נסיעה מקריובה לבראשוב באוטו עם ילדים
-
אשמח לשמוע מה החלטתם ואם מצאתם דברים מעניינים
בדיוק עכשיו מבררת על כרטיסים זולים לקריובה לסוף יולי. זוג עם 3 בנות בגילאי 5-10.
גם אנחנו חשבנו על נסיעה לבראשוב ובעקבות השאלה והתשובות שענו לך אני דיי מתערערת בהחלטתי
אשמח לשמוע אם חשבתם על משהו מעניין.
-
אני מצטרפת לשאלה אבל הנחיתה ממקום אחר
נוחתים ביאשי יום שני ורוצים לנסוע לכיון בראשוב עם עצירה בדרך
חזרה לארץ בשישי לפנות בוקר
זוג + 3 ילדים בגילאי 2.5-12
מומלץ לעשות את הדרך עד לשם או להישאר באזור יאיש?
אשמח להמלצות
-
טיסה חזרה גם היא מיאש?
מגיעים יום שני בערך 13.00 ליאש..
חוזרים שישי ב06.00 בבוקר מיאש..
5 שעות נהיגה נטו לכיוון.
האם אפשרי?בטוח שיהיו כאלה שיעשו זאת..
האם חקרתם מספיק את האזור הקרוב יותר?
-
תודה על המענה אכן החזרה גם היא מיאשי.
לכן חשבנו בדרך הלוך לעצור במקום באמצע הדרך אולי באגם האדום ומשם להמשיך לבראשוב.
וחזור לעשות נסיעה ישירה במשך כל הלילה.
חקרנו בסביבת יאשי אבל היה נראה שיש יותר דברים מעניינים בבראשוב.
אם מישהו יכול להמליץ לנו על דברים בסביבות יאשי נשמח לשמוע.
-
הייתם ברומניה? מכירים את הכבישים? נסיעת לילה
הייתי חושב פעמיים
-
דובי, נסיעת לילה בעיירות היער השחור לא הייתי נוסעת,אז ברומניה?
כבישי רומניה עוברים בין העיירות,לפעמים ללא שוליים,ללא תאורת רחוב/כביש,משאיות נוסעות בלילה,לקראת הבוקר סוחרים לשווקים ,מי ברכבים ומי על עגלת סוסים..
למה לנהוג בלילה בדיוק?ועוד אחרי יום טיול?
סליחה,לדעתי זאת חוסר אחריות. זאת לא נסיעת חיפה תל אביב.
לגבי המשך מיאש לברשוב..בגדול חלוקה נכונה ואפשר לטייל אבל לא ב 3.5 ימים. אתם מפספסים. זאת תהייה חופשת נסיעות,עצירה לאוכל תיקח זמן אלה אם תאכלו בדוכני אוכל מהיר.
פעמיים היינו ביאש,אבל לא טיילנו סביב .אפשר לטייל באגם האדום,ביקז,פיטרה נמץ,וגם יאש עצמה כדאי להיות יום.העיר נעימה,מדרחוב יפה מאוד,גנים יפים,אוכל מעולה וזול,מתחם קניות מעולה,הבנתי שסידרו את האגם Lacul Ciric ביציאה מהעיר,בתמוות ממאי הוא נראה מתוייר מקומי יותר.
מצרפת מפה שהכנתי אולי תהייה לעזר.
-
- מאז המצאת הוואזה אי הכרת הכבישים ממש לא רלוונטי. גם בארץ בכבישים מוכרים ישנן תאונות ורק לפני חודש רכב עם בחורים שחזרו ממירון התהפך בין צומת מורשה לצומת פתח תקווה בקטע ישר, מואר ורחב ונהרג נכדו של רב ידוע. חסרי בטחון בנהיגה שמפחדים לנהוג ברומניה גם ביום סתם מפחידים מבלי להכיר את הכביש המדובר. נסעתי לפני שנתיים מיאשי לבראשוב ויכול לספר שהכביש מישורי, סלול ובמצב תקין ועובר רק דרך כמה גבעות ולא דרך ההרים. בכבישי ההרים, טראנספאגאראש וטראנסאלפינה אסורה הנסיעה בשעות הלילה. האם הייתי נוסע בכביש זה בלילה, כן! הכל תלוי במחזיק בהגה ומצב העייפות שלו. כמה פעמים יצאנו לדרך בשעה שלוש וחצי לפנות בוקר כש הכבישים ריקים.