**שאמוני - רכבלים ומסלולי הליכה** אשמח לעזרה
-
לידר לשאלתך, היה קטע אחד ממש קטן של הליכה בשלג צר וסמוך למדרון. אם הייתי יודעת עליו מראש, לא היינו הולכים על זה (אז טוב שלא ידעתי).
אם את רוצה ללכת על בטוח אז תוותרי אם מושלג. העניין הוא שבסוף יוני סביר מאוד שעוד יהיה מושלג.
השלג היה רק בחלק מהדרך מאינדקס לאגם. מפלג’ר למטה לא היה בכלל שלג.
-
השנקל שלי:
האגם הלבן – לדעתי לא לוותר ולעלות מפלג’ר גם אם המסלול מהאינדקס חסום בשלג (אפרופו אינדקס, את יודעת שגם כאן מדובר ברכבל כסאות, כן?) . זה מה שאנחנו עשינו, ולמרות האזהרות המרובות, ולמרות שהגעתי נטולת כושר לחלוטין, זה היה פחות קשה ממה שחששתי (אולי בזכות האזהרות...), והכי חשוב – האגם הזה באמת מרהיב ביופיו, חבל לפספס. פשוט תתחילו על הבוקר ותעשו הרבה עצירות למנוחה וצילומים. אם היית מדברת איתי על ילדייך ככאלה שמתחילים לקטר אחרי רבע שעה הליכה אז אולי באמת לא כדאי, אבל ראיתי בתוכנית שלך עוד מסלולים די ארוכים (פלג’ר-פלנפרז), שאם כבר הם – אז בהחלט גם (או רק) האגם הלבן.
קרחון בוסון – גם אנחנו ויתרנו בגלל חוסר זמן וגם קצת חוששים מרכבלי כסאות.
האגם הכחול – אנחנו שילבנו אותו בירידה מהא.ד.מ., הוא נמצא במרחק של כ-15 דקות הליכה קלילה מתחנת הביניים של הא.ד.מ., והתיישב לנו יפה על ארוחת צהריים של פיקניק אחרי הא.ד.מ.. זו היתה גיחה קסומה כי באותה שנה (2016) ירדו שלגים מאוחרים וכבדים שהותירו שלוגיות יפות ונחמדות בדרך, ועל האגם עצמו ציפתה לנו שכבת קרח (שלמחרת כבר נמסה, מדיווח שקיבלנו). בלי השלוגיות והקרח האגמון הזה היה קצת פחות מרשים. לטייל אליו מתחנת הביניים של הא.ד.מ. בהחלט שווה בעיני אם יש זמן, אבל לא הייתי הולכת אליו במיוחד מהקרחון של הרכבת האדומה.
ואם הזכרנו את הא.ד.מ., אני לא שותפה לדעה שהגרנד מונטט מספק את אותה החוויה, אבל על טעם וריח אין להתווכח. מן הסתם הא.ד.מ. יקר והמוני, וכדאי לבוא אליו מוקדם, אבל אני לא חשבתי אפילו לוותר עליו, ושמחה שלא ויתרנו.
שעשועי שלג בגרנד מונטטס – אנחנו נחלנו שם אכזבה – היציאה למדרון השלג היתה חסומה באותו יום (הבנתי שימים ספורים אחרי זה כבר נפתחה). בכל מקרה, אין שם מגלשות או אביזרים, תביאו איתכם ניילונים...
מסלול הליכה מברוונט: הברוונט הוא פיסגה זקורה וגבוהה, ויש ממנה מסלול אחד לפלנפרז ואחר לכיוון לזוש – בשני המקרים מדובר בירידות תלולות מאוד ולא מומלצות למי שאינם חובבי-לכת. עדיף לרדת ברכבל לפלנפרז וללכת לשם על “המרפסת הדרומית” (Grand Balcon Sud) מעל עמק שאמוני לפלג’ר (כשעתיים, 4 ק”מ).
-
רק אחרי שכתבתי את תגובתי הקודמת קראתי את שאר התגובות, ואני מרגישה צורך “לסנגר” על הקרחון והרכבת האדומה – אנחנו ממש נהננו שם. ירדנו אליו מתחנת הרכבת ברגל ולא ברכבל, היה נוף נהדר ומלא פרחים צבעוניים של אביב באמצע יולי, עם שמים כחולים והפסגות המושלגות ברקע נהננו מכל רגע. מערת הקרח קטנה ופחות מרשימה מאלו שהיינו בהם ביונגפראויוך בשוייץ ובמערת הקרח באוסטריה, אבל בכל זאת אנחנו לא נמצאים כל יום במערת קרח, אז היה כיף
-
צחצח והזברה – כנראה שלא משנה מה נבחר, נופים יפים יהיו לנו בטיול. לגרנד מונטט נעלה בכל מקרה.
לימור – זכור לי שקראתי בסיכום שלך על הקטע הזה ומזה בדיוק חששתי.
במידה ולא יהיה שלג אני מניחה שאין צורך בנעליים מיוחדות ומקלות הליכה?!?
יונה וקשת – מסתמן שההחלטה על האגם הלבן תתקבל שם, משאירה את זה כרגע פתוח. וכנ”ל לגבי הא.ד.מ והאגם הכחול.
בודקת את המסלול למרפסת בפלנפרז.
בכל מקרה אשאיר את המסלולים הנ”ל לתחילת יולי מקווה שלא נהיה עייפים מידיי בסוף הטיול…
הרכבת האדומה אולי דווקא יכולה להיכנס כיום רגוע בין כל הרכבלים והמסלולים הללו בגובה…
יש אולי קישור לאתר שמרכז מסלולי הליכה באזור הזה? שמציין רמות קושי, משך זמן וכו’? (משהו קצת יותר מפורט מהגוגל מאפ…)
-
יש טבלה שמפרטת לגבי מסלולים: אורך, גובה , זמן, איזו מפת שבילים וכו’.
באתר סובב מון בלאן: Hike list
הזמן מתאים למקומיים. למשפחה ישראלית ככל הנראה ייקח פי 2. -
הי גם אני מצטרפת לחבורת הקיץ הנוכחי באלפ"צ.. למרות אהבתי למסלולי הליכה בטבע עדיין לא ברורה היכולת שלי ללכת. גם אני חולמת על האגם הלבן למרות שנהיה בשליש האחרון של יוני ..מקווה בסתר שאיזה גל חום יעשה לי את העבודה.
השאלה: מכיוון שמעדיפה לעלות ולא לרדת. האם הגיוני לעלות מפלג'ר לאגם ואז לעלות לאינדקס בהנחה שפתוח ? כלומר האם אפשרי ?
תודה רבה
גלית
-
ברור שאפשרי לעשות במסלול ההפוך.
ראיתי אנשים עושים זאת.
כמובן שהרבה יותר קשה לעלות מאשר לרדת
-
בהחלט אפשרי ללכת מהאגם הלבן לאינדקס.
לגבי קושי – זה תלוי מאיפה הקושי נובע: עליות קשות יותר מבחינת כושר אירובי. ירידות קשות יותר לכאבי ברכיים. מקלות הליכה עוזרים *מאוד* בירידות (וגם בעליות). בירידות מומלץ להאריך אותם קצת.
-
לידר והחבורה
גם אם אין שלג ממליצה בחום על מקלות הליכה ונעליים טובות (לא ספורט).
בשלג זה פשוט מסוכן בלעדיהם אבל בלי שלג עדיין מקשה מאוד על העליה והירידה לחינם. גם ככה זה מאמץ.
-
סמדרולה – תודה על הקישור.
גלית – ברוכים הבאים.
פנינית – האם אפשר למצוא מקלות הליכה בדקטלון או שצריך חנות ייעודית?
-
הי
בטוחה שיש מקלות הליכה בדקתלון
ויש גם בהרבה מאוד חנויות בשאמוני.. העיירה משופעת בחנויות ציוד ספורט וטיולים.
-
בשאמוני אפשר גם לשכור מקלות הליכה.
אפשר לראות את המוצרים והמחירים של דקתלון באתר שלהם.
-
היי
אנחנו קנינו מקלות הליכה בדקטלון (זה שליד אגם ג’נבה)
אם אני זוכרת נכון עלה 6 יורו למקל.
-
שלום לכולם,
שרשור שבא לי בזמן
גם אני ממתכנני אלפים צרפתיים בקיץ הקרוב. השנה בהרכב מורחב של 5 משפחות עם ילדים בגילאי 3 עד 17.איפה נוכל למצוא מקום עם שעשועי שלג בסוף אוגוסט?
תודה רבה!
-
שלום לכולם,
מצטרפת לשירשור, גם אנחנו ביולי באלפים צרפתיים-שאמוני ואנסי)))
-
בוקר טוב,
גם אנחנו (זוג+5 גילאי 6.5-17.5) נוסעים במחצית ספטמבר (חגי תשרי) ל 11 ימים.
מתמקמים לכל התקופה ב LES PRAZ הסמוכה מאוד לשאמוני.
כרגע עסוקה בעיקר בקריאת כל סיפורי הטיולים והכנת מסלולים.
אתגר גדול-הבנת נושא הרכבלים ומסלולים אפשריים למעלה.
קצת מוטרדת מנושא ההסתגלות לגבהים….
-
לא חושב שיש סיבה לחשוש מהגבהים אם אין לכם בעיות בריאות מיוחדות.
אנחנו עלינו כמה פעמים עם ילדים לקרחונים באירופה בגבהים של מעל 3000 מטר ואף אחד לא התלונן.
הבעיה היחידה שלנו היתה קור קיצוני.
אפשר לעלות באפן הדרגתי עם הפסקה בתחנות הבינים בגבה של 2000 מטר.
אפשר לדחות העליה לגבה של מעל 3000 מטר אחרי שטיילתם כמה ימים בגבה של 2000 מטר.
אני לא בטוח שבספטמבר הרכבלים האלה פעילים בצרפת.
-
מוסיפה את שני הסנט שלי:
טיילנו באיזור בשנה שעברה עם ילדה בת 4.5.
המסלולים שהספקנו לעשות, לפי התאמה לגיל הילדה ולפי מה שמזג האוויר אפשר היו:
- עלייה ברכבל לגרנד-מונטט. כשאנחנו הגענו לשם באוגוסט 2017 כמעט ולא היה שלג באזור שניתן לגשת אליו מהרכבל העליון (היה נוף מרשים מאד וראו הרבה שלג על הפסגות הסמוכות, והיו כל מיני מטפסים שיצאו להרים לאיזורים בהם יש שלג, אבל זה לא רלוונטי למשפחות). לילדה בת 4.5 שזו הפעם הראשונה שראתה שלג זה היה נחמד. לילדים גדולים יותר יהיה מאכזב לדעתי. מצד שני, אולי השנה יהיה יותר מזל עם כמויות השלג.
- 2. עלייה ברכבל לברוונט וירידה לתחנת הביניים. הנוף במסלול הזה (הצוקים החדים, המון בלאן ממול) מרשים מאד מאד (אחד היפים שיצא לי להיות בהם, גם בהשוואה לטיולים זוגיים). בניגוד למה שחלק כתבו פה, לדעתי זה לא מסלול קשה או תלול במיוחד, גם עם ילדים, אבל לפחות הילדה שלנו לא העריכה בכלל את הנוף (בניגוד אלינו) ולכן הוא “התבזבז” עליה. למרות זאת, אני ממליצה עליו בחום.
- 3. הקרקס הקרחוני – אותי הוא אכזב קצת, כנראה כי גם באוגוסט היו מפלים מועטים מאד. רק בסוף המסלול היה נוף של “וואו”.
-
רכבלים רלוונטיים לתאריכי הביקור שלנו בספטמבר:
Aiguille du Midi cable car פתוח עד 4/11
Panoramic Mont-Blanc gondola פתוח עד 23/9
Bellevue cable car פתוח עד 23/9
המידע נלקח מ
https://www.montblancnaturalresort.com/en/brochures-ete
-
יש מקלות הליכה בדקתלון. גם בסניף ראשון לציון, אגב, למרות שבביקור האחרון שלי שם לא היה (נגמר אבל אמרו שהזמינו עוד).
חשוב לקנות אל אלה שמתקפלים לגודל קטן שייכנס בקלות לתרמיל, ושהידיות יהיו נוחות לאחיזה.
אני הזמנתי מאיביי – אם יש מספיק זמן עד הטיול זו גם אופציה נוחה וזולה.