סים של לייקה
-
היי. נתנו לי סים של lycamobile שחזר עכשיו מארה”ב, ואני טסה עוד חודש וחשבתי אולי לעשות בו שימוש (לחסוך לי את מחיר הסים ואת הצורך לעצור ולקנות כזה).
אין לי שום מידע עליו (מי שקנה אמר שלא נתן מייל או מספר) מלבד מספר הסים שמופיע עליו.
אני יכולה לעשות עם זה משהו אונליין? -
את לא חוסכת שום עלות ב”לקנות את הסים”. אומנם אין לי ניסיון עמו בארה”ב, אבל מניסיון עם אותה חברה בארצות אחרות, הסים לא עולה כסף כלל וכלל. אבל הוא ריק לגמרי. את בוחרת איזו תוכנית לשים עליו ומשלם על התוכנית. למעשה, לפעמים בשדות תעופה מחלקים פליירים של לייקהמובייל עם סימים ריקים מחוברים אליהם, כדי לעודד אותך לקנות תוכנית.
את יכולה לנסות להיכנס לאתר של http://www.lycamobile.us/ ולחפש שם תוכנית שעונה על דרישותייך, ואז לרכוש אותה דרך האתר, ולעקוב אחרי ההוראות להפעלת הסים בתקווה שזה יעבוד (אין לי מושג אם אפשר לעשות שימוש שני בסים ישן).
אישית תמיד העדפתי לא לעשות את זה ברשת אלא לדבר עם נציג חי – ככה אפשר לשאול שאלות, אפשר לבקש שהוא יעשה את האקטיביזציה עבורך, וגם אפשר לשלם במזומן ולא באשראי (שלא יהיו הפתעות...).
אוסיף שהיה למשפחתנו עם החברה גם ניסיון טוב וגם ניסיון רע עם החברה הנ”ל. מזה למדתי לא לאסוף סים באיזה סופרמרקט, אלא לדבר עם נציג רשמי, כי אחרת אם יש בעיה הם יכולים להתנער ממך בטענה שאם קנית מזכיין אז תדבר מולו (גם אם אתה כבר בעיר אחרת...). גם קרה שהם הטעינו תוכנית לא נכונה, או לחצו מאוד להטעין תוכנית יקרה בהרבה ממה שדרוש.
-
הסים חדש ? לא הופעל ?
עדיף לרכוש סים של לייקה מובייל (חברה שמסתמכת על התשתית של טי-מובייל) באמזון, לפני כחודשיים שילמתי 15 דולר על סים טעון בתוכנית שעולה 29 דולר, 4 ג’יגה גלישה ושיחות ללא הגבלה בארה”ב וגם לארץ לנייחים ולניידים כאחד. בשעה או בשעתיים הראשונות היו לי בעיות עם ההגדרות, התקשרתי לשירות הלקוחות של לייקה, מסרתי את המספרים שעל הסים והכל הסתדר. השתמשתי בו חודש ללא בעיות. עבור הטלפון של האשה כבר מההתחלה שילמתי באמזון 24 דולר על תוכנית כנ”ל למשך חודשיים ועבד מעולה.
כ”כ, אם סים זה או אחר יעבוד, תלוי גם בסוג הטלפון אותו לוקחים לארה”ב. פעמים רבות גולשים מתלוננים שסים מסוים עבר או עבד חלקית ואחר לא עבד בכלל, זה – כפי שציינתי – תלוי הרבה בסוג הטלפון ובהגדרות שלעתים יש לבצע (APN – נקודת גישה).
מה שכתבתי יותר טוב – לדעתי – מלהפעיל סים חדש ולהטעין אותו דרך לייקה מובייל כי יעלה יותר (אבל פחות ממה שעולה בארץ). אבל לא פוסל. אם אכן מפעילים אותו, יש להפעילו ולהטעינו יום לפני הנסיעה כי התוכנית מתחילה להיחשב מידית אחרי הפעלה/תשלום.
-
הסים כבר שומש (ייתכן ועדיין יש עליו תוכנית כלשהי, רק שאני לא מוצאת דרך לבדוק), ומבחינה טכנית אני מניחה שאסתדר עם להפעיל אותו בעצמי (כולל הגדרות APN וכלי) לכן לא מטריד אותי להטעין אותו לבד…
רק אם הייתי יודעת איך