טיול בפוליה - בעד או נגד?
-
אהלן.
קראתי טיפים רבים באתר אודות חבל פוליה, וגם ראיתי תמונות ב-GOOGLE.
מוכרח להודות שהתיאור ‘האיזור העני של איטליה’ לא הוסיף למה שהתמונות מראות. עם זאת, מנסיוני עם איטליה קשה מאוד להסתמך על תמונות, שכן את היופי האמיתי מגלים בהליכה בתוך העיירות הקטנות.
אשמח לשמוע ממי שכבר היה וטייל בפוליה בכלל, ובארי בפרט:
א. האם מדובר בטיול יפה/שכדאי לעשות?
ב. האם המקומות ברובם נגישים לעגלת תינוק?
ג. האם יש חבלי ארץ אחרים, יפים יותר, שאתם ממליצים לנסוע אליהם בדרום איטליה (למעט אמאלפי)?
-
שמעתי ממישהו שביקר בפוליה במסגרת טיול מאורגן שהמקום יפה מאוד.
-
"...מוכרח להודות שהתיאור ‘האיזור העני של איטליה’ לא הוסיף למה שהתמונות מראות" - אז הבנתי שלא התרשמת מהאזור לפי התמונות שראית.
אולי הצפון ה"מלוקק", יותר מרשים (דמיין את דרום ספרד ועיירות החוף, לפני שהאנגלים "כבשו" אותה)
אמנם ביקרתי באזור לפני 20 שנה, אני אהבתי מאד לבקר שם, יש שם כמה ערים, עיירות וחופים יפים(אולי האזור המזרחי - בצד של הים האדריאטי, ירשימו אותך יותר) - אני אוהבת לבקר במקומות קצת "מחוספסים".
באזור הדרום-מערבי, יש גם מקומות יפים (לטעמי), אך האזור קצת פחות "נוצץ" (חלקם נראים כמו כפרים בצפון - ובזמנו גם לא נראה בטוח לעצור בהם).
האזור העתיק בטרנטו, יפה.
גליפולי, גם כן יפה.
ב - grottaglie, יש "רובע קרמיקה", אמנים שמייצרים חפצי אומנות (יפים מאוד) וכדים.
alberobello, עם ה"טרולי" המפורסמים ( עמוס בתיירים).
לצ׳ה - המקסימה.
Punta Ristola- "השפיץ של המגף".
בחלק המערבי- Otranto, עיר עתיקה יפה ומסעדות טובות (האמת שבכל הדרום).
Plignano a mare...העיירות עד ברינדיזי ואם רוצים ממשיכים עוד צפונה לבקר בעיירות עד בארי.
* היום האזור קצת יותר מפותח (מבחינת אפשרויות לינה וכו'), הכבישים הבין עירוניים ובערים, היו בסדר גמור, בעיירות הקטנות לא כ"כ.
- קרא באתרים באנגלית, אולי תתרשם, אם לא, לא נורא (איטליה גדולה).
-
בפוליה לא טיילנו אבל אני ממליץ על אזור אברוצו שנחשב לחלק מדרום איטליה למרות שהוא מזרחית לרומא. זה היה טיול ראשון שלנו בדרום איטליה.
יש באברוצו נופים יפים דומים לאלפים ואווירה מאוד אוטנטית. הרבה עיירות קטנות וכפרים מיוחדים.
האזור עני במושגים אירופאים ופחות ממוסחר. רואים הזנחה ועזובה בכל מקום.
הכפרים ננטשים על ידי הצעירים וזה מורגש. לדעתי לא קל להתסתדר למי שלא דובר איטלקית.
בטיול עם תינוק אני אישית הייתי בוחר אזורים ממסוחרים ומתוירים יותר.
-
אנחנו נהננו בטיול בפוליה. טיילנו בטראני- עיירה חמודה עם סירות דייגים, בית הכנסת המפורסם, אלברובלו עם בתי הטרולי, מרטינה פרנקה, פוליגנאנו. יום אחד היינו בזו ספארי באיזור. היה מקסים. הסתובבנו עם טיולון, לא היתה בעיה בד”כ. האיזור חם בקיץ, ואין כמעט מזגנים, עדיף בעונת מעבר לדעתי
-
בהחלט אזור ששווה אבל זה לא המקום הראשון באיטליה שהייתי נוסע. אחרי
שכבר ביקרת (אם ביקרת) למשל בטוסקנה וסביבתה או בצפון אז כדי לראות
משהו אחר הייתי נוסע לשם.
אנחנו היינו שם לפני 11 שנה ולהלן קישור סיכום שכתבתי על זה.
לצערי מאז הורידו לי את מרבית התמונות ששמתי אז תתרשם מהכתוב.
לפוליה הקדשנו נטו 6 ימים מתוך 11.
עודד
-
הייתי לאחרונה בפוליה, כך שהמידע שלי עדכני, וכתבתי על כך הרבה כאן, בבלוג שלי.
שורת תחתונה – ממליצה בחום רב! אזור נהדר.