ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טורונטו ניו יורק בשבוע

פורום צפון אמריקה
    3
    3
    1051
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Meyrav_3840067
      Meyrav_3840067 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לעזרה בתכנון: אנחנו זוג בגילאי 40 חובבי טבע ומעוניינים לשלב מסלולי הליכה נחמדים . אנחנו נוחתים בראשון בבוקר (סוף מאי) בטורונטו וצריכים להגיע ביום ו’ לניו יורק . 

אשמח לעזרה בתכנון הטיול , איזורי טיול מעניינים , המלצות לעיירות בהם נלון. כמו כן אשמח למידע לגבי השכרת רכב בטורונטו והחזרה בניו יורק, או מעבר מטורונטו לארהב ללא רכב. 

תודה מראש מירב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

שלום מירב וברוכה הבאה לפורום

ברשותך בואי רגע נעשה טיפה סדר

אתם נוסעים עוד שבועיים.

טיסת לילה ישירה מישראל לטורונטו במוצ”ש שנוחתת בראשון בבוקר. ביום שישי (5 ימים אחרי) צריך להיות בניו יורק. האם הבנתי נכון?

יש צרכים מיוחדים כלשהם? למשל אוכל כשר או משהו אחר?

פעם ראשונה בארה”ב? באיזור?

רוצים לבקר בטורונטו עצמה? או שזה רק יעד נחיתה?

על מה חשבתם בגדול? הרי הייתה סיבה שהזמנתם דווקא את הטיסות האלה. מפלי הניאגרה? משהו אחר?

צריך להשאיר זמן לשופינג? פארק שעשועים? משהו אחר?

מה קורה אחרי ההגעה לניו יורק? יש עוד כמה ימים בניו יורק? ומשם טיסה חזרה לישראל? המשך הטיול? משהו אחר?

שימו לב שב-21 במאי (יום שני) זה יום ויקטוריה בקנדה וב-28 במאי זה יום הזכרון בארה”ב. בשני המקרים מדובר על יום חופש עם השלכה על עומסים, שעות פתיחה, מחירים וכדומה הן ביום הזה והן בסוף השבוע שקודם לו. לא ברור לי בדיוק מתי אתם נוסעים אבל זה יכול להשפיע.

לגבי השכרת רכב – צריך לבדוק (רצוי טלפונית) בכל סוכנויוצת השכרת הרכב בארץ, ואולי גם בחו”ל. אפשר לשכור רכב קטן בטורונטו ולהחזיר בארה”ב. לא בטוח שאפשר להחזיר בניו יורק, ויתכן שתטרכו להחליך רכב בבאפולו שבארה”ב. שימו לב שהחלפת רכב לוקחת זמן (שעה נטו + סטייה מהדרך). אם מחליפים רכב אז בהחלט אפשרי לשכור בשתי חברות שונות, ואפילו גדלים שונים של רכבים. ככלל אני מעדיף רכב פול סייז גם לזוג, שמאפשר בקלות שכל המזוודות יהיו בתא המטען. אבל לחלק הקנדי יתכן שאפשר להתספק ברכב קטן יותר.

בכל מקרה תבדקו עלויות לכל האפשרויות השונות.

תשכרו שאולי נוחתים בטורונטו על הבוקר, אבל אחרי טיסת הלילה אתם קצת עייפים וקצת בג’טלג (אגב בהתייעצות רפואית אפשר לשקול לקחת כדור שינה למטוס). מה שאומרים שאי אפשר להספיק הרי וגבעות ביום הזה, ואי אפשר לבנות על להיות ערים עד מאוחר (אבל אפשר לקוות).

אני לא מומחה מספיק גדול לאיזור.

היות ויש לכם יחסית מעט זמן, ובהנחה שלא רוצים טורונטו אני מניח שמסלול הגיוני יהיה משהו בסגנון:

יום ראשון – נוחתים ונוסעים לניאגרה. מבלים שם את כל היום והלילה ככל שמחזיקים מעמד – לינה בניאגרה

יום שני – השלמות ניאגרה על פי מה שהספקנו אתמול ונסיעה לכיוון אגמי האצבעות (במובן הרכב של המילה) – לינה באצבעות

יום שלישי – המשך אצבעות – לינה באצבעות

יום רביעי - ממשיכים מהאצבעות לכיוון עמק ההאדסון. לינה בעמק ההאדסון

יום חמישי – המשך עמק ההאדסון, לינה בעמק ההאדסון (אבל כנראה לא באותו מקום כמו אתמול)

יום שישי – השלמות בעמק וכניסה לניו יורק

אפשר להחליף את עמק ההאדסון בפוקנוס ודלוואר גאפ.

ואפשר אולי להזיז יום אחד מפה לשם ולהיפך.

אבל בגדול זו המסגרת שנראית לי הגיונית

• עודד
          עודד נערך לאחרונה על ידי

קבלי רעיונות משרשור שעשיתי על טיול ב- 2012 מניו יורק לניאגרה.

לנו היו יותר ימים אז תצטרכי לבחור.

מניו יורק לניאגרה 2012

בדף שיפתח חפשי את השרשור של עודד.

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון