נפולי ודרום איטליה
-
שלום לכולם,
Long time no see, מקווה שעדיין זוכרים אותי פה מהטיולים הקודמים…..
אני נוסע עם אמא והנכדים לטיול לכבוד הגכתה לגיל גבורות. נפולי ואמלפי. 4 ימים מלאים.
התכנון כרגע:
אנחנו לנים ב Pimonte (חצי שעה מסורנטו).
יום אחד – סורנטו ודרך אמלפי עד פוזיטנו.
יום אחד – נפולי וקזרטה.
יום אחד – דרך אמלפי מפוזיטנו עד אמלפי ורוולו
פומפיי וקאפרי כרגע מוותר. פומפיי נראה לי דומה לדברים שראיתי בעבר, קפרי נראה לי ממוסחר ומיוחד פחות מכל היופי של אמלפי.
כמה שאלות:
האם להוסיף עוד יום באיזור דרך אמלפי? איזה איזור להוסיף? או להוסיף יום לנפולי?
והכי חשוב – איפה אני יכול לקבל מידע איך לחבר את האטרקציות בנפולי לתחנות המטרו? אני רוצה לדעת עם איזה קו ליסוע, באיזה תחנה לרדת ובשביל מה. בערים אחרות מצאתי אפליקציות מתאימות וגם אתרים…. לנפולי לא מצאתי.
כל עזרה וטיפ יעזרו.
תודה רבה
דוד
-
נתחיל בזה שלדעתי פומפיי לא דומה לשום דבר שראית בעבר, אבל לא הייתי ממליצה עליה לאשה בגיל גבורות (הרבה הליכה, כמעט ללא צל). כמו כן קאפרי מתוירת (ואולי ממוסחרת) אבל ממש לא הייתי מוותרת עליה .
לא יודעת בני כמה הנכדים אבל אם הם לא צעירים מדי ממליצה בחום ללכת בנפולי למוזיאון הארכיאולוגי לראות את המוצגים שנמצאו בפומפיי. מאוד מעניין.
סורנטו עיירה מאד נחמדה וכדאי לטייל בה, בעיקר אחרי הצהרים ובערב. -
בסוג טיול שלכם לדעתי יום אחד בנאפולי מספיק – אני הייתי מוותר על קזרטה
על קאפרי לא הייתי מוותר אחד המקומות היפים באזור
לגבי רכבת בנאפולי – אפשר להעזר בגוגל מאפס – לסמן הגעה בתחבורה ציבורית ונותן כל האופציות
-
שלום לדוד
אתה מוותר בקלות רבה מדי על מקומות מדהימים.
אם המקום כל כך מתוייר זו הרי האסמכתא הכי טובה לכך שהמקום שווה ולא לחינם הוא מלא באנשים.
ממוסחר-הכל ממוסחר שם ולא מעט
אגב- אמאלפי-פוזיטאנו- וכל שאר הנקודות לאורך הדרך האמאלפיטאנית עמוסות ואפילו יותר היות וההגעה אינה כרוכה במעבורת ותהיה מוכן לפקקים דורשי סבלנות לאורך הדרך במיוחד בסופי שבוע.
בכל המקומות אתם תידרשו להליכה ברגל. לכן לא הייתי מוותר על פומפיי ועושה אפילו ביקור מצומצם. אין עוד מקום כזה בעולם. אתה יכול לחלופין לבקר בהרקלנאום שזו עיר אחרת סמוכה קטנה יותר ויש האומרים ששמורה יותר טוב מפומפיי.
נאפולי- גם קו הרכבת עצמו והתחנות של הרכבת הן אטרקציה בפני עצמה.
כדי לדעת איזה קו ואיזו תחנה לרדת אתה צריך להיות ממוקד במה אתה הולך לעשות בעיר. אם תחפש בגוגל --מטרו בנאפולי תוכל לראות את מפת הקווים.
מוסיף לך לינק למסלול בנאפולי – נאפולי
לינק לקאפרי – קאפרי
דוידי
-
מתי מתוכנן הטיול? יוני? אוקטובר?
גילאי הילדים? שנתיים או ארבע עשרה?
המסוגלות הפיזית של האימא? (האזור לא פשוט להליכה, הרבה עליות וירידות ומדרגות- מתאים לה? )
-
תודה רבה על הטיפ של גוגל מפס, לא חשבתי על זה
-
הטיול מתוכנן לשבוע זה….
הנכדים כבר לא ממש ילדים. 20 ומעלה. לא שאלתי אתכם על בילוי בברים כי את זה הם כבר מסדרים לבד

האמא בכושר סביר לגיל הזה. לא איילה אבל לא מתקשה כל כך.
נפולי עצמה מישורית יחסית, לא?
חשבתי דווקא להוסיף יום לנפולי, גם בגלל שקזרטה מקזז גם ככה חצי יום מנפולי, גם בגלל שלטייל שם נראה לי יותר קל (במיוחד עם המטרו) ובמיוחד בגלל שאמא שלי לא חוותה עיר אירופית גדולה באירופה הקלאסית.
אגב, כרגע ראיתי שיש בית כנסת בנפולי – הוא מומלץ?
דוד
-
הטיול ממש השבוע, לא נראה לי שהתקופה הזו עמוסה במיוחד.
ברור שאני רוצה לעשות את עבודת ההכנה לתחבורה הציבורית בנפולי מראש, לכן שאלתי…. הרעיון של גוגל מפס עובד, תודה רבה.
ראיתי סרטים על קאפרי ובחיי שהיא לא נראית לי מרשימה. בוודאי הרבה פחות מפוזיטנו, אמלפי וכו’. אני מעדיף גם להגיע לכמה מהכפרין היפים באיטליה שנמצאים שם (כמו אטראני) מאשר ליסוע לקאפרי. יותר יפה בעיני.
-
קפרי מאד יפה ושווה מאד ביקור (לא פחות מפוזיטנו שגם היא מאד מתויירת)
בכלל כל האזור מאד מאד תיירותי אבל יפה
לכן בדיוק כדאי לבוא לא בעונת השיא.
נפולי בהחלט שווה ושהיתי בה השנה 3 ימים אבל צריך לבוא בציפיות מתאימות כי זו לא עיר מערב ארופאית נקייה ומפונפנת