רומניה
-
היי רוצים לטייל בסוף יוני 10 ימים ובנינו מסלול נשמח להערות הארות תודה
25.6 נחיתה ושינה בסינאיה
26.6 טיול סינאיה, ארמון פאלש, מנזר סינאיה והשוק
שינה בסינאיה
27.6 טיול באיזור סינאיה ומבצר רשנוב
שינה בפוינה ברשוב
28.6 טיול בטירת בראן, פארק הדובים, DAMDOVICIOARA במערה
שינה בפוינה ברשוב
29.6 טיול בפארק המפלים, ופארק החבלים עוברים בסיגישורה
ישנים במדיאש
30.6 טיול בטורדה סיביו
שינה סיביו
1.7 ירידה לבוקרסט דרך כביש Transfăgărășan
ישנים באלאה לייק
2-5 ליולי בוקרסט
שינה בבוקרסט מה2 עד ה-4
-
שלום נמו5 !
– האיחור בתשובה בגלל חוסר זמן ואם אתה כבר לא זקוק לעזרתי תודיע לי בבקשה .
- תוכל לציין מי הנוסעים ?
- לגבי השוק בסינאיה , האם הכוונה לשוק המוצרים המסורתיים שמתקיים בפארק DIMITRIE GHICA ?
- 28.6 , תתחיל את היום עם ביקור בשמורת הדובים. אתה מודע שאין כניסה לילדים מתחת לגיל 5 ?
- 29.2 מה כוונתך בפארק המפלים ?
– ה – 1/7 הוא יום ראשון וכביש הטראנספאראשן עמוס ביום זה. אולי תדחה את הנסיעה על הכביש ליום 2/7 ע”ח פחות לילה בבוקרשט .
לא לפספס ביקור באלבוטה .
- ממליץ לך לקרוא את פרפראות רומניה שלי !
- שבת שלום וחג שמח !
-
היי תודה כל התשובה
גילאי ילדים 13 ו17
פארק המפלים – פארק 7 המפלים עם האומגות
-
מה מיוחד באלבוטה
-
-
הי,
אני רואה שאילן הגיב להודעה והוא כבר יעשה לך סדר בתכנית הכוללת, אני מוסיפה כמה טיפים משלי אחרי טיול קיץ עם ילדים בגילאים דומים:
* פארק 7 הסולמות – אם לזה התכוונת – מסלול מקסים, החבר’ה נהנו גם מהעליה בסולמות וגם מהירידה באומגות. שים לב לקרוא תיאור מסלול מסודר, יש כמה חבר’ה שהתברברו ולקחו עליה אחת מיותרת…
- * לילדים חובבי אתגרים – פארק החבלים ליד בראשוב מאד מאד מומלץ. בהתחלה הוא לא נכלל במסלול המקורי שלי, שינינו תכניות בעקבות הודעות ווטס אפ שהילדים קיבלו מחברים שטיילו במקביל אלינו...
- * אנחנו מאד נהנינו מהרכבל בבושטני (להגיע סמוך לפתיחה), מקניון זרנשטי, ומהדרך העוברת בין הכפרים מג’ורה ופשטרה (להיצמד למסלול שאילן מציע בפרפראות, לדעתי מתאים לנהגים מיומנים בלבד)
- תיהנו,
- רומניה משגעת
-
הי אמה,
האם את נוסעת שוב לרומניה הקיץ?
הילה
-
הקייץ,עוד לא מתוכנן.לא מאמינה שאין לי טיסות מוזמנות

יש מחשבות ליאש,לאזור,ממנה לעבור לסוצבה ולעבור גבול לאוקראינה.
סיביו ממתינה לי,אולי לדצמבר..שדה תעופה של ברשוב תיכף יתחיל לפעול,שילוב מעולה.
העולם גדול,,יש המון אפשרויות טיסה היום..ופולין מצאה חן בעיינינו מאוד.
-
מתחילה לגלות את אוקראינה. המון טבע ובעלות אפסית.שפה קלה (לנו) לכם גם פולין הייתה נוחה ומובנת יותר.
-
- מה מיוחד במנזר סינאיה ?
- לגבי אלבוטה הדעות ממש לא חלוקות, רק שמועות מכאלה שלא ביקרו שם . מעניין איך מקבל ציון גבוה של 9.2 בבוקינג, אם הדעות חלוקות ?
לא הרבה היו שם כיוון שממש קשה לתפוס חדר פנוי .
אם תפתח את הקישור ששלחתי לך , בדוק בצד שמאל את כל אפשרויות הבילוי במקום הייחודי הזה .
אלבוטה הייתה מעון הקיץ של הרודן הנהנתן צ’אוסשקו וסמוך עליו שבנה את ביתו במקום היפה בלב הרי הפאגאראש . כדי להגיע למקום נוסעים כ-7 ק”מ בתוך היער .
- 29.6 . זה ממש יום עמוס . ביקור בקניון 7 סולמות ( מאיפה פארק מפלים ? ) יקח לך כחצי יום . לאחר היפוץ לפני כארבע שנים הוסיפו עוד 3 סולמות לבטיחות המבקרים והיום ישנן 10 סולמות אך השם לא השתנה .
ביקור בפארק החבלים עוד 2-3 שעות וזמן נסיעה עד מדיאש עוד כשלוש שעות . האם רק עוברים בסיגישוארה מבלי לעצור לביקור במבצר ?
- הלינה באגם באלאה לא מהמומלצות ביותר. בעלי הפנסיונים שם לא הכי ידידותיים לאורחים ויש להם מנהג לחייב על כל מיני נזקים שכאילו נגרם לרכוש שלהם .
-
שאלה נוספת שלא סגור לי
אנו יוצאים בבוקר מסביו לבוקרסט
המטרה דרך כביש C7 ביומיים
איפה מומלץ לישון בדרך ומה המסלול המומלץ
מה שווה לראות בדרך
תודה מראש
-
היי נמו5 !
- תהיה קצת יותר קומוניקטיבי בבקשה !
- אחרי ביקור בקניון 7 סולמות תמשיך לביקור בסיגישוארה במקום לפארק החבלים בבראשוב.
- אני לא אקפח את ילדייך ולכן ממליץ בתאריך 28.6 להתחיל עם ביקור בשמורת הדובים ( תהיו שם כ-20 דקות לפני הסיור הראשון ) ומשם סעו לא רחוק לפארק החבלים WOLF PARK .
- בכביש הטראנספאגאראשן תמצאו פארק חבלים נוסף PARCUL DIN LEMN ( האתר שלהם בעדכון ) ליד פנסיון CONACUL URSULUI .
- מאגם BALEA ממליץ לטייל לאגם CAPRA , כשעה הליכה לכיוון .
-
היי אילן אנסה להתמקד האם הגיוני
שב27 בבוקר נצא מסינאיה לפארק המפלים נעבור דרך טירת ברשוב ושינה בברשוב
ב28 טירת בראן וטיול בשמורת קניון זרנשטי ושינה בברשוב
29 פארק הדובים טיול סיגישוארה ושינה במדיאש
-
היי נמו !
- מתוך סקרנות, למה אתה מתעקש לקרוא לאתר קניון 7 סולמות פארק המפלים ?
- ב27 – מה זה טירת בראשוב ?
- קניון זארנשטי נמצא בקרבת שמורת הדובים, למה לא לבקר בהם באותו היום במקום לחזור על אותה הדרך למחרת ?
אני מציעה שתתחילו את היום בביקור בשמורת הדובים ( תהיו שם 20 דקות לפני הסיור ), תמשיכו לקניון זארנשטי ובבדרך לבראשוב בקרו בבראן לפי מפה זו .
- אם תלון במדיאש תיהיה זכאי לתואר הישראלי השני שלן שם, הראשון היה יערי !
אני מציע שבמקום ללון במדיאש תסעו עוד קצת ( לפי מפה זו ) ותלונו לא רחוק ממכרה המלח בטורדה, לדוגמה בפנסיון מילקסים , רק כ- 20 דקות מהמכרה וכך תהיו בין ראשוני המבקרים .
-
מה משרתת עבורכם לינה במדיאש?
מרכז נאה ו..לא מקרבת למכרה מלח לא לעיר סיביו ..
יש הרבה אפשרויות לינה קרובות יותר,כך שאת הבוקר אפשר להתחיל מטורדה עצמה(סיירנו בשוק והצטיידנו בפירות לדרך ופלצינטות חמות בשוק)ותהיו קרובים מאוד למכרה המלח.
מתוך חיפוש עם חברה ראינו את זה..ציונים מאוד טובים,נראה טוב..ואפשר ברגל למכרה..
אנחנו ישנו בטורדה,מאחורי השוק כמעט בטירת דרקולה, Hunter Prince Castle & Dracula Hotel מאוד מצועצעת.אני אהבתי אז..הייתה חוויה.החצר שלהם והמסעדה מעולים.