להקדיש יום שלם לפחות לטיטון וללון לילה בג’קסון… מכל המקומות זה נדמה לי המקום הלחוץ ביותר שמחייב עוד לילה… מה שהייתי עושה זה את הלילה האחרון בילוסטון מעביר לג’קסון, ביום המעבר הייתי מטייל חצי יום בילוסטון וחצי יום בחלקים הצפוניים של טיטון (אגם ג’קסון), למחרת בבורא מטייל בטיטון (אזור אגם גני שגם ככה מומלץ להגיע אליו מוקדם) ושעות אחר צהריים מוקדמות מתחיל בנסיעה ארוכה דרומה לסלט לייק סיטי ונוסע לפחות מחצית הדרך… השמרנים אפילו היו לנים בסולט לייק סיטי ומקדישים חצי יום לעיר (או לקניות)
-
בהנחה שתסתפקו באיזור paradise של הר ריינייר, אפשר להסתפק ביום אחד.
אם תלונו בפרבר דרומי של סיאטל, אין צורך לצאת ללינה בדרך להר ריינייר ותוכלו לצאת להר ממקום הלינה. אני יצאתי להר ריינייר מ- Kent.
יומיים בחצי האי אולימפיק – קצת מעט. הייתי מוסיף עוד יום ופונה גם לכוון החוף הצפוני ו- Cape Flattery.
אני מניח שתשוטו עם המעבורת מ- Port Townsend לכוון האי וידבי. גם שם יש מה לראות.
התקשיתי למצוא את Newhalem. לא זכרתי את המקום מהביקור שלי שם. לדעתי, מוטב שתלונו בתחילת המסלול, באיזור ברלינגטון או I-5 ותתחילו את המסלול משם, במקום להגיע לאמצע הפארק סוף היום.
לא ברור לי למה אתם נוסעים ל- Spokane. מציע להמשיך במקום זאת על כביש 20 מזרחה ותגיעו לאגם Pend D’Oreille (ולעיר באותו שם). משם תוכלו להמשיך מזרחה ע לכביש 2 ל- Kalispall או שתרדו לדרום מזרח על כביש 200 הנופי עד Missoula ותעלו משם צפונה ל- Kalispall.
מ- Kalispall יש נסיעה של עוד 30 דקות לכניסה המערבית לפארק גליישר.
הייתי שוקל להוסיף יום נוסף בפארק גליישר.
ה- 12.8 – יום נהיגה מאד ארוך. אני חילקתי את היום הזה ליומיים ועצרתי ב- Helena ללינה, כאשר בבוקר סיירתי בעיר ואחר כך המשכתי לכוון ילוסטון.
ממליץ להקדיש לגרנד טטון יום שלם, גם אם לא מתכוננים לקטעי הליכה ארוכים.